15120,77%-0,14
43,18% 0,03
50,36% 0,19
6378,68% -0,80
10370,94% 0,00
Çökme ve yıkılma riski, yangın tehlikesi, asayiş sorunları ile çevre ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar barındıran metruk yapılarla titiz çalışma yürüten Ünye Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Ünye Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen yıkım çalışmalarıyla, çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturan bu yapılar kontrollü şekilde ortadan kaldırılarak mahalle sakinleri için daha güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturuluyor.
Ekipler, metruk yapılarla mücadele kapsamında Liseler Mahallesi’nde tespit edilen ve gerekli yasal izinleri alınan 2 yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. Böylece mahallede 2026 yılında yıkımı gerçekleştirilen toplam metruk bina sayısı 6’ya yükseldi.
Liseler Mahallesi Muhtarı Mehmet Kisbet, yapılan çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür etti.
Muhtar Kisbet, “Özellikle çocuklar için ciddi risk oluşturan bu yapılar izinsiz barınma gibi olumsuzluklara da zemin hazırlayabiliyordu. Ayrıca kötü görüntü oluşturarak şehir estetiğini olumsuz etkiliyordu. Ünye Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı’ya bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Merkezi