-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Pençe-Kilit Harekâtı'nda metan gazı faciası: Şehit sayısı 12’ye yükseldi
Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden bir acı haber daha geldi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), metan gazı zehirlenmesi sonucu dört askerin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece son günlerde yürütülen arama-tarama faaliyetlerinde şehit olan asker sayısı 12’ye yükseldi.
MSB’nin açıklamasına göre, 6 Temmuz 2025 tarihinde 852 rakımlı tepe olarak bilinen bölgede, teröristlerin hastane olarak kullandığı tespit edilen bir mağarada yapılan tarama faaliyeti sırasında 19 personel metan gazına maruz kaldı. Olayda ilk etapta 5 asker şehit olmuş, ardından gelen bilgilerle sayı önce 8’e, ardından 12’ye çıktı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında, metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuştur. Şehit olan personel sayısı on ikiye yükselmiştir” denildi.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle birlikte bölgeye gittiği, hem incelemelerde bulunacağı hem de şehitler için düzenlenecek uğurlama törenlerine katılacağı duyuruldu.
Öte yandan söz konusu mağara, daha önce 28 Mayıs 2022 tarihinde yine bir çatışmaya sahne olmuş, Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt burada çıkan çatışmada şehit düşmüş, yoğun ateş nedeniyle naaşına ulaşılamamıştı. Şehidin naaşını bulmak için sürdürülen arama çalışmaları sırasında yaşanan metan gazı faciası, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne büyük bir acı yaşattı.
MSB’nin açıklamasında, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.
ÜNYE MEDYA
İstiklal Marşı'nın Kabulü Ünye'de Anıldı
Atakan Efe Çamyar Beşiktaş Altyapısında
Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman Hayatını Kaybetti
Ordu Konut Satışında Doğu Karadeniz'in Lideri Oldu
Altınordu'da OSB Yanına Kreş İnşaatı Başladı
Ordu'da Kültür ve Turizm Çalıştayı Düzenlendi
Ordu'da genç belediye personeli kalp krizi geçirerek vefat etti
Fatsa Belediyespor, Tokat Maçında Play-Off Hedefliyor
Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı
HÜSEYİN TAVLI KİMDİR HAYATI
Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında
KİB Nisan'da Seçimli Genel Kurul Yapacak
Ünye Belediye Başkanı Temizlik Personeliyle İftarda
Altınordu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Anıldı
Altınordu'da 303. Sokak İyileştirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
İYİ Parti Ünye’de Birlik Mesajı Verdi: Eski İlçe Başkanları da İftara Katıldı
Bayram Tatili İçin Ordu'ya Otobüs Bileti Fiyatları Açıklandı
Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi
BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ
Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi
Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı
ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR
Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği
Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak
Altınordu'da Muhtarlarla Ramazan İftarı
Selde kapanan yol 3 yıl sonra açıldı, 2 bin 800 metreküp taş duvar yapıldı
Altınordu'da Karapınar'a Yeni Kreş Yapılıyor
ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ
Yükleniyor





