• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

BAŞKAN TAVLI, “KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Bölgemizde görülmeye başlayan ve fındık başta olmak üzere tarımsal ürünlerde ciddi ürün kaybına neden olan Kahverengi Kokarca ile ilgili Ünye’de etkili mücadele çalışmaları başladı.

Gündem 25.10.2023 15:11:00 0
BAŞKAN TAVLI, “KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Muhtarlara yapılan bilgilendirmede uzmanlar mücadele yöntemlerini anlatırken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.” Dedi.

 

Başta fındık olmak üzere bölgemizde yetişen meyve ve sebzelerde ağır tahribatlara yol açan, verim düşüklüğüne sebep olan kahverengi kokarca ile etkili mücadele için Ünye’de bir program düzenlendi. Ünye Kaymakamlığı ile Ünye Belediyesi öncülüğünde düzenlenen programda muhtarlara kahverengi kokarcanın tarım ürünlerine verdiği zararlar anlatıldı.

 

KAYMAKAM IŞIK, “BİLİNÇLİ MÜCADELE ÇOK ÖNEM TAŞIYOR”

Programda bir konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Burada bilinçli mücadele çok önem taşıyor. Mevsimsel olarak bu zararlının kışı geçirmek için seçtiği barınma alanlarında mücadele edilmesi gerekiyor. Bu mücadelede başarılı olursak arazi mücadele daha da kolaylaşacaktır.” Dedi.

 

BAŞKAN TAVLI, “BU KONUDA ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Zararlı ile mücadelede Ünye Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Fındık bölgemizin olduğu kadar ülkemizin de en kıymetli tarım ürünlerinden bir tanesi. İhracat geliri en yüksek olan tarım ürünü. Hem fındık üreticimiz, hem fındık manavımız hem de ihracatçımız bundan mağdur olmasın istiyoruz. Ürünümüzün randımanının ve değerinin düşmemesi için etkili mücadele etmemiz gerekiyor. Üreticisinden, manavından, sanayicisine kadar el birliği ile hepimiz mücadele etmeliyiz. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İhtiyaçların temin edilmesi noktasında her zaman muhtarlarımızın yanındayız.” Diye konuştu.

 

ODA VE BORSA KOKARCA TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman bir süredir bölgede ilaçlama ve bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini ifade ederek “Bu konuda topyekün bir mücadele şart. Bu nedenle muhtarlarımızın bu konuya hassasiyet göstermesi önemli. Siz bu mücadele içerisinde olmazsanız bununla baş etmemiz mümkün değil” diyerek herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.

 

Fındık İhracaatçısı Hasan Basri Durak ise fındığı önümüzdeki yıl bekleyen tehlikenin kahverengi kokarca olduğuna dikkat çekerek, “Bugün 2 Milyar doların üzerinde döviz girdisi olan fındığımız var. Ama bu böcek sadece fındığa zarar vermiyor. Eğer etkili mücadele yapmazsak önümüzdeki sene nasıl geçinebiliriz konusunu konuşmak zorunda kalırız.” Dedi.

 

Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Erhan Aydın “Bireyselden ziyade topyekün bir mücadele etmemiz daha etkili olur. Seneye bugün ekonomik sonuçlarını görmektense bugün bu çalışmayı yürüterek iyi bir mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

Tarım ürünü zararlısı böcek hakkında mücadele edilmesi gerektiğini belirten Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım şu ifadelere yer verdi; “Kahverengi kokarca zararlısı ilçemizde bu yıl kendini göstermeye başladı. Başta fındık olmak üzere birçok tarım ürününe zarar veren bu canlıyla mücadele edilmezse ciddi ürün kayıplarının görüleceği kaçınılmaz.”

 

Ordu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu mücadele yöntemlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Bu zararlı ile ilgili 4 çeşit mücadele yöntemi var. Bunlar; mekanik mücadele, Biyolojik mücadele, Kimyasal mücadele ve bioteknik mücadeledir.”

 

Yapılan konuşmaların ardından kahverengi kokarca ile ilgili bilgilendirme yapılarak tarımsal alanlardan çekilen fotoğraflar paylaşıldı.

HAMİDİYE MAHALLESİ ÖLÜM YOKUŞU İÇİN AYAKTA YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

GENEL BAŞKAN, ORDU İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

SAADET PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI PEKDEMİR ÜNYE’DE GENÇLER LE BULUŞTU

ÜNYE 1957 SPOR 'DAN BAŞKAN VE VEKİLE FORMA TRPKİSİ

ÜNYE 'DE İMAM VEYSEL KARAMAN VEFAT ETTİ

ÜNYE 1957 SPOR DEPLASMANDAN MUTLU AYRILDI

Saadet Partisi’nden Ünye 'de Gazze İçin Farkındalık Standı

BAŞKAN ZEREN ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

ORDU GÜLYALI ‘DA UYUŞTURUCU OPERASYONU 17640 ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

ORDU BB ARAÇ FİLOSUNU HER GEÇEN GÜN ARTTIRIYOR.

HÜSEYİN YILDIZ VEFAT ETTİ.

POLİSTEN KAÇAMAYINCA İNTİHARA KALKTI

Ünye’de Yine İntihar Girişimi: Bölgede İntihar Vakaları Endişe Veriyor

ÜNYELİLER, BAŞKAN TAVLI ÖNCÜLÜĞÜNDE ORDU’YA ÇIKARMA YAPTI YALI PROJESİ NE TAM DESTEK

TOST MAKİNESİ ALEV ALDI ÇIKAN YANGIN DA 1 KİŞİ YARALANDI

ÜNYELİ AİLE NİKSAR DÖNÜŞÜ FECİ KAZA YAPTI: 4 YARALI

ENVER YILMAZ AĞIR KONUŞTU ''BUNLAR VATANA İHANETTEN YARGILANMALI''

Ünye’de Kan Donduran Olay

AK PARTİ ÜNYE KADIN KOLLARI BAŞKANI ARAZ ÜYE ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

ORDU’DA JASAT’TAN SUÇLULARA NEFES KESEN OPERASYON: 28 GÜNDE 64 FİRARİ YAKALANDI!

Ünye’de Metruk Binada Korkutan Yangın

FECİ KAZA DA 1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ DİĞERİ AĞIR YARALI

Ordu’da 2026 Bütçe Yarışı: Ünye Zirvede, Altınordu Takipte!

Sınıfta Fenalaşan 11 Yaşındaki Suat Ermiş Hayatını Kaybetti

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ’NDEN SAVUNMAYA NOKTA ATIŞI: ÖMER DİNÇ İMZAYI ATTI

ALKOLLÜ YAKALANDI, ARKADAŞINA KAN TESTİ YAPTIRIP KENDİNİ TEMİZ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI: JANDARMA GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

KADINLARIN EŞİT, ÖZGÜR VE GÜVENDE YAŞADIĞI BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

BAŞKAN SERVET ZEREN 'DEN KONGREYE DAVET

BAŞKAN ADAYI GENÇ ‘’4 YIL İÇİNDE KENDİ HİZMET BİNAMIZI YAPACAĞIZ"

EREN ORDUYU YASA BOĞDU

Yükleniyor

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8