BU KADAR MI KÖR, BU KADAR MI SAĞIR OLDUNUZ? ÜNYE BAYRAĞI, ÜNYE SEVDASI HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR.”

BU KADAR MI KÖR, BU KADAR MI SAĞIR OLDUNUZ? ÜNYE BAYRAĞI, ÜNYE SEVDASI HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR.”

Eski Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu’nun Ünye’nin İl olması ile alakalı sözleri ne tepki gösteren MHP Ünye ilçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu’na İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir den çok sert tepki geldi.

 İYİ Parti Ünye İlçe Binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan  Başkanı Av. İrfan Demir  MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu’nu ağır bir şekilde eleştirerek Başkan Hacıimamoğlu nun siyasi ahlaktan bahsettiğini fakat kendisinin siyasi ahlak nedir bilmediğini vurgulayarak ağır eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Av. İrfan Demir, Ünye yi siyasi malzeme haline getirmek isteyenlerin karşısında olacaklarını belirterek siyasi ahlak odaklı sert eleştirilerde bulunan Hacımamoğlu’nu, telefon görüşmesindeki sözlerini çarpıtarak yalan söylediği yönünde eleştirerek, şu ifadelere yer verdi:

Ahmet Arpacıoğlu’nun yaptığı konuşmanın muhatabı partisi olmadığını belirterek Arpacıoğlu canlı yayına eski Ünye Belediye Başkanı olarak çıkmıştır partimizin sadece bir üyesidir diyen Başkan Demir  Hacıimamoğlu’nu kastederek Kendisine cevap vermek yerine konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyuyorum. Bu konuyu da iki açıdan ele alacağım; biri Ünye, ikincisi  siyasi ahlak. Dedi.

Başkan Demir Sözlerinde Şu ifadelere yer verdi. ‘’Söz konuyu Ünye olunca bütün Ünyelinin damarlarındaki kan biraz daha kabarır, biraz daha heyecanlanır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yapmış, 100. yıla 100 il yakışır mealinde bir cümle sarf etmişti. Arkasından TÜİK bir açıklama yaparak Türkiye’de il olmaya namzet ilçeleri belirtti ve bu ilçeler arasında sevgili Ünye’mizde bulunmaktaydı. Bu açıklamalar üzerine Ünye’de bir sevinç ve heyecan dalgası başladı.

Başta basın mensupları ve STK’lar açıklamalar yapmak suretiyle, vatandaşlara konuyu anlattılar. Ayrıca Ankara nezdinde yaptıkları çalışmalarla il olma duygu ve düşüncelerimizi Ankara’ya ulaştırmaya gayret ettiler.

 Bu arada MHP ilçe Başkanı arkadaşımız da konunun üzerinde çalıştıklarını, hemşerimiz olan İsmail Faruk Aksu beyin Ünye’nin il olması için çaba harcadığını belirtti. Bu apayrı bir heyecan yarattı bizde. Bizi çağırdıkları toplantılarda, çalış taylarda hep ifade ettik. Biz Ünye’nin il olması noktasında amasız ve fakatsız her türlü desteği vereceğimizi ifade ettik ve her sözümün arkasından da şunu söyledim;

‘’ÜNYE’Yİ İL YAPACAĞIZ DİYE PROPAGANDA YAPARSANIZ, BUNU SİYASİ RANTINI ELDE ETMEYE, TAŞIMAYA KALKARSANIZ BİZDE BU SÖZLERİN ÜZERİNDE TEPİNİRİZ’’

Bu noktada Sayın Murtaza Hacıimamoğlu’na da yaptığı çalışmalar için özellikle teşekkür etmiş bir insanım. 27 Ekim Cuma günü Murtaza Bey ile bir görüşme yaptık. Konunun muhatabı ben olmadığım için derinliğine girmek istemiyorum. Bu görüşmeden sonra ikinci bir görüşme yaptığımızda Murtaza Bey, il olma olayı yerel seçimlerden sonraya kaldı dedi. Bende kendisine aynen şu cümleyi söyledim; eğer bakın yerel seçimlerde biz Ünye’yi il yapacağız diye propaganda yaparsanız, bunu siyasi rantını elde etmeye, taşımaya kalkarsanız bizde bu sözlerin üzerinde tepiniriz dedim. Benim söylediğim cümle aynen budur.

Dolayısıyla söylemediğim veya söylediğim sözleri çarpıtarak açıklama yapmış olması gerçekten beni çok üzdü. Ünye meselesi, siyaset üstü bir meseledir. Bu mesele bütün Ünye’nin meselesidir. Bizim de düşen hangi görev var ise hangi sorumluluk var ise Ünye’nin il olması noktasında biz seve seve bunu yapmaya hazırız.

Eğer öyle bir konu gündeme gelirse Ünye kendi içerisinde bölünür. Siyaset üstü olmaktan çıkar. Ünye’nin meselesi olmaktan çıkar. Rant peşinde dolaşanların meselesi haline gelir. Biz buna karşıyız.”

‘’BU SİYASİ AHLAKIN NERESİNE SIĞIYOR?’’

 İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demire ile telefonda yaptığı konuşmada Başkan Demirin tepkisini siyasi Ahlaksızlık olarak nitelendiren MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu’na  İrfan Demirin Cevabı Ağır oldu.

 İki kişinin telefonda yaptığı konuşmayı basın önünde açıklamasının asıl siyasi ahlaksızlık olduğunu vurgulayan İrfan Demir, “Gelelim şu siyasi ahlak meselesine. İki başkan telefonda görüşüyoruz, konuşuyoruz. Bir bardak suda fırtına koparır şekilde, iki kişinin konuştuğu şeyi sen basın önünde nasıl açıklarsın arkadaşım, kardeşim. Bunu siyasi ahlakın neresine sığdırıyor, söylemediğim cümleyi söylemiş gibi lanse ediyorsun. Bu siyasi ahlakın neresine sığıyor?

‘’ÜNYE’MİZE YAZIK OLUR. BUNU NEDEN YAPIYORSUNUZ. SİYASET BU KADAR MI KÖR, BU KADAR MI SAĞIR OLDUNUZ? BUNU YAPMAYIN’’

Biz söylediklerimizi inkar etmiyoruz. Az önce de söylediğim gibi yerel seçim malzemesi yapılır ise ben bunun üzerinde tepinirim. Yazık olur, Ünye’mize yazık olur. Bunu neden yapıyorsunuz. Siyaset bu kadar mı kör, bu kadar mı sağır oldunuz? Bunu yapmayın. Ünye bayrağı, Ünye sevdası her şeyin üzerindedir.” diye konuştu.

“ÜNYE’Yİ KANDIRMAYA KALKARSAN KARŞINDA İYİ PARTİ’Yİ BULURSUN”

 İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir, iktidarda olup bazı şeylerden faydalanmak için Ünye’yi kandırmaya kalkışanın İYİ Parti olarak karşısında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Biz niye siyaset yapıyoruz Ünye’mizde? Ünye’ye bir çivi çakabilmek için. Bir hizmetimiz olsun diye. Muhalefet olarak görevimiz ne? Doğru bildiğimizi anlatabilmek, yanlış gördüğümüzü eleştirebilmek... Ama sen ben illa iktidarda olacağım, bir takım şeylerden faydalanacağım diye Ünye’yi kandırmaya kalkarsan karşında İYİ Parti’yi bulursun. Eminim ki başka partiler de çıkar.

SEÇİMDEN 15 GÜN ÖNCE ‘BEN ÜNYE’Yİ İL YAPACAĞIM’ DİYEN YALAN SÖYLÜYORDUR

Buyursun MHP bugün il yapsın ki; yapamaz. O da muhalefet mi iktidar mı olduğu belli olmayan bir parti. Canı gönülden bu konuda çalışıyorsa eyvallah, aynı yandayız, aynı yerdeyiz. Ama bu işten rant elde etmeye kalkanın her zaman karşısında olacağız. Bugün rant günü değil, bugün açıklasınlar. Ama Mart ayında yapılacak seçimden 15 gün önce ‘Ben Ünye’yi il yapacağım’ diyen yalan söylüyordur. Bunu anladık ki; bir tek adam yapabilirse yapar. Bir adamın dilinin ucunda. Ne yandan söylemekle, ne de elini taşın altına koymamakla, sadece konuşmaktan ibaret sözlerle bu işler olmaz. Dolayısı ile bu durum hepimize zarar veriyor.”

‘’SİYASİ AHLAKMIŞ. ANDIMIZ NEREDE? HANİ OKUTACAKTINIZ, HANİ DAĞLARA TAŞLARA NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE DİYE YAZDIRACAKTINIZ? ‘’

İYİ Parti İlçe Başkanı Demir, siyasi ahlak konusunda MHP’yi eleştirerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Siyasi ahlak konusunda bugüne kadar adı geçen partinin verdiği sözlerden de biz sorgulama gereği duyuyoruz. 1944 bu ülkede milliyetçiliğin suç sayıldığı gün. 3 Mayıs günlerinde Türkçülük Günü

‘’AMA BUGÜN MİLLİYETÇİLİK SUÇTUR, DİYE POLİS TUTANAKLARI VAR. MİLLİYETÇİLİK SUÇTUR DİYOR. KİMİN İKTİDARINDA‘’

Milliyetçilik Günü olarak hatırlanır. Rahmet Başbuğ Alparslan Türkeş, Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan ve diğerleri milliyetçi oldukları için cezaevine tıkıldılar. Tabutluklarda işkence gördüler. Ne yazık ki 12 Eylül döneminde bile MHP mensupları yargılanırken milliyetçilik suç sayılmadı. Ama bugün Milliyetçilik suçtur, diye polis tutanakları var. Milliyetçilik suçtur diyor. Kimin iktidarında. Siyasi ahlakmış. Andımız nerede? Hani okutacaktınız, hani dağlara taşlara Ne Mutlu Türk’üm diyene diye yazdıracaktınız? Ben arkadaşlarıma 9 Işık Doktrini’ni tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. 9 Işık’ın 3. Maddesi Ahlakçılık, 4. Maddesi Hürriyetçilik ve Şahsiyetçiliktir. İtaat ve sadakati biat ile örtmeye kalmaya kalkanlar taat ve sadakatin ne olduğunu anlayamamışlardır. Çarpık düzene her zaman itiraz etmek zorundayken bugün parmakların kalktığı, indiği bir dönemden bahsediyoruz. -“Yapmış olduğumuz bu tartışmalara kimler nasıl gülüyor tahmin ediyorum”

