-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,02
-
EURO
51,35% 0,12
-
GRAM ALTIN
6623,24% 0,02
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
ÜRETİCİLERE, DÖRT YILDA 2 MİLYON 500 BİN ADET FİDE DESTEĞİ SAĞLANDI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sürüyor. “Kendi, Kendine Yeten Şehir” sloganıyla devam eden destekler kapsamında, il genelindeki üreticilere, domates, biber, patlıc
ORDU BÜYÜKŞEHİR’LE ÜRETİYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sürüyor. “Kendi, Kendine Yeten Şehir” sloganıyla devam eden destekler kapsamında, il genelindeki üreticilere, domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri olmak üzere 220 bin adet yazlık sebze fidesi dağıtıldı. 2019 yılından bu yana verilen fide desteği 2 milyon 500 bin adete ulaştı. İl ekonomisine 29 milyon lira katkı sağlandı.
Ordu’da, ulaşım, altyapı, turizm, üstyapı ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.
Üretime yönelik desteklerini arttıran ve 19 ilçede topyekün bir kalkınmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle, “Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, yaz sezonu öncesi üreticilere, domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri olmak üzere toplam 220 bin adet sebze fidesi dağıttı.
BAŞKAN GÜLER: “SİZ YETER Kİ ÜRETİN”
Ordu Büyükşehir Belediyesi merkez yerleşkesinde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Seracılık çağımızın en karlı işlerinden bir tanesi. Siz yeter ki üretin. Biz sizlere ORTAR şirketimiz aracılığıyla alım garantisi veriyoruz. Önce piyasaya satın, piyasaya satamadığınız ürünleri biz alırız. Enerji krizini, rüzgar, güneş enerjisi, barajlar ve çöpten enerji üretimiyle hallettik. Şimdi ikinci bir kriz kapıda. O da gıda krizi. İnsan doğumundan ölüme kadar, karnını doyurmak zorunda. Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte dünyada buğday krizi başladı. Bu bakımdan üretim ağırlıklı bir belediyecilik yapıyoruz” dedi.
İL EKONOMİSİNE 29 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI
Üretime ağırlık vermenin önemine değinen Başkan Güler, “21 bin dönüm atıl araziyi tarıma açtık. Yeni açılanlarla birlikte 28 bin dönüm atıl arazi üretimle buluştu. Toprağımızı işleyip kimseye muhtaç olmayalım. 35 milyon yumurta üretiyoruz. 900 tane Migros mağazasına yumurta satıyoruz. Fındıkta lisanslı depoculuğu da kuracağız. 2019 yılından bu yana uygulanan desteklerle, 52 adet Sera, 15 bin m² Sera Naylonu, 550 bin adet yazlık, 1 milyon 920 bin adet kışlık olmak üzere 2 milyon 500 bin adet sebze fidesi desteği verdik. İl ekonomisine 29 milyon lira katkı sağladık” diye konuştu.
“BAŞKAN GÜLER’İN DESTEKLERİYLE BÜYÜK PROJELER UYGULADIK”
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Ordu’da her geçen gün güzel şeyler oluyor. Güzel projelerle tarımsal üretimi artırmak istiyoruz. Çünkü üretmekten başka yolumuz yok. Tarımsal üretimi artırmak ve işletmelere destek sağlamak, fındığın yanında ikinci hatta üçüncü bir ürünü yetiştirmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Ordu’ya gelişiyle birlikte, çok büyük önemli projeler uyguladık. Her yıl milyonlarla ifade edilen fide dağıtımı yaptık. Hayvancılığa destek verdik. Sera dağıtımları yaptık” şeklinde konuştu.
Altınordu'da Bayram Coşkusu Akyazı Sahili'nde Devam Edecek
Başkan Tepe'den Ramazan Bayramı mesajı
Altınordu'da Ramazan Bayramı'nda Otoparklar Ücretsiz
Altınordu Belediyesi'nden Ramazan Bayramı için 7/24 hizmet
Hasan Fahri Alparslan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Dervişoğlu: Ordu'dan En Az 4 Vekil İstiyorum
ORDU’DA 60 YAŞ ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE FIRSATI! KAYITLAR BAŞLADI, SON TARİH 27 MART
Çamaş'ta Kadın Başkan Leyla Çıtır: Yol Açtık, Cesaret Verdik
Otizmle Yaşam Derneği'nden Ordu'da Anlamlı İftar Buluşması
Ünye’de Sokak Ortasında Kanlı Hesaplaşma: 36 Yaşındaki Fatih Tefir Hayatını Kaybetti
Ordu'da Çanakkale Zaferi'nde asker karavanası dağıtıldı
OYAK Çimento’ya Küresel Başarı: Net-Sıfır Yolculuğuna EcoVadis’ten Ödül
Adem Çağlayan: Sabırlı Oyunla Zirveyi Hedefliyoruz
Ordu'nun Simgesi Ayışığı Düğün Salonu Şirinevler'de Yeniden Yükseliyor
Altınordu Başkanı Tepe'den Çanakkale Zaferi Mesajı
Dervişoğlu Ordu'da Coşkuyla Karşılandı
Ordu'da 3x3 Basketbol İl Birincileri Belli Oldu
Ünye Belediye Başkanı Tavlı'dan Kadir Gecesi Mesajı
Ordu'da kaçakçılık operasyonu: Sahte ehliyet, tarihi obje ve otomobil ele geçirildi
Ordu'da Trafik Denetimleri: 82 Modifiyeli Araç Ceza Aldı
ORDU’NUN YARINLARI İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
Altınordu'da Başkan Tepe vatandaşla sahada buluşuyor
Altınordu'da Bayram Öncesi Şekerlik Boyama Atölyesi Düzenlendi
Altınordu Belediyesi Kandil Simidi Dağıttı
Altınordu Belediye Başkanı Tepe'den Kadir Gecesi Mesajı
Altınordu'da YKS Ücreti Desteği Başvuruları Tamamlandı
Ordu'da Okullar Arası Atletizm Şampiyonası Sona Erdi
Ordu'da Gübre Fiyatları Fındık Üreticisini Zorluyor
Yükleniyor





