EMEP, “SAKİNŞEHİRE DOLGU YAKIŞMAZ”

EMEP, “SAKİNŞEHİRE DOLGU YAKIŞMAZ”

Emek Partisi Ordu Perşembe İlçe Örgütü Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan’ın deniz dolgusu projesi hakkında yaptığı açıklamayı eleştirerek, “Deniz dolgusuyla kıyı korunmaz. Denizden arazi elde edilmez.” diyerek te

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan’ın deniz dolgu projesinin doğru olduğunu iddia edip karşı çıkanlarıeleştirmesine tepki gösteren Emek Partisi Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, “Parti olarak Perşembe ilçemizin sakinşehir olarak değerlendirilmesini savunuyoruz. Sakinşehirde doğal yapı korunur. Deniz doldurularak alan kazanmak doğru bir proje değil. “Damlaya damlaya göl olur” atasözü tam da Perşembe kıyılarında yaşanıyor. Küçük küçük dolgularla kıyılar kullanılmaz oldu.” dedi.

 

            Projenin ÇED süreci devam ediyor

            Belediye Başkanı Tandoğan’ın projenin ÇED’in çıktığıyla ilgili iddiası doğru olmadığını belirten Yılmaz, “Projenin ÇED süreci devam ediyor. Hatta dolgu için taş ocağının da ÇED süreci yeni başladı. Süreci takip ediyoruz. Sakinşehir balık çiftlikleriyle kirletiliyor. Yetmiyor dolgu yapılıyor. Projenin eski olduğunu belirten Sayın Tondoğan haklı. Bu projeyi Selami Çarkçı döneminde çizildi, yapılmak istendi ancak tepkiler nedeniyle gerçekleştirilemedi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ile yapılmak isteniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin işi denizleri doldurmak. Ünye’den Gülyalı’ya kadar her tarafta deniz dolgusu projeleri var. Dediğimiz gibi damlaya damlaya denizler beton oluyor.” dedi.

 

            Çevrecilik betonla olmuyor

            Yılmaz, parti olarak ekolojik dengeyi gözettiklerini vurgulayarak, “İklim değişikliği derdini herkes dillendiriyor ancak betonlaşma da o oranda devam ediyor. Denizlerin doldurulmasının da etkisi biliniyor. Bisiklet ve yürüyüş yolu için deniz doldurulmaz. Sakinşehirde bisikletin kullanılmasını teşvik edilmeli. Sahilde bisiklet yolu yeterli değil. Şehir içinde de bisiklet yolu olmalı ki, şakinşehir rahatlasın. Göstermelik bisiklet yolu betonlaşmaya ve şirketlere para kazandırmaya yarıyor. Deniz dolgusuna karşı çıkıyoruz., ÇED çıktığında da yargı süreci için desteğimizi vereceğiz. Deniz dolgusu için taşınacak taşların gelip gideceği kamyonların vereceği rahatsızlık ve tehlikeleri bile tartışmıyoruz. Bir kez daha vurgulayalım ki, projeyi okuduk ve yanlış bir proje olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.” dedi.

 

            Makam sızlanma yeri değil

            Yılmaz, “Sayın Tandoğdu, yaptığı önemli işleri basının ve kamuoyunun görmediğini belirtiyor. Demek ki, yok ve gören yok. Makam dert yanma yeri değil. Hele yanlışları söyleyenleri suçlama, karalama yeri hiç değil. Yöneticilerin eleştirileri ve tepkileri hazmetme gücü olmalı. Alınganlıkla görev yapılmaz. Bir kez daha vurguluyoruz ki, sakinşehire zarar verilmesin. Sayın Tandoğan’a çağrımız, kent konseyi benzeri bir toplantıyla Perşembe’yi tartışalım. Öncelikleri belirleyelim, taşın altına elimizi biz de sokalım. Yaşanabilir Perşembe nasıl olmalı, tartışalım.” dedi.



JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

IRMAK CADDESİ’NDE KAZA 1’, ÇOCUK 5 YARALI

Orkun Oral’a Son Veda

ÜNYE BELEDİYESİN'DE HÜZÜNLÜ VEDA

ÜNYE BELEDİYESİ YASAKLADI ORDU BÜYÜKŞEHİR YASAĞI TAKMADI

Kirazbeli'nde Hıdırellez'e Özel Buluşma! Siyaset ve Sanat Aynı Sofrada!

Ordu’da Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Dr. Hıdır Özer Artık Ünye’de de Görevde

Ünye Belediyesi’nde yas, Orkun Oral vefat etti

İSA ÇETİN VEFAT ETTİ

MEHMET BAYLAV VEFAT ETTİ

KENAN EROL VEFAT ETTİ

MEHMET OCAK VEFAT ETTİ

Adem Okçu son yolculuğuna uğurlandı

Ünye’de Uyuşturucu Operasyonu: 350 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi, 4 Gözaltı

Gölevi Özel Eğitim Anaokulu'ndan Ünye Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Ordu’da Jandarma’dan Suç ve Suçlulara Geçit Yok

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

İYİ Parti ve Bağımsız Meclis Üyelerinden Başkan Tavlı’ya Teşekkür

Ünye'de 350 Milyonluk Yatırım Hamlesiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor

YOĞUN SİS KAZAYA NEDEN OLDU!

MÜGE ANLI EKİBİ ORDU’DA

Ordu Valisi EROL’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlama Mesajı

Ulubey'de Esrarengiz Kayıp! Otomobil Bulundu, İz Yok!

Akkuş’ta Silah Kaçakçılığına Jandarma Darbesi

YENİDEN REFAH'TAN FATSA SANAYİ EMEKÇİSİNE 1 MAYIS ZİYARETİ

Anahtar Parti’den 1 Mayıs’ta Sanayi Esnafına Ziyaret

Ordu’dan Uluslararası Açılım: Antalya’da Spor ve Ekonomi Buluşması

Ordu’da Uyuşturucu Operasyonları: 12 Şüpheliye İşlem

Ordu’da 4 günde binlerce kaçak ürün yakalandı!

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

BAŞKAN TAVLI’DAN 1 MAYIS’TA EMEKÇİLERE ANLAMLI ZİYARET

Yükleniyor