• BIST 100

    15675,15%1
  • DOLAR

    43,36% 0,27
  • EURO

    50,96% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6905,56% 1,00
  • Ç. ALTIN

    10946,16% 0,00

İçişleri Bakan Yardımcımızın VKS Katılımıyla İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

81 İl’de 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) uygulama sürecinde eylem ilerleme durumlarını gözden geçirmek için İzleme ve Değerlendirme Kurullarının çevrimiçi katılımıyla Video Konferans Toplantısı

Gündem 9.10.2024 11:10:00 0
İçişleri Bakan Yardımcımızın VKS Katılımıyla İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

81 İl’de 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) uygulama sürecinde eylem ilerleme durumlarını gözden geçirmek, iyi uygulamaları, karşılaşılan sorunları değerlendirmek ve afet risklerini azaltmak için “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” öncesinde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında, 81 İl Valiliği İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurullarının çevrimiçi katılımıyla Video Konferans Toplantısı (VKS) gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında afet risk azaltma çalışmalarının, afet yönetimindeki rolü ile ilgili önemli mesajlar verdi. 

İçişleri Bakan Yardımcımızın çevrimiçi katılımının ardından, Vali Muammer Erol’un başkanlığında devam eden İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısında, yerel düzeyde uygulanan İl Afet Risk Azaltma Planları ve Eylemleri değerlendirildi. 

İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısında açıklamada bulunan Vali Muammer Erol, “Ordu II Afet Risk Azaltma Planı (IRAP), ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için; afetler olmadan gerçekleştirilmesi gereken planlama ve çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, afetleri önlemek için şehir ölçeğinde kenetlenmiş bir organizasyon yapısı kurmayı hedefleyen böylece afetin önüne geçmek, afeti getiren etkenleri ve afetlerin neden olabileceği kayıpları asgari düzeye indirmek amacıyla hazırlanmış bir plandır. İRAP, illerde afet tehlikelerine karşı güvenli yaşam alanları oluşturmayı amaçlamaktadır. Afetlerin getireceği can, mal kayıplarını azaltmayı ve önlemeyi hedeflemektedir. Plan, müdahale ve iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmayı, ülke kaynaklarının etkili kullanılmasını mümkün hale getirmektedir” dedi.

İRAP’ın, afetlerin etkilerini en aza indirmek adına afetler olmadan hayata geçirilmesi gerekenleri tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan sürdürülebilir bir plan olduğunu ifade eden Vali Erol, “Bu plan herhangi bir kurum ve kuruluşun değil tüm ilin sahiplenmesi gereken bir plandır. Ordu ilimizdeki mevcut afet risklerini, bu risklerin ortadan kaldırılabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken eylemleri, eylemlerden sorumlu ve destekleyici kurumları, eylemin gerçekleşmesi gereken zaman aralığını belirleyen bu planda çeşitli analizler yapılarak 4 afet türü çalışılmıştır. Bu afet türleri Kütle hareketleri (Heyelan, Kaya Düşmesi), Deprem, Meteorolojik Kaynaklı Afetler (Fırtına Dolu ve Çığ), Taşkın/Sel/Su Baskınıdır. Belirlenen öncelikli afet tehlikeleri doğrultusunda çeşitli kurum/kuruluşların katılımı ile iki çalıştay gerçekleştirilmiştir. 1. Çalıştayda; mevcut durum analizi, senaryo hazırlama ve olay önlem tablolarının oluşturulması, 2. Çalıştayda ise planın en önemli aşaması olan amaç ve hedefler dikkate alınarak eylemler hazırlanmış, eylemleri gerçekleştirecek olan sorumlu kurum, kuruluşlar ile gerçekleştirme süreleri belirlenmiştir. İlimizde paydaş kurum kuruluşlarla yapılan toplantılar ve çalıştay sonucu, İlin Genel Durumu, İlin Afet Tehlike ve Riskleri belirlenmiş daha sonra bu tehlike ve risklerin azaltılması, yok edilmesi, yok edilemiyorsa uyumlaştırılması amaçlı hedefler ve eylemler yine kurum kuruluşlarla birlikte oluşturulmuştur. Ordu Risk Azaltma Planı kapsamında 4 Amaç, 31 Hedef, 104 Eylem yer almaktadır. Bu eylemlerin 27 tanesi Kırmızı Eylem (çok öncelikli) olarak belirlenmiştir. Ordu IRAP eylemleri, sahada uygulandıkça sürekli revize edilerek daha da verimli hale getirilmektedir. Doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bölgemizde, hazırlanan planlarla birlikte Afet Risklerinin azalacağına inanıyor, katkı sağlayan kurum/kuruluş temsilcileri ile çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor tüm vatandaşlarımıza kazasız, afetsiz sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

