- 09:59 ARTIK ÜNYE’DE HER PAZAR FIRINLAR AÇIK KALACAK
- 14:04 ORDU’NUN GURURU AKKUŞ BELEDİYE SPOR PLAF–OFF’DA
- 19:31 AK PARTİ ÜNYE İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN AVUKATLAR GÜNÜ ZİYARETİ
- 18:02 CHP ÜNYE KADIN KOLLARIN KOLLARI’INDAN AVUKATLARA GÜNÜ ZİYARETİ
- 15:00 MESLEKİ EĞİTİMDE 1000 OLULDAN BİRİ ÜNYE ARİF NİHAT ASYA LİSESİ OLDU
- 19:53 ORDU VALİLİĞİNDEN 2. EL ALIM SATIM YAPANLARA UYARI
- 14:48 BU PROJE ORDU’NUN YETENEKLİ GENÇLERİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK
- 10:59 ÜNYE’DE 25 GÜNDÜR ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞAYAN MAHALLELİ İSYAN ETTİ
- 10:04 ÜNYE’NİN HAYALİNİ KURDUĞU OSB İÇİN İLK RUHSAT VERİLDİ
- 12:35 İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN ÜNYE CUMHURİYET MEYDANINDA ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
- 18:08 VALİ SONEL, “SAHİLE YAKIN İLÇELERİMİZDE ARTIŞ SÖZKONUSU”
- 08:53 ‘’BERAT; KIRILAN KALPLERİ ONARMA, DARGINLIK DUVARLARINI YIKMA, KİN, NEFRET VE İNTİKAM DUYGULARINI AŞMA GÜNÜDÜR.’’
- 08:39 BAŞKAN TAVLI“MERHAMETİN, İYİLİĞİN, UMUDUN VE AFFEDİLMENİN GECESİ”
- 15:57 ÜNYE’DE 250 ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU
- 11:23 AKKUŞ YOLUNDA KAR ENGELİ
KURUL KALESİ’NDE YİRMİDEN FAZLA TANRI DİONYSOS VE SATYR BÜST VE MASKLARI BULUNDU.

Doğu Karadeniz'in ilk bilimsel arkeolojik kazı alanı olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday 2 bin 300 yıllık Ordu Kurul Kalesi'nde, tarih gün yüzüne çıkartılaya devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Ordu Müze Müdürlüğü’nün başkanlığı ve Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt’un bilimsel danışmanlığında kazı çalışmaları devam eden Ordu Kurul Kalesi’nde 2020 yılı kazı çalışmaları içerisinde bulunan çok sayıda terracotta Dionysos ve Satyr büst ve maskları heyecan uyandırdı.
2016 yılında bulunan Türkiye’de tahtında oturan ilk “Ana Tanrıça Kybele” heykeliyle Karadeniz ve Anadolu arkeolojisi için önemli merkezlerden haline gelen Ordu -Kurul Kalesi 2020 yılında on iki aylık kazı statüsü kaza nmıştı.
Kalenin kuzey terasında bu yıl yürütülen kazılarda açığa çıkarılan bir yapı içerisindeki kült odasında pişmiş topraktan yapılmış çeşitli tiplerde yirmiden fazla tanrı Dionysos ve satyr büst ve maskları bulundu. Pişmiş toprak büst ve maskların kült ritüelinin bir uygulaması olarak bilinçli bir şekilde kırılarak bu alana atıldıkları tespit edildi.
10 senedir devam eden ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kazılarda ortaya çıkarılan arkeolojik veriler, bölgenin önemli bir çekim merkezi haline gelmesini sağladı.
Yapılan kazılarda en önemli tarihi eser olarak tahtında oturan 200 kilo ağırlığında ve 1 metre boyunda 2 bin 100 yıllık ‘Ana Tanrıça Kybele’ heykeli ile ‘Bereket Tanrıları Dionyss ve Pan’ heykeli ve hayvan biçimli dini kap olan ‘Riton’ bulundu. 1'inci derece arkeolojik sit alanı olan kaledeki çalışmalarda şu ana kadar yaklaşık 2 bin parça tarihi eser ile 300 basamaklı dehliz merdiven, milattan önceki dönemlere ait pişmiş topraktan çatı kiremitler, duvar örgüsü seramik parçaları bulundu.
Helenistik Pontos Kralı VI. Mithradates’in kalelerinden birisi olan Kurul Kalesi, askeri kimliğinin ötesinde, dönemin dinsel inançları ve kült uygulamalarına ışık tutmaya devam edecek.