• BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,64% -0,06
  • EURO

    50,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6165,79% -0,07
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,00

Vali Erol, İş Geliştirme Toplantısına Katıldı

Vali Muammer Erol, Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD)’nin düzenlediği İş Geliştirme Toplantısına katıldı.

Gündem 24.01.2025 12:23:00 0
Vali Erol, İş Geliştirme Toplantısına Katıldı

 

Pikola Otelde düzenlenen toplantıya, Vali Muammer Erol’un yanı sıra, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Defterdar Mehmet Tarık Törer, Ordu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı İdris Altunel ve iş insanları katıldı.

 

İş insanı İsmet Yiğit Şenocak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen İş Geliştirme Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Bolu Kartaltepe’de meydana gelen otel yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

 

Yapılan toplantıda Ordu’nun temel konularının ele alındığını söyleyen Güler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ordu’ya yakışır yatırımların hep birlikte yapılacağını ifade etti. 

 

Güler, Ordu’nun her yönüyle örnek bir il olduğunun altını çizerek, Ekonomist Dergisi’nin "Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi" sıralamasına giren ve Ordu’da faaliyet gösteren şirketleri tebrik etti. 

 

Vali Muammer Erol’un riyasetinde, iş insanlarının da katkılarıyla Ordu’nun hızlı bir atılım içinde olduğunu belirten Güler sözlerini şöyle tamamladı: “Ukrayna-Rusya savaşı bittikten sonra, buranın bir lojistik merkezi olma noktasında, fiile geçecek çalışmalarla inşallah kalkınmayı daha da pekiştireceğiz. Karadeniz-Akdeniz Yolu ve Akkuş-Niksar yoluyla ile burası bir kalkınma bölgesi olacak. 

Burada sizlere çok büyük iş düşüyor. Sizlerle birlikte, teknik birikimimizle, ticari ahlakımızla, erdemli davranışlarımızla, Ordu beyefendiliği ile huzur kentini inşallah ekonomik başarılarla da taçlandırırız diye düşünüyoruz. Fındık meselesini kökünden çözmek üzere çalışmalara giriyoruz. Fındık Kanununu tam anlamıyla kökünden ele alıp, bunun uygulamasını sağlamamız lazım. Çünkü, dünyada bir numaralı üretici olarak fındığın fiyatını belirleyememesi, akıl alır bir şey değil. TMO’nun açıkladığı fiyatı daha önceden aşağı çeken bir yapı vardı. Rekabet Kurulu ile bunu önlemiş olduk. Bundan sonraki kısımda da katma değeri yüksek ürünlerle bu çalışmaları inşallah yapacağız ve bölgemizin ana ürününü harekete geçireceğiz. Bunlardan bir tanesi katma değeri yüksek çikolata ürünler. Fındık fındık olarak satılsa 2.5 milyar oluyor ama katma değeri yüksek ürünlere çevirdiğiniz zaman 8 milyardan başlıyor. Bunu yapmamızda hiç bir engel yok. Burada çok başarılı şirketlerimiz var. Onlarla birlikte yeni bir takım ürünlere gidebiliriz. Biz şu anda ORTAR ve OREN olarak Aktif Karbon Fabrikamızın 22 tırlık makinesi ay sonunda Allah nasip ederse Giresun limanına inecek. Dünyada ilk defa fındık kabuğundan aktif karbon üretimine başlamış olacağız. Bunu yaptığımız zaman büyük bir döviz kaynağımızı, döviz kazancı haline getirmemiz mümkün. Ordu’ya çok büyük bir kazanç sağlayacak bit yatırım olarak görünüyor.”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler son olarak, Ordu iline AVM yapımı için ihaleye çıkılacağını, bunun için de Ordulu iş insanlarına çağrıda bulundu. 

 

ORDUSİAD Başkanı İdris Altunel ise “Doğuş Çay, Altaş, Şenocak Gıda ve Poyraz&Poyraz Gıdaya başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Kendilerini tebrik ediyorum” diyerek, derneğin almış olduğu kararlar hakkında bilgi verdi.

 

Pikola Otel İşletmecisi İş İnsanı İsmet Yiğit Şenocak ise, iş insanlarının katkılarıyla Çambaşı Yaylası’nda yaptırılanlar Wyndham Garden Çambaşı Oteli’nin açılarak bölge turizmine kazandırıldığını ifade etti. Şenocak, Çambaşı yolunun yapılması için Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’den destek istedi. 

 

Toplantı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

ÜNYE MEDYA TV

ÜNYE’DE OTOBÜS KAZASI: YARALILAR VAR

BAŞKAN GÜLER’DEN REGAİB KANDİLİ MESAJI: “MANEVİ İKLİMİ HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM”

ÜNYE’DE TAŞKIN RİSKİNE KARŞI YOĞUN MESAİ: DERELER TEK TEK ISLAH EDİLİYOR

DOLUNAY MAHALLESİ’NDE ASFALT SEFERBERLİĞİ TAMAMLANIYOR

ORDU’DA ASAYİŞ DENETİMLERİ: 39 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI, 28’İ TUTUKLANDI

ORDU’DA 1 HAFTADA 43 YARALAMALI TRAFİK KAZASI: 61 KİŞİ YARALANDI

ORDU’DA UYUŞTURUCU SATIŞI YAPAN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

İYİ PARTİLİ TİTİZ’DEN 112 MİLYON TL TEPKİSİ: “ORDU’DA AYRIMCILIK YAPILIYOR”

KORGAN DA SU SORUNU YOK OLUYOR

BAŞKAN TAVLI "BU KENT İÇİN HAYALLERİMİZ VAR"

ONEY 52 SPOR’DAN LİDER AYBASTI SPORA ÇELME

Sivil Düşün “Buluşma Noktası” Ocak Ayında Ordu’ya Geliyor

ÜNYE UZMAN SÜRÜCÜ KURSU’NDAN KRİTİK UYARI: EHLİYETTE ZAM GELMEDEN BAŞVURUN

BAYRAMCA MAHALLESİ ÜNYE BELEDİYESİ İLE YENİLENİYOR

ÜNYE 'DE TALİHSİZ KAZA HAYATTAN KOPARDI

GURBETTEN ACI HABER ÜNYELİ OPERATÖR HAYATINI KAYBETTİ

İYİ PARTİ ÇAMLIK TA ORDU BÜYÜKŞEHİR ‘DEN BİLGİ ALDI ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİ

SAĞLIKLI ÇOCUK SAĞLIKLI GELECEK PROJESİ ÜNYE’DE DEVAM EDİYOR

Boş Zamanlarını Değerlendirdiler, Meslek Sahibi Oldular ORMEK Kursları Hayatları Değiştirdi

BAŞKAN ADAYI GENÇ ‘ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞIYLA, ODAMIZI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

ORGİ DE BOMBA İMHA TATBİKATI

ÜNYE’DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAM

ÜNYE 'DE YANGIN İHBARI ASILSIZ ÇIKTI

Enver Yılmaz’dan Hilmi Güler’e Sert Çıkış: “Ordu’yu Fantezi Projelerle Borç Batağına Sürüklediniz”

BAŞKAN GÜLER’DEN ALTINORDU’YA NEFES ALDIRACAK OTOPARK ATAĞI

Ünye’de Askıda Ekmek Dayanışması Büyüyor

ORDU 'DA OKUL SALONLARI ARTIK TEKVANDO VE JUDO İÇİN AÇILACAK

Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Ordu’da Değerlendirildi

HAZIRLIKLAR TAMAM ORDU KIŞA HAZIR

Ünye’de Feci Kaza: İlhan A. Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9