-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% 0,13
-
EURO
50,55% -0,69
-
GRAM ALTIN
7167,03% -0,53
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Vali Erol, Düzensiz Göçmenlere Yönelik Hizmetleri Denetledi
Vali Erol İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM)’nde incelemelerde bulundu ve Merkezin çalışmaları hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten bilgi aldı.
Vali Muammer Erol, düzensiz göçle mücadelede iş ve işlemlerin daha verimli yürütülmesi ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk veya sınır dışı edilme süreçlerinin hızlandırılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM)’nde incelemelerde bulundu ve Merkezin çalışmaları hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten bilgi aldı.
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran “Mobil Göç Noktası” aracının Güzelyalı Mahallesindeki kontrol noktasındaki faaliyetini de yerinde inceleyen Vali Erol, “Mobil Göç Noktası” aracında verilen hizmetler hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten bilgi aldı.
“Mobil Göç Noktası” aracının verdiği hizmetler hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, “Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimler kapsamında güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla ‘Mobil Göç Noktası’ adı verilen araçlara davet ediliyor. Burada Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor. Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, sınır dışı işlemlerine başlanması üzerine geri gönderme merkezlerine gönderiliyor. Uygulama faaliyete geçmeden önce durumundan şüphelenilen yabancı, polis merkezi ya da geri gönderme merkezine götürülüyor ve gerekli kontrolleri burada gerçekleştiriliyordu. Uygulama sayesinde yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde tespit ediliyor” dedi.
Vali Muammer Erol’un Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM) ve Mobil Göç Noktası aracının verdiği hizmetleri yerinde inceleme programına, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ve İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç de eşlik etti.
ÜNYE MEDYA TV
Ordu'da genç belediye personeli kalp krizi geçirerek vefat etti
Fatsa Belediyespor, Tokat Maçında Play-Off Hedefliyor
Minik Kalplerden Vatan Sevgisi Ünye’de Minik Öğrenciler Bayrak Sergisi Açtı
HÜSEYİN TAVLI KİMDİR HAYATI
Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında
KİB Nisan'da Seçimli Genel Kurul Yapacak
Ünye Belediye Başkanı Temizlik Personeliyle İftarda
Altınordu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Anıldı
Altınordu'da 303. Sokak İyileştirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
İYİ Parti Ünye’de Birlik Mesajı Verdi: Eski İlçe Başkanları da İftara Katıldı
Bayram Tatili İçin Ordu'ya Otobüs Bileti Fiyatları Açıklandı
Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi
BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ
Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi
Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı
ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR
Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği
Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak
Altınordu'da Muhtarlarla Ramazan İftarı
Selde kapanan yol 3 yıl sonra açıldı, 2 bin 800 metreküp taş duvar yapıldı
Altınordu'da Karapınar'a Yeni Kreş Yapılıyor
ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ
Ordu'da Bayram Öncesi Sıkı Fiyat Denetimi
ORDU NÖBETÇİ ECZANELER 11 03 2026 ÇARŞAMBA
Altınordu TOKİ Projesi Belirsizliği Sürüyor
Ünye Kadın Spor Kulübü Avrupa'yı Hedefliyor
AKTUDER'den Bölgesel İftar Buluşması
ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BASLADI HAMARAT TARİH VERDİ
Yükleniyor





