Tarih: 16.05.2023 15:35

TOKAT’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan, Çakırsöğüt 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken Şırnak İli Bestler Dereler bölgesinde operasyon esnasında şehit oldu. Şehidin acı haberi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyündeki baba ocağına ulaştı. Şehidin evine Türk Bayrağı asıldı. Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler şehidimizin evine giderek şehidin ailesine taziyelerini iletti. Havva ve Necati Doğan çiftinin oğlu olan şehit Uzman Çavuş Bayram Doğan'ın (26) bekar olduğu ve 5 kardeş oldukları öğrenildi.

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, Şırnak-Merkez Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğinde, 15 Mayıs tarihinde JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla icra edilen nokta operasyonunda, 1 PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Devam eden operasyon kapsamında 16 Mayıs günü icra edilen arazi araması esnasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan silahlı çatışma sonucunda; 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 2 Jandarma personeli şehit olurken 1 Güvenlik Korucusu ve 1 Jandarma personeli ise ağır yaralandı. Bölgede operasyonlara devam ediyor.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —