16796,11%0,45
43,63% 0,10
51,97% 0,00
7082,67% -0,49
11672,38% -0,06
Zabıta Ekipleri Harekete Geçti
Altınordu Belediyesi Çevre Zabıta Ekipleri, Nizamettin-Öceli Mahallesi bağlantı yoluna moloz döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye intikal etti. Ekipler, yol kenarına çuvallanmış ve poşetlenmiş moloz ile evsel atıkların gelişigüzel bırakıldığını tespit etti.
Yanmış Atıklar İçinde Delil Avı
Çevreyi kirleten kişileri belirlemek için kapsamlı bir çalışma başlatan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Yakılmış atık yığınları arasında yapılan araştırmada, yanmış bir su faturası, okul kitabı ve market fişi gibi materyallere ulaşıldı.
Kimlik Tespiti ve Para Cezası
Elde edilen deliller ışığında yürütülen soruşturma sonucunda şahsın kimliği belirlendi. Altınordu Belediyesi Çevre Zabıta ekipleri, Kabahatler Kanunu kapsamında ilgili şahsa 10 bin Türk Lirası idari para cezası uyguladı. Atık yığını, belediye ekiplerince iş makinesi yardımıyla kaldırılarak temizlendi ve bölgeye uyarı tabelası yerleştirildi.
Kanuni Yaptırımlar Hatırlatıldı
İnşaat atıkları ve hafriyatları, belirlenen alanlar dışında çevreye bırakan kişiler, Çevre Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası ile karşılaşıyor. Yol kenarları, dere yatakları, boş araziler ve ormanlık alanlara atık dökenlere, ihlalin niteliğine göre 3 bin 705 Türk Lirasından başlayan ve 1 milyon Türk Lirasına kadar çıkabilen cezalar uygulanabiliyor.
Başkan Tepe'den Temizlik Vurgusu
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, "Altınordu hepimizin evi. Bu şehri gelecek nesillere temiz bırakmak için hep birlikte özen göstermeliyiz" dedi. Tepe, moloz ve benzeri atıkların gelişigüzel alanlara bırakılmaması konusunda hassasiyet ricasında bulundu.
Başkan Tepe, belediyenin belirlenen ücret tarifesi kapsamında moloz ve hacimli atıkları vatandaşların adreslerinden alarak bertaraf ettiğini belirterek, amacın kimseyi zor durumda bırakmak değil, hem kolaylık sağlamak hem de şehrin temizliğini korumak olduğunu ifade etti.