• BIST 100

    9456,73%0,55
  • DOLAR

    39,90% 0,01
  • EURO

    46,88% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4222,43% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

Ordu'nun Bankamatik Memurları! Özrü Kabahatinden Büyuk: "Ben Normal Memuriyet Yapmıyorum

Birgün’den Onur Durmuş yazdı, Ordu Büyükşehir Belediyesinin bankamatik memurlarını ortaya çıkardı. Kamuoyu İstanbul Büyükşehir Belediyesini konuşurken, duruma ilişkin OBB Başkanı Hilmi Güler’in bu olaya karşı bit açıklama yapıp ;

Gündem 25.04.2025 19:21:00 0
Ordu

yapmayacağı ise merak konusu oldu.

 

Türkiye’nin dört bir yanından bazı belediyelerde, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda kamuoyunda ‘Bankamatik Memuru’ olarak tabir edilen ,çalıştığı yere hiç uğramadan maaş alanlar gündemden düşmüyor.

Ordu  Büyükşehir Belediyesi'nde de hiç işe gitmeden maaş alan 2'si memur biri işçi olmak üzere 3 kişinin olduğu ortaya çıktı.

BirGün'den Onur Durmuş'un ulaştığı bilgilerde 'bankamatik memurları'nın birinin 5 yıldır diğer ikisinin de 8 aydır işe gitmeden maaş aldığı belirlendi.

BELEDİYE BAŞKANI'NIN ANONSÇULUĞUNU YAPTI, MEMURLUĞU KAPTI

Bu isimlerdem biri AK Parti'den İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Ömer Faruk Günay...

2023 Genel Seçimleri'nde İstanbul'dan AK Parti Milletvekili aday adayı olan Ömer Faruk Günay AK Parti listesine girememişti.

 

Günay, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler 'in seçim çalışmalarında otobüs üzerinde anonsçuluk yaptı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni Mehmet Hilmi Güler'in kazanmasının ardından Günay, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) üzerinden istisnai kadrodan memur yapıldı. Yaklaşık 8 ay önce memur yapılan Günay'ın bağlı bulunduğu OSKİ'ye uğramadan maaş aldığı ortaya çıktı.

"DÜZ MEMUR DEĞİLİM, SİYASİ DANIŞMANLIK YAPIYORUM"

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde memur olmasına rağmen İstanbul ve Ankara'da yaşadığı öğrenilen Günay konuya ilişkin BirGün'e konuştu.

Memur olmasına rağmen AK Parti'de siyasi faaliyetler yürüttüğünü itiraf eden Günay, "Rahatsızlığım nedeniyle Hilmi Güler'den şifai olarak izin almıştım. Son dönemde bununla ilgili kurumumum tutanak tutmuş. Ben sonradan bununla ilgili rapor aldım. Benim işe gitmemem gibi bir durum yok. Ben OSKİ'de kalmayacaktım ve başka birime gidecektim. Bana bir yere gidecekseniz gidin, kalacaksanız kalın diye böyle bir uygulama yapıldı ve bana baskı yapılıyor. Ben düz memurum ve istisnai kadrodan girdim. Seçimden önce memuriyet kadrom yazılmıştı ve seçimden sonra onaylandı.

 

 

Siyasi olarak danışmanlık yaptığını söyleyen Günay, "Benim ayriyeten Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ilgili takip etttiğim siyasi şeyler de var. Siyasi olarak danışmanlık da yapıyorum. Kurumun birçok işini yönetiyorum. Ben normal memuriyet yapmıyorum. OSKİ'de değilsem mutlaka Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir işini yapıyorumdur. Bunun resmi bir adı yok. Bu yüzden işe gelmiyor olarak algılanıyor olabilir" dedi.

 

5 YILDIR İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kadrosunda yer alan Murat Yürekli ise 5 yıldır maaş almasına rağmen işe gitmiyor.

Ordu'ya gelen siyasilerle sık sık poz veren Yürekli, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in danışmanı olduğunu söylemesine rağmen resmi olarak böyle bir görevi bulunmuyor.

 

BirGün'ün ulaştığı Yürekli, "Bunlar uzun mevzular. Sizinle konuşmaya gerek yok. Bizimle alakalı birşey yok" dedi. 'Kadronuzun basın daire başkanlığı'nda olduğu iddiaları doğru mu?" sorusunu ise Yürekli yanıtsız bıraktı.

 

BOŞ MÜDÜR KADROSU VERİLDİ, 8 AYDIR İŞE UĞRAMADI

20 Eylül 2023'te Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde Çevre Koruma Dairesi'nde başkanlık yaparken biriminde görevli personeliyle görüntüleri medyaya yansıya Sefa Okutucu, önce görevden alınıp tekniker kadrosuna düşürüldü. Olayın üzerinden bir ay geçmeden yeniden ödüllendirilerek OSKİ'ye müdür olarak atandı. Okutucu'ya aktif görev değil yüksek maaş alması için boş müdür kadrosu verildi.

 

Okutucu, 31 Mart 2024 seçimlerinde Ordu'nun Çaybaşı İlçesi'nde belediye başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olmasına rağmen aday listesine alınmadı. Adaylık için memuriyet kadrosundan istifa eden Okutucu, seçimlerin hemen ardından memuriyete geri döndü ve o günden bu yana OSKİ'ye uğramadan birimden müdür maaşı aldı.

 

ÜNYE MEDYA

Ordu’da Siyaset Düğünle Şekillendi: Elif ve Aytuğ’un Masalsı Gecesi

ÖMER ATEŞ VEFAT ETTİ

GELİNİN ANNESİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ, 2 KİŞİ AĞIR YARALANDI

1 HAFTADA 2 BİNDEN FAZLA SÜRÜCÜYE CEZA!

ORDU’DA UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK; 6 GÜNDE 12 OPERASYON

Ünye Emniyeti Zehire Geçit Vermiyor: 23 Gözaltı, 11 Tutuklama!

NURİ MEHEL VEFAT ETTİ

EMİNE BALCI VEFAT ETTİ

MUSTAFA AĞACA VEFAT ETTİ

TALİP BABUÇOĞLU VEFAT ETTİ

FATMA KARAMANLI VEFAT ETTİ

GÖLEVİ KAFE VE RESTORAN HİZMETE AÇILIYOR

67 Kazada, 96 Yaralı

Ordu'da Uyuşturucuya Çok Sayıda Gözaltı

Ünye’de Emniyet Kemeri Kullanımı Rekor Seviyeye Ulaştı

İNŞAATTAN DÜŞEN AKKUŞLU GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

ADEM AYDOĞDU VEFAT ETTİ

ÇAKIR ŞAHİN VEFAT ETTİ

Altınordu’da Feci Kaza: İşçi 4. Kattan Düştü

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI

CEMAL EREN VEFAT ETTİ

AHMET SELİM TUNCER İÇİN MEYDANDA TÖREN DÜZENLENDİ

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILIYOR

Ünye Yunus Emre Tüneli’nin Sağ Tüpünde Çalışmalara Başlanacak

HAVVA YAVAN VEFAT ETTİ

YAŞAR ÇAĞLAR VEFAT ETTİ

OKAN YILMAZ VEFAT ETTİ

Ahmet Selim Tuncer hayatını kaybetti.

Ordu Valisi EROL’un Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Mesajı

ZELİHA SARPDAĞ VEFAT ETTİ

Yükleniyor

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2