 

ÜNYE MEDYA TV

Ünye’den Doğan Gayrimenkul Markası Lerox, Müteahhitlerle Güç Birliği İçin Sahaya İndi

Trabzon'a Deniz Üstü Havalimanı: 48 Milyarlık İhale Cengiz ve ASL İnşaat'ın

Altınordu'da Turizm Bilgi Ofisi Açıldı

Aybastı-Reşadiye Yolu Tipi Nedeniyle Kapandı

Gürgentepe'de Tipi: Araçlar Mahsur Kaldı, Belediye Acil Çağrı Yaptı

Ordu'ya 200 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Geliyor

Korgan'da Yaralı Boz Şahin Kurtarıldı

İYİ Parti'de Enver Yılmaz Yeniden Siyasi İşler Başkanı

AK Parti'de İstifa Dalgası: Perşembe Başkanı ve Yönetimi Görevden Ayrıldı

Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Müjdeyi verdi

Altınordu'da Konservatuvar Ara Dönem Başvuruları Başladı

ÜNYE’DE BÖLGENİN EN BÜYÜK AQUAPARK’I TAMAMLANIYOR

Karabük'te Ordu Sporcuları Şampiyonada Podyuma Çıktı

Ordu'da Ara Tatil Buz Pisti'nde Renkli Görüntüler

TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN SALDIRIYA BAŞKAN ZEREN DEN SERT TEPKİ

Ünye ‘de Bisiklet yolu 10 km ye çıkıyor

Kar ve Buzda Sağlık Mücadelesi: 88 Yaşındaki Hasta Kurtarıldı

Ünye'de Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Ordu'da Tarihi Hamam 49 Milyon TL'ye Satışta

Ordu'ya 55 Milyon Liralık Beton Yol Desteği: Ünye ve Fatsa Öne Çıktı

Giresun'da Çığ Faciası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Ordu'da Greyder Uçuruma Yuvarlandı

ORDU ‘DA JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR TEFECİLİK VE UYUŞTURUCU SATICILLARINA DARBE

Ünye ve Fatsa Jandarma komutanlıklarından Uyuşturucuya ortak operasyon

Altınordu'da Tarihi Miras Restorasyonu Hızla Sürüyor

ORDU ‘DA UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK BİR HAFTA ‘DA 27 OPERASYON 31 GÖZALTI 4 TUTUKLAMA

Altınordu'da kar mücadelesi: Ekipler 7/24 sahada

KAÇAK ÜRÜNLERİ KARGO İLE GÖNDERMEK İSTEDİLER ORDU POLİSİ GEÇİT VERMEDİ.

Fatsa'da Karne Şenliği: Hafta Sonu Çocuklar İçin Eğlence Var

Akkuş Belediyespor Cizre'yi 3-0 Yendi, Sıralamada Yükseldi

Yükleniyor

ORDU'DA UYUŞTURUCU VE SİLAH SATIŞINA JANDARMADAN DARBE

ORDU’DA JANDARMA ‘DAN UYUŞTURUCU SATANLARA DARBE

Ordu jandarmadan uyuşturucu operasyonu 10 gözaltı

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9