• BIST 100

    11032,39%-0,25
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,56% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5405,02% -0,30
  • Ç. ALTIN

    8921,73% 0,00

İçişleri Bakan Yardımcımızın VKS Katılımıyla İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

81 İl’de 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) uygulama sürecinde eylem ilerleme durumlarını gözden geçirmek için İzleme ve Değerlendirme Kurullarının çevrimiçi katılımıyla Video Konferans Toplantısı

Gündem 9.10.2024 11:10:00 0
İçişleri Bakan Yardımcımızın VKS Katılımıyla İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

81 İl’de 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) uygulama sürecinde eylem ilerleme durumlarını gözden geçirmek, iyi uygulamaları, karşılaşılan sorunları değerlendirmek ve afet risklerini azaltmak için “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” öncesinde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında, 81 İl Valiliği İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurullarının çevrimiçi katılımıyla Video Konferans Toplantısı (VKS) gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında afet risk azaltma çalışmalarının, afet yönetimindeki rolü ile ilgili önemli mesajlar verdi. 

İçişleri Bakan Yardımcımızın çevrimiçi katılımının ardından, Vali Muammer Erol’un başkanlığında devam eden İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısında, yerel düzeyde uygulanan İl Afet Risk Azaltma Planları ve Eylemleri değerlendirildi. 

İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısında açıklamada bulunan Vali Muammer Erol, “Ordu II Afet Risk Azaltma Planı (IRAP), ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için; afetler olmadan gerçekleştirilmesi gereken planlama ve çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, afetleri önlemek için şehir ölçeğinde kenetlenmiş bir organizasyon yapısı kurmayı hedefleyen böylece afetin önüne geçmek, afeti getiren etkenleri ve afetlerin neden olabileceği kayıpları asgari düzeye indirmek amacıyla hazırlanmış bir plandır. İRAP, illerde afet tehlikelerine karşı güvenli yaşam alanları oluşturmayı amaçlamaktadır. Afetlerin getireceği can, mal kayıplarını azaltmayı ve önlemeyi hedeflemektedir. Plan, müdahale ve iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmayı, ülke kaynaklarının etkili kullanılmasını mümkün hale getirmektedir” dedi.

İRAP’ın, afetlerin etkilerini en aza indirmek adına afetler olmadan hayata geçirilmesi gerekenleri tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan sürdürülebilir bir plan olduğunu ifade eden Vali Erol, “Bu plan herhangi bir kurum ve kuruluşun değil tüm ilin sahiplenmesi gereken bir plandır. Ordu ilimizdeki mevcut afet risklerini, bu risklerin ortadan kaldırılabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken eylemleri, eylemlerden sorumlu ve destekleyici kurumları, eylemin gerçekleşmesi gereken zaman aralığını belirleyen bu planda çeşitli analizler yapılarak 4 afet türü çalışılmıştır. Bu afet türleri Kütle hareketleri (Heyelan, Kaya Düşmesi), Deprem, Meteorolojik Kaynaklı Afetler (Fırtına Dolu ve Çığ), Taşkın/Sel/Su Baskınıdır. Belirlenen öncelikli afet tehlikeleri doğrultusunda çeşitli kurum/kuruluşların katılımı ile iki çalıştay gerçekleştirilmiştir. 1. Çalıştayda; mevcut durum analizi, senaryo hazırlama ve olay önlem tablolarının oluşturulması, 2. Çalıştayda ise planın en önemli aşaması olan amaç ve hedefler dikkate alınarak eylemler hazırlanmış, eylemleri gerçekleştirecek olan sorumlu kurum, kuruluşlar ile gerçekleştirme süreleri belirlenmiştir. İlimizde paydaş kurum kuruluşlarla yapılan toplantılar ve çalıştay sonucu, İlin Genel Durumu, İlin Afet Tehlike ve Riskleri belirlenmiş daha sonra bu tehlike ve risklerin azaltılması, yok edilmesi, yok edilemiyorsa uyumlaştırılması amaçlı hedefler ve eylemler yine kurum kuruluşlarla birlikte oluşturulmuştur. Ordu Risk Azaltma Planı kapsamında 4 Amaç, 31 Hedef, 104 Eylem yer almaktadır. Bu eylemlerin 27 tanesi Kırmızı Eylem (çok öncelikli) olarak belirlenmiştir. Ordu IRAP eylemleri, sahada uygulandıkça sürekli revize edilerek daha da verimli hale getirilmektedir. Doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bölgemizde, hazırlanan planlarla birlikte Afet Risklerinin azalacağına inanıyor, katkı sağlayan kurum/kuruluş temsilcileri ile çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor tüm vatandaşlarımıza kazasız, afetsiz sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

 

ÜNYE MEDYA TV

Organ ve Doku Bağışı Haftası Ünye’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Ordu ‘da Muhtarlar’a akademik eğitim verilecek

İbrahim Genç: “Birlik İçin, Dayanışma İçin Geliyoruz!”

Vali Erol, Arıcılıkta Yapay Zekâ Teknolojileri Kullanımı Çalıştayı’na Katıldı

ORDU ‘DA YAPILAN TASARRUF TEDBİRLERİ DENETİM SONUÇLARI PAYLAŞILDI

İYİ PARTİ ÜNYE İLÇE TEŞKİLATI’NDA GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

BAŞKAN TAVLI: “TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİYLE CUMHURİYETİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Ünye’ye Yeni Bir Yaşam ve Cazibe Alanı Kazandırılıyor

ÜNYE OSB’DE ALTYAPI TAMAM, YATIRIMLAR BAŞLADI!

ORDU ‘DA ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

ÜNYE’DE İKİNCİ GALA GÖRKEMLİ ŞEKİLDE YAPILDI

KENE VE KOKARCA AVCILARI ÜNYE ‘DE YİNE DOĞAYA SALINDI

ORDU DA KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

Ünye Ticaret Borsası’ndan Güneydoğu Çıkarması

ÜNYE TSO DAN GÖKÇE BEBEK İÇİN ANLAMLI DESTEK

ÜNYE MERKEZLİ DEV OOERASYON

EMEP, “Hükümetten üretici köylüye yine destek yok.”

ÜNYE’DE BAŞKOMİSER FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

HAYVANLARA YEM VERİRKEN HAYATINI KAYBETTİ

ORDU ‘DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Ünye Siyasetinde Dostane Buluşma

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE “İSRAİL ÜRÜNÜ” TEPKİSİ

ÖRTÜCÜ KARDEŞLERDEN ÜNYE’YE YENİ LEZZET NOKTASI

İyi parti 'den orkent'de sert elestiri

Başkan Argan ''tesekkürler

YENİDEN REFAH ÜNYE 'DE ESNAFI ZİYARET EDEREK KONGREYE DAVET ETTİ

OFF-ROAD ünye final etabı nefes kesti

Ünye Kadın Futbol Kulübü, Sahasında Antalya’yı Devirdi!

Yusuf Zengin Vefat Etti

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Yükleniyor

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4