• BIST 100

    11284,30%0,41
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    49,60% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5746,03% -0,37
  • Ç. ALTIN

    9279,60% -0,01

ÜNYE KALESİ 14 GÜNDE 35 BİN TURİST AĞIRLADI

Karadeniz’in en önemli kültürel miraslarından biri olarak kabul edilen Ünye Kalesi, restorasyonu sonrası açılması ile birlikte adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Gündem 17.06.2025 10:27:00 0
ÜNYE KALESİ 14 GÜNDE 35 BİN TURİST AĞIRLADI

Son 14 günde 35 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kale, yenilenen yüzüyle hem tarihi hem de turistik bir cazibe merkezi haline geldi.

 

 

Tarihle doğanın iç içe geçtiği Ünye Kalesi, restorasyon ve düzenlemelerle adeta yeniden doğdu. Restorasyonun tamamlanmasıyla Ünye Kalesi ziyarete açıldı. Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 10.00-19.00 saatleri ziyaret edilebilen kale kısa sürede ilgi odağı oldu.

 

 

Başkan Tavlı’nın Vizyonuyla Kalenin Kapıları Geçmişe Açıldı

 

Tarihi milattan önceye dayanan ve yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ünye Kalesi, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar sayesinde, geçmişin izlerini bugüne taşıyan bir açık hava müzesi konumuna geldi.

 

Kalenin bugünkü görünümüne kavuşmasında özellikle tarihi dehlizlerin açılması, taş duvar restorasyonları, yürüyüş yolları, güvenlik önlemleri ve aydınlatma çalışmaları büyük rol oynadı. Başkan Tavlı’nın “Geçmişe sahip çıkmak, geleceğe değer katmaktır” anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar, hem vatandaşlardan hem de ziyaretçilerden tam not aldı.

 

 

Dünya’da Tek

 

Ünye Kalesi’nde bulunan 234 metrelik tarihi dehliz, yapışan çalışmalarla raylı sistemle ziyaret edilebiliyor. Dünya’da tek olan sistemle ziyaretçiler unutulmaz anlara şahitlik ediyor.

 

 

“Geçmişi Bugüne Taşıyan Bir Eser Ortaya Koyduk”

 

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Ünye Kalesi, ilçemizin hem tarihi hem de kültürel kimliğini temsil eden çok kıymetli bir mirastır. Ekiplerimizle birlikte yürüttüğümüz titiz çalışmalar sayesinde hem tarihi dokusunu koruduk hem de turizm açısından cazibe merkezi haline getirdik. Kalenin dehlizlerini yeniden gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ünye’mizin marka değerine katkı sağladığımıza inanıyorum.”

 

 

Ziyaretçiler Etkilendi

 

Kale ziyaretine gelen vatandaşlar, kalenin atmosferinden ve yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek şu yorumlarda bulundu: “Çok güzel bir hizmet olmuş. Ünye gibi turizme açık bir ilçemize böyle tarihi kalesiyle, tünelleriyle ışık tutulmuş. Gelirdik ama ne olduğunu merak ederdik. Çocukluğumdaki mitolojik bir yeri gerçeğiyle görebilmek inanılmaz hoşuma gitti. Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Dünya çapında bir yer olduğunu düşünüyorum. 35 ilden turla bu kaleyi ziyarete geldik. Çevre düzeni, çalışanların güler yüzü, disiplinli çalışması çok etkileyici. Belediye başkanımızın tarihe sahip çıkmasını ve geçmişi bugüne taşımasını takdir ediyoruz. Kaleyi gezip gördüğümüzde gerçekten çok güzel işlerin yapıldığını fark ettik. Bizim için güzel bir keşif oldu. Doğamız da korunmuş. Çocukluğumdan beri merak ettiğim dehlize girebildim. Ünye Kalesi, bana göre dünyada ilk beşte gezilecek yerlerden biri. En son 35 yıl önce öğrencilerle gelmiştik. O zaman girememiştik çünkü kapalıydı. Ama şimdi açıldığını gördük, çok keyifli bir ziyaret oldu. Emeği geçen başta belediye başkanımıza ve herkese teşekkür ediyoruz.”

