TAVLI’DAN MÜJDELİ HABERLER

TAVLI’DAN MÜJDELİ HABERLER

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ak Parti İlçe Binasında Basın Toplantısı düzenledi. Düzenledikleri basın toplantısında Ünye’de tamamlanmış , halihazırda yapımı süren ve

 

“Akkuş-Niksar Yolu Temel Atma Töreni 30 Nisan’da”

Programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, “30 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Milli Eğitim Bakanımızla beraber Kara Yolları Genel Müdürümüzün ve yardımcısının da katılımıyla yılların hayali olan Ünye-Akkuş-Niksar karayolunun temel atma törenini yapacağız. Peşinden de 4 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ordu mitingi yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızı Ordu’da en üst düzeyde ağırlayacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

“600 İş Gününde Bitecek”

AK Parti Ünye Eski İlçe Başkanı Kenan Selim Argan da programdaki Ünye-Akkuş-Niksar yoluyla ilgili konuşmasında “Malumunuz olduğu üzere Ünye-Akkuş-Niksar yolu Eylül ayında ihale edilmişti.  Ulaştırma Bakanımızın da içerisinde bulunduğu program dahilinde buranın başlangıcı olacaktır. 600 gün bir iş günü süreci var ve bu süreç sonunda yolumuz karayolları standartlarına uygun bir hale getirilecek. Ünye’mizin kanayan yarası olan herkes tarafından dile getirilmiş olan bu yolun tamamlanması bölgeleri birbirlerine bağlayan hatta kıtaları da bağlayan bu yolun inşallah startını vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Eksik Olan Okullarımız Yapılacak”

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da konuşmasında Ünye’de olan okul ihtiyaçlarını Milli Eğitim Bakan’ı Mahmut Özer’e ilettiklerini ve yakın zamanda yeni okulların yapılacağını söyleyerek, “Ordu’da milletvekili adayı olarak gösterilen Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer Ordu’ya gelişi ile birlikte hem milli eğitim hem de diğer bakanlıkları ilgilendiren konularla alakalı sorunlarımızın giderilmesi ile ilgili çok ciddi destelerini hissettik. Bundan dolayı bakanımıza teşekkür ediyorum. Tabii ki valilikte yaptığı toplantıda Gölevi Mahallesinde 24 derslik bir ortaokulun ihtiyaç olduğunu belirten talimatları olmuştur. Aynı süreç içerisinde Atatürk Mahallemizde 12 derslik bir ortaokul, Nuriye Mahallesinde de 24 derslik bir ilköğretim okulunun yapılmasını talimatları verildiği gibi ihale süreci başlatıldı. Simdi ihaleye çıkmak üzere çok yakın bir sürede prosedürler hazırlanarak ihaleye çıkılacak. Tabi bunlarla birlikte bizim 40 yıllık hayalimiz vardı. Ünye OSB’ydi Karadeniz’de OSB ne olduğu bilinmezken Ünye’de geçmiş dönemde OSB‘nin temelleri atılmaya çalışılmıştı. bölgemizde OSB’ler kurulmasına rağmen maalesef Ünye’de kurulmadı. Bu süreci takip etmek ve içinde olmayı Allah bize nasip etti” dedi.

“Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu’na Start Verilecek”

Mesleki Teknik Eğitim Okulu’nun yapımıyla ilgili de bilgilendirme yapan Başkan Tavlı, “Bunun da yeri Organize Sanayi bölgesinde ayrılmıştır ama mesafe de kat edilemiyordu.  Organize sanayinde mesleki teknik eğitim okulu 32 derslik. Sadece okul değil 3 tane laboratuvar 1 tane kapalı spor salonu 200 tane öğrencinin kalabileceği pansiyon olmak üzere 20 bin metre kare üzerine yaklaşık 100 milyonun üstünde olan bir projeye Allah’ın İzniyle start verilecek. Şuan da ihaleye çıkılabilmesi için zaten yeri hazır ihaleye çıkılabilmesi gerekli olan ödeneği de YÜKOP’a yazıldığını paylaşmak istiyorum. Gençler için önemli olan bu okulun projesi için Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e tekrar teşekkür ederim. Aynı zamanda Çevre ve şehircilik Bakanımıza birkaç sorun vardı ilettik. Bunlardan bir tanesi Batı Park projesinde belli miktar kredi gelmemişti orada o kredinin gelmesi için gerekli onayı da aldık. Özelikle sıfır atık projesini çok önemsiyoruz Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin katkıları ile çok büyük yol kat edildi. Biz de Ünye olarak üzerimize düşen görevi yapmak adına Yunus Emre Mahallesinde bu faaliyeti göstermek için bir projeye start verdik. Aynı zamanda burada bir tesis daha ekleyerek sokak hayvanlarının da yiyebileceğini elde edilebilecek bir tesis orada yapılacak.” diye konuştu.

