• BIST 100

    16440,46%-1,27
  • DOLAR

    43,46% 0,02
  • EURO

    51,34% 0,18
  • GRAM ALTIN

    6748,78% 3,79
  • Ç. ALTIN

    11372,06% 0,00

23 Nisan Ünye’de, coşkuyla kutlandı…

TBMM'nin 105. kuruluş yıldönümü ve Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ünye’de coşku, gurur ve ilk günkü heyecanla kutlandı.

Gündem 23.04.2025 15:49:00 0
23 Nisan Ünye’de, coşkuyla kutlandı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM)  105. Kuruluş Yıldönümü ve Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ünye’de, Ordu’da ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

 

- Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı - 

 

Ünye’de kutlamalar Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

-Coşku ve gurur, ilk günkü heyecanla yaşandı -

 

Ardından Ünye Şehir Stadı’nda devam edecek olan bayram programı, hava muhalefeti dolayısıyla Ünye Kapalı Spor Salonu’na alındı.

 

Kapalı Spor Salonu’ndaki tören, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın öğrencileri ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

 

-Alan: Atatürk'ün, bugünü çocuklara armağan etmesi onlara olan sevgi ve güvenini gösteriyor -

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Ünye Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmesinin geleceğimizin mimarı çocuklara sevgi ve güvenini gösterdiğini söyledi. 

 

Alan, Türk Milleti için dönüm noktası olan bu önemli tarihi daha sevinç ve coşkuyla kutladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

 

“Milletimizin bağımsızlık yolunda attığı en önemli adımlardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesi, geleceğimizin mimarları çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane Çocuk Bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

 

-“Çocuklarımızın mutluluğu, gelişimi ve başarıları her şeyden önce gelmektedir” -

 

Biz eğitimciler için çocuklarımızın mutluluğu, gelişimi ve başarıları her şeyden önce gelmektedir. Bizlere düşen en önemli görev, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza iyi bir eğitim sunmak, onları bu güzel ülkenin geleceğine en iyi şekilde hazırlamaktır. Biliyoruz ki; her çocuk bir umuttur, bir tohumdur ve bizler o tohumu sevgiyle, ilimle ve irfanla büyütmekle yükümlüyüz. Milli Eğitim Bakanlığımızın hayata geçirdiği Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde de vurgulandığı gibi "sadece akademik başarısı yüksek değil, ayı zamanda değerlerine bağlı, erdemli, düşünen, sorgulayan, çözüm üreten ve sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler" yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı'm inşa edecek neslin, kendi medeniyet köklerine bağlı ama ayrı zamanda evrensel değerle benimsemesi, bizler için artık bir ideal değil; bir zorunluluktur Çocuklarımızın hem kalbine hem aklına dokunmak, onları sadece bilgiyle değil, iyi insan olmanın bilinciyle de donatmak en büyük sorumluluğumuzdur. 

 

Bugün, sadece bir bayram kutlamıyoruz. Aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi, çocuklarımız için gösterdiğimiz ortak çabayı ve geleceğe duyduğumuz inancı da kutluyoruz. İnanıyorum ki; bu birliktelik sayesinde Ünye'mizde eğitim alanında çok daha güzel başarıları hep birlikte yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinde emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; bu anlamlı günün tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı  getirmesini diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

 

Murtaza Alan ayrıca, eğitimin tüm paydaşlarına teşekkür ederek, “Çocuklarımız için daha güçlü, daha umut dolu bir gelecek inşa ediyoruz. Her yapılan katkının, aslında bir çocuğun hayaline dokunduğunu biliyor ve bunun kıymetini çok iyi anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

-“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” -

 

Program; halk oyunları, dans ve müzik gösterileriyle birlikte Ünye İlçe Spor Müdürlüğü sporcularının spor gösterileri ile devam etti. 

 

Okunan şiirler ve gösterilerin ardından ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından verilerek tören sone erdi.

 

Törene Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Garnizon Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya,  Ünye İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Aytekin, İlçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkaları, oda başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı

 

ÜNYE MEDYA

Ordu'da İçme Suyu Altyapısına Büyük Atılım: 6,5 Yılda 19 İlçeye 107 Yeni Depo

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde Patpat Fındık Bahçesine Uçtu: 1 Ölü, 1 Yaralı

Ordu'da Rüzgarda Düşen Tabela İşçiyi Yaralattı

Berat Kandili’nde Anlamlı İkram: Metpa İDAŞ’tan Ünye Halkına Lokma

EHLİYET SINAVLARI DEĞİŞTİ ARTIK ÇOK ZOR OLACAK

Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosu'ndan Muhteşem Barış Manço Gecesi

Altınordu'da atıl otopark yeniden hizmete açılıyor

Ordu’da 14 Adrese Şafak Baskını: 5 Kişi Tutuklandı

Ordu'da 500 Bin TL'lik Kaçak Ürün Operasyonu

Yİ Partili Akyürek'ten Bakan Işıkhan'ın Ordu Ziyaretine Sert Eleştiri: "Aç İnsan Alkış Tutmaz, Gerçekleri Süpürmeyin"

Ordu’da Millet Bahçesi ve Çok Katlı Otopark Projesinde Büyük Artış

Ordu'da muhtarın köpeklerine baltalı saldırı

Ünye 'de zincirleme kaza 7arac birbirine girdi

CANAN YILMAZ HASTALIĞA YENİK DÜŞTÜ HAYATINI KAYBETTİ

İYİ Parti'den Dervişoğlu'na Cumhuriyet Vurgulu Kutlama

Ordu'da İki Maden Sahası İhaleye Çıkarıldı

Ünye 'de Üzücü Olay yine İntihar! Genç kız hayatına son verdi

İzin çıktı artık Ordu 'da Kenevir Üretimi Yapılabilecek

Ünye 1957 Spor, tırmanışa devam ediyor Murgulspor ‘dan 3 puan

En Düşük Emekli Maaşı Farkı Şubat'ta Ödenecek

Altın ve Gümüşteki Düşüşün Üç Nedeni

İkizce'de kahverengi kokarca mücadelesi: Dört mahallede ilaçlama

Ordu'da 3.334 Konut İçin Kura Çekildi

Altınordu'da İzinsiz Afiş ve Pankartlara Denetim

Altınordu'da Cuma Namazı Sonrası Dilenci Operasyonu Düzenlendi

Muharrem Üstün’den Ünye Medya’ya Ziyaret: “Seçimler Geçici, Gönül Bağları Kalıcı”

OYAK Çimento ARKE Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu

Celil Akçay İYİ Parti Altınordu Gençlik Kolları Başkanı Oldu

Ünye Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na Yeni Araç Tahsisi

Ünye'de Kızılay Kan Bağışı Kampanyası 3 Şubat'ta

Yükleniyor

ORDU'DA UYUŞTURUCU VE SİLAH SATIŞINA JANDARMADAN DARBE

ORDU’DA JANDARMA ‘DAN UYUŞTURUCU SATANLARA DARBE

Ordu jandarmadan uyuşturucu operasyonu 10 gözaltı

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9