• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ POLONYALI 5 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ KONUK EDİYOR

Erasmus Uluslar Arası Staj programı kapsamında Polonya'nın Torun şehrinde bulunan Nicolaus Copernicus Üniversitesi öğrencileri, staj programı için Özel Ünye Çakırtepe Hastanesini seçtiler.

Eğitim 10.07.2024 19:18:00 0
ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ POLONYALI 5 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ KONUK EDİYOR

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, bu staj programının Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa yapılan bir uluslararası değişim programı olduğunu vurgulayarak, “Çakırtepe Hastanesini Ünye’den doğup, global bir marka yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Çakırtepe Hastanesi sadece Ünye’de veya bölgede değil, uluslararası arenada da sağlık konusunda bir paydaş olmaya çalışıyor.” diyen Durak, bu çalışmanın gurur verdiğini ifade etti. 

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun, uluslararası değişim programında Türkiye’den Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin seçilmesinin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bu da aslında Türk hekimliğinin, Türk hastane sisteminin ve laboratuvarlarımın ne aşamaya geldiğinin bir göstergesi.” dedi.

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Erasmus Staj Programı kapsamında Polonya'nın Torun şehrinde bulunan Nicolaus Copernicus Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Tıp (Medikal) Analizi bölümü 3. sınıf öğrencilerini ağırlıyor.

2 aylık staj süresinde Polonya’dan Ünye’ye gelen 5 öğrenci hastanenin laboratuvarında Türk sağlık sistemi ve laboratuvarı hakkında eğitim alırken, Ünye’yi tanıyacaklar. 

-“Polonya’dan öğrencilerimizi konuk ediyoruz” -

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, basın açıklaması yaparak, projeyi tanıttı:

“Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’ne uluslararası Erasmus öğrenci değişim programında Polonya Nicolaus Copernicus Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Tıp (Medikal) Analizi bölümü 3. sınıf öğrencileri katıldılar. 2 aylık sürede burada laboratuvarımızda Başhekimimiz Uzm. Dr. Ali Coşkun hocamızın önderliğinde bir staj programı görecekler. 

-“Sağlık alanındaki bu Erasmus staj programı bölgede ilk” –

Bu görecekleri staj programı bölgemizde daha öncesinde yapılmamış, ilk defa yapılan bir uluslararası değişim programı. Çakırtepe Hastanesi sadece Ünye’de veya bölgede değil, uluslararası arenada da sağlık konusunda bir paydaş olmaya çalışıyor. Bu konuda da elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Bu da bizim için onur verici gururlandırıcı bir konu.

-“Öğrenciler farklı bir sağlık sistemi görüyorlar” -

Eczacılık Fakültesi’nde Tıp (Medikal) Analizi 3. Sınıf öğrencilerimize laboratuvarımızda onlara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Farklı bir sistem görüyorlar, bu onlara tecrübe katacak. Elimizden geldiği kadar en üst seviyede laboratuvar parkurumuz var. Onlardan da ellerinden geldiği kadar faydalanacak. Başhekimimiz Biyokimya Uzmanımız Ali hocamız onlara güzel önderlik yapıyor. 

“Çakırtepe Hastanesi’ni Ünye’den doğup global bir marka yapmaya çalışıyoruz”

Öğrencilerimize staj için bizi tercih ettikleri ve bizim çalışma düzenimize renk kattıkları, bizi böyle uluslararası bir programda ülkemizi temsil etme fırsatı sundukları için teşekkür ediyorum. Çakırtepe Hastanesini Ünye’den doğup global bir marka yapmaya çalışıyoruz.”

-“Bizi seçmeleri hepimiz için büyük bir gurur kaynağı” -

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimiz Uzm. Dr. Ali Coşkun, uluslararası değişim programında Türkiye’den Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin seçilmesinin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: 

“Buradaki genç kardeşlerimizin Ünye’yi, özel bir laboratuvarı, özel bir hastaneyi ki evet hastanemiz çok güzel, donanımlı, gerçekten kendimize güveniyoruz, başarılı hekimlerimiz var, laboratuvarımız güçlü. Ama bizi seçmeleri hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Bu da aslında Türk hekimliğinin, Türk hastane sisteminin ve laboratuvarlarımın ne aşamaya geldiğinin bir göstergesi. 

