• BIST 100

    11193,88%-0,40
  • DOLAR

    42,61% 0,05
  • EURO

    49,71% 0,32
  • GRAM ALTIN

    5751,18% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12

EMEP, “FINDIKTA OYUN DEVAM EDİYOR.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Rekabet Kurumu’nun soruşturmasını da Ferrero’nun taahhüdünü de bir oyun olarak niteleyerek, “Rekabet Kurumu da devlet de üreticileri değil, yerli ve yabancı tarım tekellerini koruyor.” dedi

Gündem 19.03.2024 13:44:00 0
EMEP, “FINDIKTA OYUN DEVAM EDİYOR.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, parti olarak 2000 yılında kooperatifleri devlet desteğinden yoksun bırakan 4572 sayılı birlikler yasasının çıktığından günümüze sürekli üreticilerin mağdur edileceğini söylediklerini vurgulayarak, “Parti olarak fındık üzerinden geliştirilen üreticiler aleyhine olan politikaları sürekli anlattık. Bugün de Rekabet Kurumu’nun Ferrero hakkında yaptığı soruşturmayı Ferrero’nun verdiği “taahhüt” nedeniyle sonlandırdığını açıklamasını bir oyun olarak değerlendiriyoruz. Yani soruşturma bir kurmacaydı.” dedi.

Gerçekler başka

Soruşturmanın sonlandırılmasının açıklanmasından sonra bir süre beklemeyi tercih ettiklerini belirten Uzun; “Bir süre beklemeyi uygun gördük. Bakalım balıklama dalıp kimler bu işi sulandıracak diye. Beklediğimiz de iyi oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler gerçeği çarpıtarak kendine yontmaya çalışmış. Ferrero’yu yola getirmişler. Haksız rekabeti önlemişler. Rekabetin “hakkaniyetli” olanı mı olurmuş da hakkaniyeti güvenceye almışlar. Adı üzerinde rekabette güçlü olan kazanır. Yani Ferrero 2024-2025 ürünü pazara indiğinde üreticinin emeğinin ve ürününün değerini mi verecek? Devlet üreticinin hakkını veriyor mu da Ferrero ya da diğer yerli ve yabancı tarım şirketleri verecek? Devletin açıkladığı taban fiyat, ürünün gerçek değeri mi ki, Ferrero’nun devletin açıkladığı fiyatın altında alım yapmaması üreticinin lehine olacak? Yani şimdi yerli ve yabancı tarım tekelleri üreticinin emeğinin ve ürününün maliyetini de karşılamayan fiyatla ucuza almanın hesabını yapmayacak mı? İhracatçılar karlarında zarar mı etmeyi düşünecek? Ya da devlet taban fiyat açıklarken yerli ve yabancı tarım şirketleriyle görüşmeyecek mi? Üretici örgütleriyle görüşmediği biliniyor. Fiyat açıklaması da tarım ve gıda şirketlerini memnun eden biçimde oluyor. Yıllardır böyle oldu, üretici ürününe sahip çıkamazsa bundan sonra da böyle olacak. Ki Rekabet Kurumu’nun açıklamasından sonra fındık fiyatları düşmeye başladı.” dedi.

Ne yapmalı?

“Tartışılması gerekenin tarım ve gıda şirketlerinin ve onlarla birlikte hareket eden iktidarın ne yaptığı değil üreticilerin ne yapacağı” diyen Uzun, “Serbest piyasa kuralları işlediği sürece, denetim yapılsa da ya da taaddüt verilse de anlamı yok. Öncelikle üretici köylü kendi çıkarını korumak için birlik ve dayanışma içinde örgütlülüğünü sağlamalıdır. İhracatçılar, şirketler örgütlü. Örgütlü olan kazanır. Yine diğer öncelik, fındık fiyatının belirlenmesi maliyet hesabı temel alınarak yapılmalı, enflasyon gibi diğer koşullar da dikkate alınmalıdır. Hatta taban fiyat belirlense de her ayın enflasyonuna göre fiyatlar güncellenmelidir. 2023-2024 dönemi fındık fiyatı 82,5TL idi. Bugün 130 TL. Oysa 130TL Eylül ayında olmalıydı. Emek Partisi olarak iktidarın ve yandaşlarının tarım ve gıda şirketleri lehine algı operasyonlarına izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

Metin Kır: “TIR PARKI KALDIRILSIN, ÜST GEÇİT ACİLEN YAPILSIN!”

EMEP’TEN SERT AÇIKLAMA: “HİLMİ GÜLER GERÇEKLERİ ÇARPITAMAYACAK!”

ENGELLİLER ORDUSU URFA YOLCUSU

ÜNYE VE ALTINORDU DA EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR 9 KİŞİYE İŞLEM

"Sendikal Mücadelenin Yanında Duran Bir Duruş"

BAŞKAN HİLMİ GÜLER: “HEDEFİMİZ GÜÇLÜ, GÜVENİLİR VE GÜVENLİ BİR ORDU”

“Engelliler bütçeden hak ettiği payı alamıyor”

Oney 52 Spor’dan Fatsa Fatsa Dumlupınar'a tarihi fark 8-0 Mağlup Etti!

ÇAMAŞ’TA 4 MAHALLEYE HİZMET VERECEK YOL YAPILMAYA BAŞLADI

ÜNYE ‘DE YİNE İNTİHAR VAKASI

PERŞEMBE HAMSİ FESTİVALİ İLE COŞTU

HAMİDİYE MAHALLESİ ÖLÜM YOKUŞU İÇİN AYAKTA YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

GENEL BAŞKAN, ORDU İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

SAADET PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI PEKDEMİR ÜNYE’DE GENÇLER LE BULUŞTU

ÜNYE 1957 SPOR 'DAN BAŞKAN VE VEKİLE FORMA TRPKİSİ

ÜNYE 'DE İMAM VEYSEL KARAMAN VEFAT ETTİ

ÜNYE 1957 SPOR DEPLASMANDAN MUTLU AYRILDI

Saadet Partisi’nden Ünye 'de Gazze İçin Farkındalık Standı

BAŞKAN ZEREN ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

ORDU GÜLYALI ‘DA UYUŞTURUCU OPERASYONU 17640 ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

ORDU BB ARAÇ FİLOSUNU HER GEÇEN GÜN ARTTIRIYOR.

HÜSEYİN YILDIZ VEFAT ETTİ.

POLİSTEN KAÇAMAYINCA İNTİHARA KALKTI

Ünye’de Yine İntihar Girişimi: Bölgede İntihar Vakaları Endişe Veriyor

ÜNYELİLER, BAŞKAN TAVLI ÖNCÜLÜĞÜNDE ORDU’YA ÇIKARMA YAPTI YALI PROJESİ NE TAM DESTEK

TOST MAKİNESİ ALEV ALDI ÇIKAN YANGIN DA 1 KİŞİ YARALANDI

ÜNYELİ AİLE NİKSAR DÖNÜŞÜ FECİ KAZA YAPTI: 4 YARALI

ENVER YILMAZ AĞIR KONUŞTU ''BUNLAR VATANA İHANETTEN YARGILANMALI''

Ünye’de Kan Donduran Olay

AK PARTİ ÜNYE KADIN KOLLARI BAŞKANI ARAZ ÜYE ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

Yükleniyor

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8