4 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

4 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi’nde 4 mahalleye içme suyu sağlayan grup suyu kaynağında gölet çalışmalarına başladı.

Kısa süre içinde tamamlanması planlanan çalışma ile 100 metreküp olan su tutma kapasitesi 100 bin metreküpe çıkartılacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra aradan geçen 4 yıllık süre içerisinde 10 ilçede 61 adet gölet çalışmasını tamamlayan OSKİ, ilçelerde yatırım çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Altınordu ilçesinde Kurtulmuş, Uzunmusa, Dikence ve Yağızlı Mahallelerine içme suyu sağlayan grup suyunda büyütme çalışmalarına başlayan ekipler, 100 metreküp olan su yatağını 100 bin metreküpe çıkartacak çalışmanın startını verdi. Yaz aylarında meydana gelecek su kesintilerinin önüne geçecek olan çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

4 YILDA 10 İLÇEDE 61 GÖLET YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından geride bırakılan 4 yıllık süre içerisinde 10 ilçede 61 gölet çalışması tamamlanarak hizmete aldı. Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler Akkuş 1, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar 3, Gölköy 5, Kabataş 5, Gürgentepe 1, Korgan 11, Mesudiye 19 ve Perşembe’de 2 adet gölet çalışması tamamlanarak hizmete alındı.

100 METREKÜP’TEN 100 BİN METREKÜPE ÇIKARTILACAK

Vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması için yoğun mesai harcayan OSKİ ekipleri bu kapsamda Altınordu ilçesinde sürdürüyor. Daha önce 100 metreküp olan grup suyu kaynağında yapılan çalışma ile 100 bin metreküpe çıkartılacak. Kısa süre içinde bitirilmesi hedeflenen çalışma ile yaz aylarında mahalle sakinlerinin yaşadığı su kesintisinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

GENEL MÜDÜR MURAT US: “ÇALIŞMALAR KISA SÜRE İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen OSKİ Genel Müdür Murat Us, 4 mahallenin içme suyu ihtiyacı sağlayan grup suyunda kapasiteyi artırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi

Genel Müdür Us, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), olarak ilçelerimizde yatırım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve başlamasından sonra 19 ilçemizde önemli yatırımları tamamlayarak hayata geçirdik. Bu kapsamda şuanda Altınordu ilçemizde 4 mahallemizin içme suyu ihtiyacını karşılan grup suyunu kaynağında kapasitesinin artırmak için çalışmalara başladık. Daha önce 100 metreküp olan su tutma kapasitesini daha da büyüterek 100 bin metreküpe çıkartıyoruz. Kısa sürede tamamlanacak çalışmanın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”



JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

IRMAK CADDESİ’NDE KAZA 1’, ÇOCUK 5 YARALI

Orkun Oral’a Son Veda

ÜNYE BELEDİYESİN'DE HÜZÜNLÜ VEDA

ÜNYE BELEDİYESİ YASAKLADI ORDU BÜYÜKŞEHİR YASAĞI TAKMADI

Kirazbeli'nde Hıdırellez'e Özel Buluşma! Siyaset ve Sanat Aynı Sofrada!

Ordu’da Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Dr. Hıdır Özer Artık Ünye’de de Görevde

Ünye Belediyesi’nde yas, Orkun Oral vefat etti

İSA ÇETİN VEFAT ETTİ

MEHMET BAYLAV VEFAT ETTİ

KENAN EROL VEFAT ETTİ

MEHMET OCAK VEFAT ETTİ

Adem Okçu son yolculuğuna uğurlandı

Ünye’de Uyuşturucu Operasyonu: 350 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi, 4 Gözaltı

Gölevi Özel Eğitim Anaokulu'ndan Ünye Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Ordu’da Jandarma’dan Suç ve Suçlulara Geçit Yok

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

İYİ Parti ve Bağımsız Meclis Üyelerinden Başkan Tavlı’ya Teşekkür

Ünye'de 350 Milyonluk Yatırım Hamlesiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor

YOĞUN SİS KAZAYA NEDEN OLDU!

MÜGE ANLI EKİBİ ORDU’DA

Ordu Valisi EROL’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlama Mesajı

Ulubey'de Esrarengiz Kayıp! Otomobil Bulundu, İz Yok!

Akkuş’ta Silah Kaçakçılığına Jandarma Darbesi

YENİDEN REFAH'TAN FATSA SANAYİ EMEKÇİSİNE 1 MAYIS ZİYARETİ

Anahtar Parti’den 1 Mayıs’ta Sanayi Esnafına Ziyaret

Ordu’dan Uluslararası Açılım: Antalya’da Spor ve Ekonomi Buluşması

Ordu’da Uyuşturucu Operasyonları: 12 Şüpheliye İşlem

Ordu’da 4 günde binlerce kaçak ürün yakalandı!

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

BAŞKAN TAVLI’DAN 1 MAYIS’TA EMEKÇİLERE ANLAMLI ZİYARET

Yükleniyor