-“Gittiğinde eminim daha çok bilgili ve mutlu ayrılacaklar” -

Kardeşlerimiz 5 yıllık bir üniversitenin 3 yılını bitirdiler. 2 yıl sonra bu kardeşlerimiz laboratuvarda söz sahibi olacaklar. Yani buraya yüzde 60-70 oranında bilgili geldiler. Bizde kendilerine bir şey katabilirsek diye bir program yaptık. Bizim buradaki amacımız bu kardeşlerimiz gittikleri yerlerde insanlara faydalı olsunlar diye yeni bilgiler öğretmek ve Türkiye’yi ve hastanemizi de güzel tanıtmalarını, güzel anı olarak kalmalarını sağlamak. Bunun için çalışıyoruz. Laboratuvar ekimizde çok gayretli. İyi de kaynaştılar. İşleri beraber yapıyorlar. Biz kendilerinden gerçekten çok memnunuz. İnşallah onlarda gittiğinde belki biraz yorgun ayrılacaklar ama eminim daha çok bilgili ve mutlu ayrılacaklardır. Şundan eminim buradan çok dolu gidecekler. Hiç pişman olmayacaklar, Ünye ve Çakırtepe Hastanesi anılarında hep çok güzel bir yer edinecek. Bizim amacımız ve hedefimizde bu.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan öğrenciler; “Özel Ünye Çakırtepe Hastanesini neden seçtiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yurt dışında eğitim almak istedik. İnternette araştırma sonucu daha küçük ve samimi olabileceğimiz bir yere gitmek istedik. Türkiye’yi seçtik ve iletişim kurduğumuz yerlerde İstanbul, Kapadokya gibi yerlere gitmek istemedik. Çakırtepe Hastanesiyle iletişim haline girdik ve çok hızlı geri dönüş sağlandı. Direkt buraya geldik, burayı çok sevdik, hem insanı olsun, hem yeşilini çok sevdik.”

“Ünye’ye ilişkin düşünceleriniz nedir?” sorusuna, “Ünye’de insanlar çok samimi ve misafirperverler. Çoğu kişiler bize bir şeyler öğretmek istiyor. Bize göre çok yerinde bir seçim oldu. Burayı çok sevdik” dediler.

“Erasmus programının nasıl bir fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz?” sorusuna Polonyalı öğrenciler, şu yanıtı verdi:

“Özel Ünye Çakırtepe Hastanesinin bölgedeki en önemli laboratuvara sahip olması bakımından, hizmet açısından, sunduğu imkanlardan ve solunum alerji testlerinden etkilendik. Bu konuda Mehmet Ali Durak Başkanımız ve Uzman Doktorumuz Ali Coşkun Başkanımıza bize çok hızlı bir geri dönüş yaptı, çok teşekkür ediyoruz. Bu program sayesinde çok farklı bir kültürü, sağlık deneyimini edineceğiz. Aynı zamanda laboratuvar konusunda çok uzmanlar. Becerimizi ve yeteneklerimizi çok iyi şekilde geliştireceğiz.”

“Ünye’de staj yaparken hangi zorluklarla karışılacağınızı düşünüyorsunuz?” sorusuna ise “Başta yabancılık çekebileceğimizi düşündük. Fakat gerek hastane, gerek personel ve şehir insanlarının cana yakınlığı endişemizi yok etti. Türkiye’ye dair ise tarihi ve kültürü hakkında araştırma yaptık. Hastane hakkında da Ünye hakkında da araştırma yaptık, ne yiyebiliriz düşüncesi ve müzik hakkında kültürü merak ettik.” ifadelerini kullandılar.

İbrahim Genç: “Birlik İçin, Dayanışma İçin Geliyoruz!”

Vali Erol, Arıcılıkta Yapay Zekâ Teknolojileri Kullanımı Çalıştayı’na Katıldı

ORDU ‘DA YAPILAN TASARRUF TEDBİRLERİ DENETİM SONUÇLARI PAYLAŞILDI

İYİ PARTİ ÜNYE İLÇE TEŞKİLATI’NDA GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

BAŞKAN TAVLI: “TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİYLE CUMHURİYETİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Ünye’ye Yeni Bir Yaşam ve Cazibe Alanı Kazandırılıyor

ÜNYE OSB’DE ALTYAPI TAMAM, YATIRIMLAR BAŞLADI!

ORDU ‘DA ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

ÜNYE’DE İKİNCİ GALA GÖRKEMLİ ŞEKİLDE YAPILDI

KENE VE KOKARCA AVCILARI ÜNYE ‘DE YİNE DOĞAYA SALINDI

ORDU DA KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

Ünye Ticaret Borsası’ndan Güneydoğu Çıkarması

ÜNYE TSO DAN GÖKÇE BEBEK İÇİN ANLAMLI DESTEK

ÜNYE MERKEZLİ DEV OOERASYON

EMEP, “Hükümetten üretici köylüye yine destek yok.”

ÜNYE’DE BAŞKOMİSER FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

HAYVANLARA YEM VERİRKEN HAYATINI KAYBETTİ

ORDU ‘DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Ünye Siyasetinde Dostane Buluşma

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE “İSRAİL ÜRÜNÜ” TEPKİSİ

ÖRTÜCÜ KARDEŞLERDEN ÜNYE’YE YENİ LEZZET NOKTASI

İyi parti 'den orkent'de sert elestiri

Başkan Argan ''tesekkürler

YENİDEN REFAH ÜNYE 'DE ESNAFI ZİYARET EDEREK KONGREYE DAVET ETTİ

OFF-ROAD ünye final etabı nefes kesti

Ünye Kadın Futbol Kulübü, Sahasında Antalya’yı Devirdi!

Yusuf Zengin Vefat Etti

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Ünye Devlet Hastanesi’nde Meme Kanserine Dikkat Çekildi

EKMEK DE İKİNCİ ZAM YİNE GRAMAJ DÜŞÜRÜLDÜ

Yükleniyor

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4