-
BIST 100
16392,93%1,23
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,04% 0,03
-
GRAM ALTIN
7350,74% 0,20
-
Ç. ALTIN
11804,41% -0,19
ÜNYE KALESİ 14 GÜNDE 35 BİN TURİST AĞIRLADI
Karadeniz’in en önemli kültürel miraslarından biri olarak kabul edilen Ünye Kalesi, restorasyonu sonrası açılması ile birlikte adeta ziyaretçi akınına uğradı.
Son 14 günde 35 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kale, yenilenen yüzüyle hem tarihi hem de turistik bir cazibe merkezi haline geldi.
Tarihle doğanın iç içe geçtiği Ünye Kalesi, restorasyon ve düzenlemelerle adeta yeniden doğdu. Restorasyonun tamamlanmasıyla Ünye Kalesi ziyarete açıldı. Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 10.00-19.00 saatleri ziyaret edilebilen kale kısa sürede ilgi odağı oldu.
Başkan Tavlı’nın Vizyonuyla Kalenin Kapıları Geçmişe Açıldı
Tarihi milattan önceye dayanan ve yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ünye Kalesi, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar sayesinde, geçmişin izlerini bugüne taşıyan bir açık hava müzesi konumuna geldi.
Kalenin bugünkü görünümüne kavuşmasında özellikle tarihi dehlizlerin açılması, taş duvar restorasyonları, yürüyüş yolları, güvenlik önlemleri ve aydınlatma çalışmaları büyük rol oynadı. Başkan Tavlı’nın “Geçmişe sahip çıkmak, geleceğe değer katmaktır” anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar, hem vatandaşlardan hem de ziyaretçilerden tam not aldı.
Dünya’da Tek
Ünye Kalesi’nde bulunan 234 metrelik tarihi dehliz, yapışan çalışmalarla raylı sistemle ziyaret edilebiliyor. Dünya’da tek olan sistemle ziyaretçiler unutulmaz anlara şahitlik ediyor.
“Geçmişi Bugüne Taşıyan Bir Eser Ortaya Koyduk”
Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ünye Kalesi, ilçemizin hem tarihi hem de kültürel kimliğini temsil eden çok kıymetli bir mirastır. Ekiplerimizle birlikte yürüttüğümüz titiz çalışmalar sayesinde hem tarihi dokusunu koruduk hem de turizm açısından cazibe merkezi haline getirdik. Kalenin dehlizlerini yeniden gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ünye’mizin marka değerine katkı sağladığımıza inanıyorum.”
Ziyaretçiler Etkilendi
Kale ziyaretine gelen vatandaşlar, kalenin atmosferinden ve yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek şu yorumlarda bulundu: “Çok güzel bir hizmet olmuş. Ünye gibi turizme açık bir ilçemize böyle tarihi kalesiyle, tünelleriyle ışık tutulmuş. Gelirdik ama ne olduğunu merak ederdik. Çocukluğumdaki mitolojik bir yeri gerçeğiyle görebilmek inanılmaz hoşuma gitti. Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Dünya çapında bir yer olduğunu düşünüyorum. 35 ilden turla bu kaleyi ziyarete geldik. Çevre düzeni, çalışanların güler yüzü, disiplinli çalışması çok etkileyici. Belediye başkanımızın tarihe sahip çıkmasını ve geçmişi bugüne taşımasını takdir ediyoruz. Kaleyi gezip gördüğümüzde gerçekten çok güzel işlerin yapıldığını fark ettik. Bizim için güzel bir keşif oldu. Doğamız da korunmuş. Çocukluğumdan beri merak ettiğim dehlize girebildim. Ünye Kalesi, bana göre dünyada ilk beşte gezilecek yerlerden biri. En son 35 yıl önce öğrencilerle gelmiştik. O zaman girememiştik çünkü kapalıydı. Ama şimdi açıldığını gördük, çok keyifli bir ziyaret oldu. Emeği geçen başta belediye başkanımıza ve herkese teşekkür ediyoruz.”
Ünye Kalesi, Ünye’nin Yeni Çekim Noktası
Her yaştan ziyaretçiye hitap eden yapısıyla Ünye Kalesi; tarih tutkunlarından fotoğrafçılara, doğaseverlerden öğrenciler ve turist kafilelerine kadar çok geniş bir kitleyi ağırlıyor. Özellikle dehlizin ve kaya oyma yapılarının gün yüzüne çıkarılması, ziyaretçilerin ilgisini daha da artırıyor.
Ünye Belediyesi, kalede yapılan bu çalışmalarla birlikte ilçenin kültür ve tarih turizmi alanında Karadeniz Bölgesi’nde örnek bir destinasyon haline gelmesini hedefliyor.
ÜNYE MEDYA
Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi
Hüseyin Tavlı kimdir
BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ
Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi
Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı
ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR
Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği
Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak
Altınordu'da Muhtarlarla Ramazan İftarı
Selde kapanan yol 3 yıl sonra açıldı, 2 bin 800 metreküp taş duvar yapıldı
Altınordu'da Karapınar'a Yeni Kreş Yapılıyor
ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ
Ordu'da Bayram Öncesi Sıkı Fiyat Denetimi
ORDU NÖBETÇİ ECZANELER 11 03 2026 ÇARŞAMBA
Altınordu TOKİ Projesi Belirsizliği Sürüyor
Ünye Kadın Spor Kulübü Avrupa'yı Hedefliyor
AKTUDER'den Bölgesel İftar Buluşması
ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BASLADI HAMARAT TARİH VERDİ
Ünye'de Öğrenci Pansiyonunda Baca Yangını
MHP'li Şanlıtürk'ten iftar tepkisi: Kamu bütçesiyle hayır olmaz
İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Seçildi
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'den 8 Mart Mesajı
Altınordu'da 3 Mahalleye ATM Geliyor
Altınordu'da atıl otopark 8 yıl sonra açıldı
Altınordu'da 4 Katlı Otopark İhalesi 11 Mart'ta
Talip hoca kalp krizi sonucu hayatını kaybettİ
Altınordu'da 8 Mart'ta Kadınlara Özel Sağlık ve Beceri Etkinlikleri
Yükleniyor





