-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
BAŞKAN DEMİR ‘’HEDEF BELLİ ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK’’
İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir son günlerde ülke gündeminde olan anayasa Mahkemesi tartışmalarına ilişkin bir basın açıklaması yaparak anayasa mahkemesinin önemine vurgu yaparak anaysa mahkemesinin önemine değindi.
Son yıllarda Anayasanın yüzde 70 inin değiştirildiğini belirterek geri kalan kısımların ise değiştirilmeye çalışıldığına vurgu yapan İyi Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir bu tartışmaların asıl amacının anayasayı değiştirmek olduğunu dile getirdi.
Yaklaşık bir haftadır yaşanan anaysa mahkemesi ve Yargıtay 3. Dairesi başkanlığı arasındaki gerilim iyice artmaya başlarken İyi Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir ilçe binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Bugün saat 14’de İyi Parti Ünye ilçe binasında ilçe yönetimi ile birlikte basın açıklaması yapan İrfan Demir şu ifadelere yer verdi;
“Ekonomik kriz yaşıyorsak bunun sebebi hukuksuzluktur hukuka ayrı davranışlardır. Geçen hafta Yargıtay üçüncü ceza dairesi ile bir çatışma yaşandı buna yargı krizi yâda anayasayı ortadan kaldırma teşebbüs adı altında bir sürü değerlendirilmeler yapıldı. Bu çatışmadan en büyük zararı ülkece biz gördük milletçe biz gördük, böyle dememizin sebebi, ana kuralımız şu hukuk devleti, devletin kendi kurduğu kurala önce kendisi uyması anlamı gelir. Hukuku koyan yasama kuralı koyan yasama ve yürütme mutlaka bu kurallara uymak zorundadır ve uymazsak ekonomik krize sebep olur.
“BEBEK KATİLİ HAKKINDA VERİLEN İHLAL KARARINI OKUSUNLAR”
Anayasa mahkemesinin bireysel başvuru hakkı mevcut iktidarın getirdiği bir uygulamadır. Bu uygulamanın ana sebebi Türkiye’nin Avrupa insan hakları mahkemesi nezdinde daha fazla rencide olmamasını sağlamak ve süreci uzatabilmek amacıyla getirilmiş bir başarılı uygulamaydı. Avrupa insan hakları mahkemesinin bebek katili hakkında verdiği ihlal kararını okusunlar. BDP Milletvekili Sebahattin Tuncer, milletvekili seçildiği için dokunulmazlık zırhına kavuştuğundan bahisle tahliye edilirken Engin Alan’ın milletvekili olduğu halde içerden tahliye edilmemesini ve dokunulmazlık zırhına sağlanmamasını hatırlasınlar. Bütün bunlar dururken şimdi anayasa mahkemesine hiç olmayacak şekilde saldırının gerçek manada anayasa mahkemesi olmadığını dillerinden anlamaktayız.
“HEDEFLERİ BELLİ ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK”
Hedefleri belli anayasayı değiştirmek. Anayasanın %70’i değiştirilmiş durumda değiştirilmeyen maddeler değiştirilmesi teklif dahi edilmemesi gereken maddeler olarak sınırlandı. Eğer bunu da kaldırırsak eğer bunu da yok edersek, Türkiye’nin bölünmesini, parçalanmasını daha kolay hale getiririz diye düşünüyorlar. Anayasa mahkemesi 1960 anayasasıyla getirilmiş bir kurum olup gerçekten çok önemlidir. Eğer anayasa mahkemesi 60 ihtilalinden önce olmuş olsaydı bugün Adnan menderes asılmamış olacaktı. Rahmetli Menderes’in cenazesinden yola çıkarak oy toplayanlar oy devşirenler, şimdi anayasa mahkemesine saldırmakla meşguller.”
Atakan Efe Çamyar Beşiktaş Altyapısında
Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman Hayatını Kaybetti
Ordu Konut Satışında Doğu Karadeniz'in Lideri Oldu
Altınordu'da OSB Yanına Kreş İnşaatı Başladı
Ordu'da Kültür ve Turizm Çalıştayı Düzenlendi
Ordu'da genç belediye personeli kalp krizi geçirerek vefat etti
Fatsa Belediyespor, Tokat Maçında Play-Off Hedefliyor
Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı
HÜSEYİN TAVLI KİMDİR HAYATI
Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında
KİB Nisan'da Seçimli Genel Kurul Yapacak
Ünye Belediye Başkanı Temizlik Personeliyle İftarda
Altınordu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Anıldı
Altınordu'da 303. Sokak İyileştirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
İYİ Parti Ünye’de Birlik Mesajı Verdi: Eski İlçe Başkanları da İftara Katıldı
Bayram Tatili İçin Ordu'ya Otobüs Bileti Fiyatları Açıklandı
Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi
BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ
Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi
Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı
ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR
Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği
Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak
Altınordu'da Muhtarlarla Ramazan İftarı
Selde kapanan yol 3 yıl sonra açıldı, 2 bin 800 metreküp taş duvar yapıldı
Altınordu'da Karapınar'a Yeni Kreş Yapılıyor
ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ
Ordu'da Bayram Öncesi Sıkı Fiyat Denetimi
Yükleniyor