- Söylemediğimiz sözleri söylemiş gibi kamuoyuna lanse etmek suretiyle bunu da ağdalı cümlelerle ahlakla, siyasi ahlakla bağdaştırmak suretiyle açıklanmasından dolayı büyük bir üzüntü duydum. Gerçekten Ünye adına büyük üzüntü duydum. Şuanda bizim yapmış olduğumuz bu tartışmalara kimler nasıl gülüyor tahmin ediyorum. Çevre ilçelerde bu konuya, Ünyeliler bir birine düştü şekli ile bakılıyor. Yapmayın, yapmayın, yapmayın.

 

Ünye bir bütündür. Bütün kalmak zorundadır. Hele hele de 100 yılı aşkın bir süredir hedefimiz olan, aşkımız olan ve hakkımız olan şeyi geri almaya çalışırken buradan bir şeyler beklemek, buradan rant istemek, rant beklemek bunlar doğru şeyler değil. Arkadaşım bu açıklamayı yaparken kuvvetle muhtemel Ünye’den aday bile göstermeyecek. İrade meselesidir bu. Dolayısı ile sen bundan kimin değirmenine ne suyu taşıyorsun arkadaşım? Ben bunu söylemeyeyim mi?

‘’29 EKİM’DE İL OLUYORDU YA ÜNYE NE OLDU?

Gerçeğe aykırı yapılan açıklamalar nedeniyle üzüntülerimizi ifade ediyorum. Ünye’nin kendisine özgü geleneksel bir yapısı vardır. Hiç olmazsa siyasi partiler bir birine saygı sevgi ve nezaketle yaklaşırlar. Ortak paydamız olan Ünye için ne gerekiyorsa her zaman yapmaya hazırız. Sonuç olarak da bugün gelsinler ‘Evet Ünye il olacak’ desinler, şu tarihte olacak desinler. 29 Ekim’de il oluyordu ya Ünye ne oldu? Olmamasının müsebbibi olarak kendilerini de suçlamıyoruz, yanlış anlaşılmasın. Bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlere teşekkür etmesini de biliriz. Ama konuyu öteleyip de gerçekten siyasi rant haline getirecekler ise bizi karşılarında bulacaklardır ve maalesef Ünye’deki birlik ve beraberliği bozmak durumunda kalacaklardır. Asıl sorumluluğu o zaman arkadaşlarımın omuzlarına binecektir.”  

 



JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

IRMAK CADDESİ’NDE KAZA 1’, ÇOCUK 5 YARALI

Orkun Oral’a Son Veda

ÜNYE BELEDİYESİN'DE HÜZÜNLÜ VEDA

ÜNYE BELEDİYESİ YASAKLADI ORDU BÜYÜKŞEHİR YASAĞI TAKMADI

Kirazbeli'nde Hıdırellez'e Özel Buluşma! Siyaset ve Sanat Aynı Sofrada!

Ordu’da Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Dr. Hıdır Özer Artık Ünye’de de Görevde

Ünye Belediyesi’nde yas, Orkun Oral vefat etti

İSA ÇETİN VEFAT ETTİ

MEHMET BAYLAV VEFAT ETTİ

KENAN EROL VEFAT ETTİ

MEHMET OCAK VEFAT ETTİ

Adem Okçu son yolculuğuna uğurlandı

Ünye’de Uyuşturucu Operasyonu: 350 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi, 4 Gözaltı

Gölevi Özel Eğitim Anaokulu'ndan Ünye Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Ordu’da Jandarma’dan Suç ve Suçlulara Geçit Yok

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

İYİ Parti ve Bağımsız Meclis Üyelerinden Başkan Tavlı’ya Teşekkür

Ünye'de 350 Milyonluk Yatırım Hamlesiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor

YOĞUN SİS KAZAYA NEDEN OLDU!

MÜGE ANLI EKİBİ ORDU’DA

Ordu Valisi EROL’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlama Mesajı

Ulubey'de Esrarengiz Kayıp! Otomobil Bulundu, İz Yok!

Akkuş’ta Silah Kaçakçılığına Jandarma Darbesi

YENİDEN REFAH'TAN FATSA SANAYİ EMEKÇİSİNE 1 MAYIS ZİYARETİ

Anahtar Parti’den 1 Mayıs’ta Sanayi Esnafına Ziyaret

Ordu’dan Uluslararası Açılım: Antalya’da Spor ve Ekonomi Buluşması

Ordu’da Uyuşturucu Operasyonları: 12 Şüpheliye İşlem

Ordu’da 4 günde binlerce kaçak ürün yakalandı!

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

BAŞKAN TAVLI’DAN 1 MAYIS’TA EMEKÇİLERE ANLAMLI ZİYARET

Yükleniyor