Tarih: 23.03.2023 10:03

EMEKLİLERER MÜJDE! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL

Facebook Twitter Linked-in

Canlı yayında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli Maaşı ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun.

BAKAN BİLGİN’DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkan (TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün) 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının, bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını söyledi. Ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. Yani en düşük emekli aylığını yükseltecek alternatif modellerimiz var.” İfadelerini kullandı.

Devamında emeklilerin aldığı bayram ikramiyelerini yeniden değerlendireceklerini vurgulayan Bilgin “ Bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, üzerlerindeki tahrip edici enflasyonun şartlarını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı bir şekilde çalıştık. Depremle ilgili çalışmalar nedeniyle biraz ertelenmişti ama ben bu hafta içerisinde ya da en geç önümüzdeki hafta başı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğim."” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —