• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,21% 0,25
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5430,60% 0,78
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

ÜNYE DE EĞİTİME ARA VERİP ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DEDİLER.

Ünye de eğitim sendikaları bir araya gelerek ortak basın açıklaması ile öğretmene şiddete hayır dediler.

Eğitim 10.05.2024 18:34:00 0
ÜNYE DE EĞİTİME ARA VERİP ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DEDİLER.

İstanbul da Okul Müdürü öğretmen İbrahim Oktugan’ın silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmesi üzerine Ünye’de, Eğitim Sendikaları bir araya gelerek açıklamada bulundular.

Ünye Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştiren

Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikaları Eğitimde şiddete hayıor diyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 Ünye Cumhuriyet Meydanında Düzenlenen Ortak Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 “Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.

Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.

Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü! Söz bitti! Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. “Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.”

Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur.

Buradan Milli Eğitim Bakanı’na soruyoruz;

  • Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?
  • İktidarın ve MEB’in plansızlığı nedeniyle okullarımız güvenlik açısından ciddi risk altındadır. Okullarımızdaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz?

Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Her suç gibi bu suçun da azmettiricileri olduğunu biliyor ve onları çok iyi tanıyoruz.

–Daha önce defalarca yaşadığımız cinayetler gibi bu son bu cinayetin de azmettiricileri; öğretmenler çalışmıyor gibi yanlış bir algıyı toplumda yaymaya çalışanlardır.

– Bizleri bugün okullarımızda açık hedef haline getirenler; liyakatsiz şekilde atandıkları koltukları bir hükümdarlık alanı gibi kullananlar, her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan mülki amirlerdir. Öğretmenliğin aynı zamanda bir uzmanlık mesleği olduğunu görmezden gelenlerdir. Okullarda şiddeti körükleyenler; eğitime dair eleştiri ve önerilerimize yıllardır kulak tıkamakta ısrar edenlerdir.

– Bizleri hedef haline getirenler; her fırsatta emeğimizi küçümseyenler, mesleğimizi itibarsızlaştıranlardır.

Bugün eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gidiyor olması işte bunların eseridir. Bunun için atılması gereken ilk adım bu zihniyetin kökten değişmesidir.

  • Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmalı, eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır.
  • Okulda şiddetin son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.
  • Okullarda yaşanan şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır.
  • Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanmalıdır.
  • Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır.
  • Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okulların güvenliği sağlanmalıdır.
  • Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK’ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemesi sağlanmalıdır.
  • İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içeriklerle doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten, toplumsal yaşam dersleri içeren öğretim programları hazırlanmalıdır.

Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyor, can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz!

 

ALTINORDU 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

“Bu Bir Fındık Operasyonu, Ferrero’ya Destek, Üreticiye İhanettir!”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Servet Zeren’den Organ Nakli Haftası Mesajı: “Bir Bağış, Bir Hayat Demektir”

FATSA’DA TAŞ OCAĞINDA GÖÇÜK!

ORDU 'DA KAÇAK TELEFON OPERASYONU 77 TELEFON ELEGEÇİRİLDİ

ÜNYE’DE TARİHİ ESER VE ALTIN OPERASYONU! EVİNDEN SERVET ÇIKTI

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN GELECEĞE RENKLERLE DOKUNAN PROJE

Organ ve Doku Bağışı Haftası Ünye’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Ordu ‘da Muhtarlar’a akademik eğitim verilecek

İbrahim Genç: “Birlik İçin, Dayanışma İçin Geliyoruz!”

Vali Erol, Arıcılıkta Yapay Zekâ Teknolojileri Kullanımı Çalıştayı’na Katıldı

ORDU ‘DA YAPILAN TASARRUF TEDBİRLERİ DENETİM SONUÇLARI PAYLAŞILDI

İYİ PARTİ ÜNYE İLÇE TEŞKİLATI’NDA GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

BAŞKAN TAVLI: “TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİYLE CUMHURİYETİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Ünye’ye Yeni Bir Yaşam ve Cazibe Alanı Kazandırılıyor

ÜNYE OSB’DE ALTYAPI TAMAM, YATIRIMLAR BAŞLADI!

ORDU ‘DA ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

ÜNYE’DE İKİNCİ GALA GÖRKEMLİ ŞEKİLDE YAPILDI

KENE VE KOKARCA AVCILARI ÜNYE ‘DE YİNE DOĞAYA SALINDI

ORDU DA KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

Ünye Ticaret Borsası’ndan Güneydoğu Çıkarması

ÜNYE TSO DAN GÖKÇE BEBEK İÇİN ANLAMLI DESTEK

ÜNYE MERKEZLİ DEV OOERASYON

EMEP, “Hükümetten üretici köylüye yine destek yok.”

ÜNYE’DE BAŞKOMİSER FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

HAYVANLARA YEM VERİRKEN HAYATINI KAYBETTİ

ORDU ‘DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Ünye Siyasetinde Dostane Buluşma

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE “İSRAİL ÜRÜNÜ” TEPKİSİ

ÖRTÜCÜ KARDEŞLERDEN ÜNYE’YE YENİ LEZZET NOKTASI

Yükleniyor

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4