• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,65% 0,02
  • EURO

    51,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7094,91% -0,57
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00

AYBASTI’DA FESTİVAL COŞKUSU

915. Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali başladı. Etkinliklerin ilk gününden vatandaşların ilgisi ise oldukça yoğun oldu.

Gündem 20.07.2023 13:34:00 0
AYBASTI’DA FESTİVAL COŞKUSU

Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivallerinin bu yıl 915’incisi gerçekleştiriliyor. Güreş ve kültür festivalinin ilk günü düzenlenen açılış programı ile başladı. Açılış programına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Gündoğar, Aybastı Kaymakamı Şeyma Aktaş, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, daire başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunma ile başlayan program Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve protokol konuşmaları ile devam etti.

“KIRKPINAR’IN YOLU AYBASTI’DAN GEÇECEK”

Açılış konuşması gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Gündoğar, 915 yıldır düzenlenen Güreş ve Kültür Festivalinin bu yıl çok daha farklı olduğunu söyledi.

Gündoğar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“915’incisi düzenlenen Aybastı Güreş ve Kültür Festivaline katılan bütün vatandaşlarımızı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz alan tarihi bir meydan. Yıllardır burada bu güzellikler yaşanmaya devam ediyor. İnşallah bundan sonra da etmeye devam edecek. 915. festivalimiz de bu sene çok daha farklı. Türkiye’de 7 bölgeden bir tanesi seçildi. Burada puan alan bir dahaki sene Kırkpınar’da güreşecek. Kendine güvenen herkese burası açık. 5 gün sürecek festivalde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, burada bu ortamı sunan dernek başkanlarımıza, vatandaşlarımıza, kaymakamlığımıza, emniyet güçlerimize, Aybastı Belediyemize ve en önemlisi ana teması olan, olmazsa olmazı olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e verilen destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

“ALLAH ŞENLİĞİMİZİ HAYIRLI ETSİN”

Böyle bir etkinlik düzenlendiği için emeği geçen herkese teşekkür eden Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in üstün gayretleri ile Geleneksel Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’in ve bizim Balıkesir ve İstanbul’daki geleneksel güreşlerdeki ısrarımız netice itibari ile bu sene yağlı güreşlerimize farklı bir anlam yükledi. Şenliğimizin birinci günü, her yıl olduğu gibi Pelitözü Yaylamız’da etkinliğimize başlıyoruz. Allah şenliğimizi hayırlı etsin” dedi.

 

Aybastı Kaymakamı Şeyma Aktaş ise “Şenliğimizde emeği geçen Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, kolluk kuvvetimize ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından program Pelitözü Kızılot Yaylası etkinlikleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri ve Kulüpler Arası Karakucak Güreş Yarışması ile devam etti.

Ardından Güreş müsabakasında başarı elde eden sporcuların ödülleri düzenlenen tören ile verilerek Aybastı Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin birinci günü sona erdi.

22-23 TEMMUZ’DA PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA

Öte yandan 22-23 Temmuz tarihlerinde Türkiye’nin tanınan pehlivanları Perşembe Yaylası’nda kurulacak er meydanında kozlarını paylaşacak. Güreşlere, bu yıl yapılan 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek de katılacak. Türkiye yağlı güreş ve güreş camiasının etkili isimleri cumartesi ve pazar günü er meydanında güreşecekler.

Ünye Atık Getirme Merkezi 14 farklı katagoride hizmet veriyor, artık Atık İlaçlar da toplanıyor

Sakarya'da ölü bulunan balıkçı Fatsa'da toprağa verildi

Altınordu'da Kent Lokantaları Ramazan'da Ücretsiz İftar Verecek

Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye: 'Senin Dava Arkadaşın Öcalan'dır'

KABADÜZ VE GÜRGENTEPE ‘DE  HEYELANDAN KAPANAN YOLLARI OBB KISA SÜREDE HİZMETE AÇTI

İstanbul'da En Çok Sivaslı Yaşıyor, Ordu Üçüncü Sırada

ÜNYE, FATSA VE ALTINORDU YABANCI TURİZİM ACENTALARINI AĞIRLAYACAK

Altınordu, Samsunlu Buz Patencilerine Antrenman İmkanı Sundu

Altınordu Belediyesi EMITT Fuarı'nda Ordu'yu Tanıttı

Altınordu'da Epilepsi Farkındalık Semineri Düzenlendi

Altınordu'da Moloz Dökülmesine 10 Bin TL Ceza

Ordu'da midesinden uyuşturucu çıkan şahıs tutuklandı

BU SEFER YUNUS DEĞİL İHA SAHİLE VURDU

Perşembe Yaylası 210 bin TL keşif bedeliyle tehdit altında

Ünye'de Aileler İçin Psikolojik Dayanıklılık Semineri

Ünye, EMITT 2026'da Turizm Potansiyelini Tanıttı

Ordu'da 18 Maden Sahası İhalesi Başlıyor

ORDU’DA NÜFUSUN YÖNÜ SAHİLE KAYIYOR

CHP Ünye’den Saha Çalışması Sonrası Sert Eleştiriler

Hastane Personeli Ağaçta Ölü bulundu

Altınordu'da Sevgililer Günü Konseri: Salon Doldu Taştı

Ordu'da İş Makinesi Devrildi: Operatör Hastanelik Oldu

10 KİŞİ KALAN ÜNYE TRABZONA DUR DEDİ

Ordu'da Şerit İhlali Kazası: 2 Yaralı

Ünye FK Penaltılarla Tarih Yazdı: Süper Amatör Lig’de!

Galatasaray, Akkuş'u Tie-Break'te Yendi

Ünye Kalesi 6 Ayda Yarım Milyon Ziyaretçi Çekti

AK Partili Başkan Yardımcısı 'nın oğlu iş vaadiyle 8 kişiden para topladı

Altınordu'da YKS Ücretleri Belediye Tarafından Ödenecek

Ulu Cami Otoparkı 8 Yıl Sonra Yeniden Açıldı

Yükleniyor

ORDU'DA UYUŞTURUCU VE SİLAH SATIŞINA JANDARMADAN DARBE

ORDU’DA JANDARMA ‘DAN UYUŞTURUCU SATANLARA DARBE

Ordu jandarmadan uyuşturucu operasyonu 10 gözaltı

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12