“AVM’nin Üst Katını Kütüphaneye Tahsis Ettik”

Başkan Tavlı konuşmasının devamını ise Kültür Merkezi ve Kütüphaneye ayırdı. Başkan Tavlı şunları söyledi; “Kültür merkezimizin da tıkanık olduğu konu bakanımız sayesinde çözüldü. Hızlı bir şekilde yürütülüyor. İhaleye çıktığıyla birlikte şehir de kütüphane noktasındaki ihtiyacın çözümüne katkı sunacak.  Ama biz istiyoruz ki ilçemizin farklı yerlerinde kütüphanelerimiz olsun ve kısa mesafelerdeki kütüphanelerimizdeki imkanlarımıza herkes kavuşsun. Tabi bunlardan biri de UNIPORT AVM’mizin en üst katındaki kütüphanemizdir. Orayı Kültür Bakanlığımıza tahsis ettik. Bugün Allah’a şükürler olsun ki orayı da tamamlamış durumdayız.”



JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

IRMAK CADDESİ’NDE KAZA 1’, ÇOCUK 5 YARALI

Orkun Oral’a Son Veda

ÜNYE BELEDİYESİN'DE HÜZÜNLÜ VEDA

ÜNYE BELEDİYESİ YASAKLADI ORDU BÜYÜKŞEHİR YASAĞI TAKMADI

Kirazbeli'nde Hıdırellez'e Özel Buluşma! Siyaset ve Sanat Aynı Sofrada!

Ordu’da Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Dr. Hıdır Özer Artık Ünye’de de Görevde

Ünye Belediyesi’nde yas, Orkun Oral vefat etti

İSA ÇETİN VEFAT ETTİ

MEHMET BAYLAV VEFAT ETTİ

KENAN EROL VEFAT ETTİ

MEHMET OCAK VEFAT ETTİ

Adem Okçu son yolculuğuna uğurlandı

Ünye’de Uyuşturucu Operasyonu: 350 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi, 4 Gözaltı

Gölevi Özel Eğitim Anaokulu'ndan Ünye Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Ordu’da Jandarma’dan Suç ve Suçlulara Geçit Yok

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

İYİ Parti ve Bağımsız Meclis Üyelerinden Başkan Tavlı’ya Teşekkür

Ünye'de 350 Milyonluk Yatırım Hamlesiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor

YOĞUN SİS KAZAYA NEDEN OLDU!

MÜGE ANLI EKİBİ ORDU’DA

Ordu Valisi EROL’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlama Mesajı

Ulubey'de Esrarengiz Kayıp! Otomobil Bulundu, İz Yok!

Akkuş’ta Silah Kaçakçılığına Jandarma Darbesi

YENİDEN REFAH'TAN FATSA SANAYİ EMEKÇİSİNE 1 MAYIS ZİYARETİ

Anahtar Parti’den 1 Mayıs’ta Sanayi Esnafına Ziyaret

Ordu’dan Uluslararası Açılım: Antalya’da Spor ve Ekonomi Buluşması

Ordu’da Uyuşturucu Operasyonları: 12 Şüpheliye İşlem

Ordu’da 4 günde binlerce kaçak ürün yakalandı!

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

BAŞKAN TAVLI’DAN 1 MAYIS’TA EMEKÇİLERE ANLAMLI ZİYARET

Yükleniyor