• BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

ÜNYE DE EĞİTİME ARA VERİP ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DEDİLER.

Ünye de eğitim sendikaları bir araya gelerek ortak basın açıklaması ile öğretmene şiddete hayır dediler.

Eğitim 10.05.2024 18:34:00 0
ÜNYE DE EĞİTİME ARA VERİP ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DEDİLER.

İstanbul da Okul Müdürü öğretmen İbrahim Oktugan’ın silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmesi üzerine Ünye’de, Eğitim Sendikaları bir araya gelerek açıklamada bulundular.

Ünye Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştiren

Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikaları Eğitimde şiddete hayıor diyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 Ünye Cumhuriyet Meydanında Düzenlenen Ortak Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 “Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.

Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.

Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü! Söz bitti! Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. “Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.”

Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur.

Buradan Milli Eğitim Bakanı’na soruyoruz;

  • Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?
  • İktidarın ve MEB’in plansızlığı nedeniyle okullarımız güvenlik açısından ciddi risk altındadır. Okullarımızdaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz?

Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Her suç gibi bu suçun da azmettiricileri olduğunu biliyor ve onları çok iyi tanıyoruz.

–Daha önce defalarca yaşadığımız cinayetler gibi bu son bu cinayetin de azmettiricileri; öğretmenler çalışmıyor gibi yanlış bir algıyı toplumda yaymaya çalışanlardır.

– Bizleri bugün okullarımızda açık hedef haline getirenler; liyakatsiz şekilde atandıkları koltukları bir hükümdarlık alanı gibi kullananlar, her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan mülki amirlerdir. Öğretmenliğin aynı zamanda bir uzmanlık mesleği olduğunu görmezden gelenlerdir. Okullarda şiddeti körükleyenler; eğitime dair eleştiri ve önerilerimize yıllardır kulak tıkamakta ısrar edenlerdir.

– Bizleri hedef haline getirenler; her fırsatta emeğimizi küçümseyenler, mesleğimizi itibarsızlaştıranlardır.

Bugün eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gidiyor olması işte bunların eseridir. Bunun için atılması gereken ilk adım bu zihniyetin kökten değişmesidir.

  • Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmalı, eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır.
  • Okulda şiddetin son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.
  • Okullarda yaşanan şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır.
  • Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanmalıdır.
  • Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır.
  • Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin, derhal tüm okulların güvenliği sağlanmalıdır.
  • Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK’ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemesi sağlanmalıdır.
  • İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içeriklerle doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten, toplumsal yaşam dersleri içeren öğretim programları hazırlanmalıdır.

Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyor, can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz!

 

Ünye stad yanındaki seyyar satıcılar yeni yerlerine taşınıyor

PATPAT BİR CAN DAHA ALDI

ORDUNUN GURURU ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜNÜN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

BAŞKAN TAVLI ÜNYE NİN ÜZÜM SUYUNA COĞRAFİ TESCİL ALDI

ÜNYE LİMAN KAVŞAĞINDA KAZA 2 YARALI

ORDU DA 3513 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

ORDU DA NARKOTİKTEN 7 GÜNDE 26 OPERASYON

Kahverengi Kokarca İle Yapılan Mücadele Çalışmaları Değerlendirildi

BAŞKAN ZEREN ‘’DÜZENLEMEYE DEĞİL BETONLAMAYA KARŞIYIZ’’

Vali Erol, “Şehrimizin Huzuru İçin Canla Başla Çalışıyoruz”

Kayıp Genç Kızın Cansız Bedeni İnşaat Alanında Bulundu

Mesudiye'de Orman Yangını

Gürgentepe'de Pat Pat Kazası: Bir Kişi Hafif Yaralı

Otobüs Kazası Sonucu Terme'de İki Yolcu Yaralandı

ÜNYELİ LİSE ÖĞRENCİLERİ İHA YARIŞMASI FİNALİNDE

Fatsa Dolunay’da altyapı çalışmaları devam ediyor

2 Milyar Yıllık Mağara Turizme Kazandırılıyor

ALTINORDU'DA İLGİNÇ KAZA!

21 İlde Yasa Dışı Bahis ve Dolandırıcılık Operasyonu: 43 Gözaltı

Kayseri'de Yolcu Otobüsü Kazası: Ordulu Kadın Hayatını Kaybetti

İYİ PARTİ VEKİLİ ARSLAN DEM PARTİNİN KOMİSYON DAKİ TALEPLERİ ORTAYA ÇIKTIĞINI İDDİA ETTİ

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, bu kez de belediye çalışanlarına sendikal haklarından vazgeçmeleri için zorla feragatname imzalatmaya çalıştığı iddiasıyla yeni bir tartışma yarattı.

Ordu'da düzensiz göçle mücadele kapsamında "Mobil Göç Noktası"

Bolamanda Düzenli Gelişim Başlıyor

ORDU DA 2 / B KADASTRO İHALESİ YAPILDI

"ADALETSİZ TEKLİF, EKONOMİK KRİZİ GÖRMÜYOR"

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFLAS EŞİĞİNDE BORÇLAR ARTIYOR, TAŞINMAZLAR SATILIYOR

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ÜNYE 1957 SPOR’A KALICI TESİS YATIRIMI

Ordu Jandarmasından Bir Haftada Suçlulara Ağır Darbe

Ordu’da Kaçakçılıkla Mücadele Operasyonlarında Çok Sayıda Ürün Ele Geçirildi

Yükleniyor

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0