ORDU’DA SELİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

ORDU’DA SELİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Ordu’da etkili olan Sağınak yağış Ünye, Fatsa Altınordu başta olmak üzere dereler taştı yollar kapandı caddeler göle döndü.

Ordu Valiliğinin dün Sabah saatlerinde yaptığı uyarıda "Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren ilimiz çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. 10 Temmuz 2023 Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli yağış sonrası meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.’’ İfadelerine ver vermişti ve bir anda başlayan sağınak yağış özellikle Sahil kesimi olan Ünye, Fatsa ve Altınordu da sel ve su baskın larına dönüştü.

Yağış nedeniyle dereşler taştı  bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, Altınordu ilçe merkezinden geçen Bülbül Deresi üzerindeki Kemer Köprüde taşkın meydana geldi. Dereden taşan sular cadde ve sokakları göle çevirdi.

Ordu'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonrası Altınordu ilçesinde sel meydana geldi. Şehir merkezinde çeşitli noktalarda dereler taşma noktasına geldi. Bülbül Deresi mevkisinde Karadeniz Sahil Yolu Ordu’dan Samsun ve Giresun istikametine ulaşıma kapatıldı. Sağanak sonrası meydana gelen sel ile birlikte bazı ev ve işyerlerini su bastı. Ekipler dere ve köprülerin olduğu noktalarda iş makineleri ile çalışma başlattı. Bazı araçlar sel suları nedeniyle arıza yaparak yolda kaldı.

Ordu- Giresun ve Ordu- Samsun istikametleri trafiğe kapatıldı. Karadeniz Sahil Yolu'nun ulaşıma kapatılmasının ardından trafik, kentin üst tarafından geçen çevre yolundan sağlanmaya başladı. Bazı noktalarda da su baskınları yaşandı. Ekipler su baskınlarına müdahale etti.

Köprü korkulukları yıkıldı.

Ordu'da etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçen Bülbül Deresi üzerinde bulunan bir köprünün korkulukları yıkıldı. Dereden taşan sular cadde ve sokakları göle çevirirken, yollar ağaç parçaları çamur yığınlarıyla doldu. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, vatandaşlar kendi imkanları ile temizlik çalışması yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri de Bülbül Deresi'nde temizlik çalışması başlattı

Öte yandan, Karadeniz Sahil Yolu'nda ise bazı araçlar yoldaki su birikintilerinde mahsur kaldı. Araç sürücüleri güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgelere alındı.

 Taşbaşı Mahallesi’nde dere taştı.

Sağanak yağış nedeni ile bülbül deresi hariç  Taşbaşı Mahallesi’nde dere taştı, 2 noktada heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapanırken, olması muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda bekleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinesi toprak altında kaldı. Mahallenin diğer noktasında ise araçlar toprak altında kalırken, cadde ve sokaklar toprak yığınları ve moloz ile kapandı.

Patpat Sel’e kapıldı…

Altınordu, Kayabaşı Mahallesi Yazıköy mevkisinde, sel sularına kapılıp sürüklenen seyir hailindeki patpat fındık bahçesine uçtu. Yaralanan iki kişi ilk müdahalelerinin yapılmasının ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

 

Fatsa Sele Teslim oldu.

Fatsa İlçesinde dün akşam etkili olan yağış sonrasında Fatsa-Ordu Karayolu Dolunay Mahallesi mevkisi başta olmak üzere, Cumhuriyet Meydanına kadar belli alanlarda su birikintisi oluştu. Sürücüler yağış nedeniyle kontrollü bir şekilde trafik akışını sağlarken, oluşan birikintiler nedeniyle bazı sürücüler zor anlar yaşadı.

Fatsa Sahil Karayolunun yanı sıra yağmur nedeniyle ilçenin Kurtuluş Mahallesi, Evkaf Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede yollar zarar gördü, yer yer kaymalar meydana geldi, yarıklar oluştu.

Ünye Cevizdere Yine Taştı Mahalle Sularaltında kaldı.

Ünye’de akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış sonrası ilçenin Günpınarı Mahallesi’nden geçen Cevizdere Irmağı’nda su seviyesinin yükselmesi sonucu taşmalar meydana geldi.

Ünye Günpınarı Mahallesinde Bulunan Cevizdere Irmağı Taştı, mgünpınarı mahallesi ve tarım arazileri su altında kaldı.

Başkan Güler Çalışmaları Sahadan Yönetti.

Sağanak yağışların ilk anından itibaren ekipleri seferber eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ekiplerin çalışmalarını da sahadan yönetti.

Çalışmaları yerinde takip eden ve açıklamalarda bulunan Başkan Güler, yağmurun çok şiddetli olduğunu belirtti. Ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını aktaran Başkan Güler, “Çok şiddetli bir yağmur yağışı ile karşı karşıyayız. Yüksek bölgelerde yaşanan heyelanlarla ağaçlar köklerinin köprülerde takılması sonucu su baskınları yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sahadayız, derelerde ve köprülerde biriken bu maddeleri temizliyoruz” dedi.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı 290 iş makinesi, 822 personel ve paydaş birçok kurum, şehrin çeşitli noktalarında çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Ünye Medya Haber Bölgenin yerel Haber kuruluşu.



ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Elmas Odabaşı Vefat etti

YURT DIŞINDA YAKALANDI ÜNYE YE GETİRİLDİ

Ünye’de Tefecilik Operasyonu: Cephanelik Gibi Eve Baskın!

FATİH TİTİZ YENİ YÖNETİMİNDE GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

ÇAMLIK RESTORAN’DA YENİ DÖNEM ÜNYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ YENİLENDİ

GENEL SEKRETER HATİPOĞLU KABADÜZ’E ÇIKARMA YAPTI

Fatsa 'da STK lardan ortak çağrı Vicdanımızı Siyasete Malzeme Ettirmeyiz”

Ünye 'de Korkulu anlar Fabrikaya Bombalı Saldırı

ÜNYE TSO’DAN ENERJİ VERİMLİLİĞİNE TAM DESTEK

YUNUS EMRE EĞİTİM KURUMLARI’NDAN YILIN ŞAMPİYONLUĞU: “GURUR DOLU BAŞARIYI HEP BİRLİKTE İNŞA ETTİK”

BAŞKAN GÜLER’DEN ORDUYA 6,5 YILDA 2 BİN 600 KM YOL ASFALT VE BETONLAMA

ALTINORDU ‘DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE ÖĞRENCİ KARTI VİZE İŞLEMLERİNDE SON TARİH 5 OCAK

ÜNYE VETERİNER SOKAK DA ASVALT ÇALIŞMASI SON BULDU

ORDU’DA SU GÜVENLİĞİ ATAĞI: 100 GÖLET İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ünye’de Öğrencilerden Örnek Çevre Duyarlılığı: Geri Dönüşüm Kampanyası Yeniden Başladı

Metin Kır: “TIR PARKI KALDIRILSIN, ÜST GEÇİT ACİLEN YAPILSIN!”

EMEP’TEN SERT AÇIKLAMA: “HİLMİ GÜLER GERÇEKLERİ ÇARPITAMAYACAK!”

ENGELLİLER ORDUSU URFA YOLCUSU

ÜNYE VE ALTINORDU DA EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR 9 KİŞİYE İŞLEM

"Sendikal Mücadelenin Yanında Duran Bir Duruş"

BAŞKAN HİLMİ GÜLER: “HEDEFİMİZ GÜÇLÜ, GÜVENİLİR VE GÜVENLİ BİR ORDU”

“Engelliler bütçeden hak ettiği payı alamıyor”

Oney 52 Spor’dan Fatsa Fatsa Dumlupınar'a tarihi fark 8-0 Mağlup Etti!

ÇAMAŞ’TA 4 MAHALLEYE HİZMET VERECEK YOL YAPILMAYA BAŞLADI

ÜNYE ‘DE YİNE İNTİHAR VAKASI

PERŞEMBE HAMSİ FESTİVALİ İLE COŞTU

HAMİDİYE MAHALLESİ ÖLÜM YOKUŞU İÇİN AYAKTA YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

GENEL BAŞKAN, ORDU İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

SAADET PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI PEKDEMİR ÜNYE’DE GENÇLER LE BULUŞTU

ÜNYE 1957 SPOR 'DAN BAŞKAN VE VEKİLE FORMA TRPKİSİ

Yükleniyor