Filistin’de yaşanan işgal ve soykırımı protesto etmek, insanlık ayıbına dur demek için toplanıyoruz” sloganıyla Gazeteci-Yazar İrfan Tosun’un önerisi üzerine Ünye Belediyesi öncülüğünde, ilçedeki siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla İsrail kınandı.
Ellerindeki Türk ve Filistin Bayrakları ile meydana gelen Ünyeli vatandaşlar, Filistin’e yapılan saldırıları kınamak ve protesto etmek için tekbirler getirdi.
Siyasi parti ilçe başkanları konuşma yaparak Filistin’de yaşanan işgal ve soykırımı protesto etti.
Mitinge katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Filistin’e destek için tek vücut halinde olmak gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Filistin için ya aksiyon göstereceğiz ya reaksiyon göstereceğiz, aslında her ikisini göstermek en güzel şey. Bunun için güçlü olmamız gerekir. Yaptığımız gibi İHA’larımızla, roket çalışmalarımızla, savunma sanayimizde, gerekirse fındığımızla, insan kaynaklarımızla, siyasi birlikteliğimizle ki bugün burada tek bir vücut halinde kalbimiz sadece Filistin için atıyor. Çünkü Filistin aynı zamanda Haçlı mücadelesinin bugüne yansıması, daha sonra da bunu Armegedon olarak bekliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap reaksiyondan ziyade aksiyon. İşimizi daha düzgün yapacağız, güçlü olacağız. Kuralları güçlü olanlar veya güçlü olduğunu zannedenler koyuyor. Ama bilmiyorlar ki asıl güç, Allah’ın gücü. Ama bizimde bunun için mutlaka çalışmalarımızı yapmamız lazım.”
Filistin’in Akdeniz’de savunma bölgesi de olduğuna dikkat çeken Güler, “Burası sadece Filistin değil, Mavi vatan dediğimiz Akdeniz’de bizim savunma bölgemiz. Enerji denkleminin çirkince oynandığı bir yer orası. Doğalgazın petrolün olduğu yer. Buradaki bütün çarpışma Shalon Boyrat diye bir boru hattı var. Kaynaklar var. Onun için bizim burada hem donanmamızın yaptığı tatbikat, hem de burada yaptığımız güçlü siyasi birliktelik ve kardeşlik duygusu en güzel cevap olacak. Bunun da en sonunda hükmünü Allah verecek.” diye konuştu.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık dışı vahşetin en kısa zamanda sona ermesi temennisinde bulundu.
Bugün yaşanan insanlık dışı katliamların sadece Filistin meselesi olmadığını vurgulayan Tavlı, “Bu açıkça İslam düşmanlığıdır. Bunun benzerlerine Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da, Myanmar’da ve daha birçok coğrafyada şahit olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Zalimin zulmü yanına kar kalmayacaktır. İsrail, ektiğini biçecek, hak sahibine teslim edilecektir. Zorbalık ve insanlık dışı eylemlerle kurulan terör devleti Siyonist İsrail’i lanetliyor, Filistinli şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam eden mitingde Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş tarafından yapılan duanın ardından, Filistin’de yaşamını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Mitinge Almanya’da yaşayan ve memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine kızları 4 yaşındaki Esma ve 6 yaşındaki Meyra ile katılan Zeynep Becer ve anneanne Huriye Sarı, masum sivilleri hedef alan bu vahşi saldırıları kınadıklarını ifade ettiler.