 

 

Ünye Kalesi, Ünye’nin Yeni Çekim Noktası

 

Her yaştan ziyaretçiye hitap eden yapısıyla Ünye Kalesi; tarih tutkunlarından fotoğrafçılara, doğaseverlerden öğrenciler ve turist kafilelerine kadar çok geniş bir kitleyi ağırlıyor. Özellikle dehlizin ve kaya oyma yapılarının gün yüzüne çıkarılması, ziyaretçilerin ilgisini daha da artırıyor.

 

 

Ünye Belediyesi, kalede yapılan bu çalışmalarla birlikte ilçenin kültür ve tarih turizmi alanında Karadeniz Bölgesi’nde örnek bir destinasyon haline gelmesini hedefliyor.

 

ÜNYE MEDYA

EMEP’TEN SERT AÇIKLAMA: “HİLMİ GÜLER GERÇEKLERİ ÇARPITAMAYACAK!”

ENGELLİLER ORDUSU URFA YOLCUSU

ÜNYE VE ALTINORDU DA EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR 9 KİŞİYE İŞLEM

"Sendikal Mücadelenin Yanında Duran Bir Duruş"

BAŞKAN HİLMİ GÜLER: “HEDEFİMİZ GÜÇLÜ, GÜVENİLİR VE GÜVENLİ BİR ORDU”

“Engelliler bütçeden hak ettiği payı alamıyor”

Oney 52 Spor’dan Fatsa Fatsa Dumlupınar'a tarihi fark 8-0 Mağlup Etti!

ÇAMAŞ’TA 4 MAHALLEYE HİZMET VERECEK YOL YAPILMAYA BAŞLADI

ÜNYE ‘DE YİNE İNTİHAR VAKASI

PERŞEMBE HAMSİ FESTİVALİ İLE COŞTU

HAMİDİYE MAHALLESİ ÖLÜM YOKUŞU İÇİN AYAKTA YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

GENEL BAŞKAN, ORDU İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

SAADET PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI PEKDEMİR ÜNYE’DE GENÇLER LE BULUŞTU

ÜNYE 1957 SPOR 'DAN BAŞKAN VE VEKİLE FORMA TRPKİSİ

ÜNYE 'DE İMAM VEYSEL KARAMAN VEFAT ETTİ

ÜNYE 1957 SPOR DEPLASMANDAN MUTLU AYRILDI

Saadet Partisi’nden Ünye 'de Gazze İçin Farkındalık Standı

BAŞKAN ZEREN ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

ORDU GÜLYALI ‘DA UYUŞTURUCU OPERASYONU 17640 ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

ORDU BB ARAÇ FİLOSUNU HER GEÇEN GÜN ARTTIRIYOR.

HÜSEYİN YILDIZ VEFAT ETTİ.

POLİSTEN KAÇAMAYINCA İNTİHARA KALKTI

Ünye’de Yine İntihar Girişimi: Bölgede İntihar Vakaları Endişe Veriyor

ÜNYELİLER, BAŞKAN TAVLI ÖNCÜLÜĞÜNDE ORDU’YA ÇIKARMA YAPTI YALI PROJESİ NE TAM DESTEK

TOST MAKİNESİ ALEV ALDI ÇIKAN YANGIN DA 1 KİŞİ YARALANDI

ÜNYELİ AİLE NİKSAR DÖNÜŞÜ FECİ KAZA YAPTI: 4 YARALI

ENVER YILMAZ AĞIR KONUŞTU ''BUNLAR VATANA İHANETTEN YARGILANMALI''

Ünye’de Kan Donduran Olay

AK PARTİ ÜNYE KADIN KOLLARI BAŞKANI ARAZ ÜYE ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

ORDU’DA JASAT’TAN SUÇLULARA NEFES KESEN OPERASYON: 28 GÜNDE 64 FİRARİ YAKALANDI!

Yükleniyor

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8