-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Denizciler 1 Eylül’de ‘bismillah’ diyecek
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizlerde çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile avcılık yasağının sona erdiğini açıkladı.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 Eylül 2024 tarihinde balıkçılık sezonunun başladığını hatırlattı.
Çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile avcılık yasağının sona erdiği belirtilen açıklamada, mekanik güç kullanan veya kullanmayan çevirme ağlarıyla avcılık da serbest hale geldiği ifade edildi.
Karadeniz'de, Ordu ili Ünye ilçesi Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında trol ile avcılık yasağı devam ediyor. Ayrıca, Ordu'nun karasularında kum midyesi avcılığı ve sürütme ağları ile avcılık yasağı da geçerliliğini koruyor. Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz, Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıkları ve Mersin balıklarının tüm karasularda avlanması yasak.
Karadeniz’de 1 Eylül - 15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren, 18 metre derinlikten itibaren gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasak. 16 Aralık - 14 Nisan tarihleri arasında ise bu derinlik 24 metreye çıkarılıyor. Diğer denizlerde ise dönem boyunca 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yasaklanıyor.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı paylaşımda, aşırı avcılığın su ürünlerine üreme şansı tanımadığı, bu yüzden stokların sürekli azaldığı, küçük balıkların avlanması nedeniyle balık boylarının küçüldüğü ve denizdeki ekolojik dengenin bozulduğu belirtiliyor. Bu durumun denizden geçimini sağlayanların kazançlarını azalttığı ve bu yüzden düzenli ve dengeli avcılığın önem taşıdığı vurgulanıyor.
Zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına uyulmasının gerektiği, özellikle çocukların gelişiminde ve erişkinlerin sağlığını korumada büyük faydaları olan su ürünlerinin bol bol tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Altınordu'da Kadın Emeği Paneli: İş Hayatı ve Psikolojik Dayanıklılık Tartışıldı
Ordu'da fındık fiyatları 220 TL'ye geriledi
Kadın Futbolunda Tarihi Adım: Ünye Kadın Futbol Kulübü Zirvede Yerini Aldı
Ünye'de Sağlık Çalışanları Ramazan İftarında Buluştu
İstiklal Marşı'nın Kabulü Ünye'de Anıldı
Atakan Efe Çamyar Beşiktaş Altyapısında
Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman Hayatını Kaybetti
Ordu Konut Satışında Doğu Karadeniz'in Lideri Oldu
Altınordu'da OSB Yanına Kreş İnşaatı Başladı
Ordu'da Kültür ve Turizm Çalıştayı Düzenlendi
Ordu'da genç belediye personeli kalp krizi geçirerek vefat etti
Fatsa Belediyespor, Tokat Maçında Play-Off Hedefliyor
Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı
HÜSEYİN TAVLI KİMDİR HAYATI
Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında
KİB Nisan'da Seçimli Genel Kurul Yapacak
Ünye Belediye Başkanı Temizlik Personeliyle İftarda
Altınordu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Anıldı
Altınordu'da 303. Sokak İyileştirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
İYİ Parti Ünye’de Birlik Mesajı Verdi: Eski İlçe Başkanları da İftara Katıldı
Bayram Tatili İçin Ordu'ya Otobüs Bileti Fiyatları Açıklandı
Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi
BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ
Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi
Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı
ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR
Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği
Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak
Yükleniyor





