• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,06
  • EURO

    50,27% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6439,77% 1,21
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,59

Zafer Bayramı, Ünye’de coşkuyla kutlandı

Ünye’de 30 Ağustos 1922 yılında Anadolu’daki işgalci güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında kazanılan Büyük Zafer’in 102. yılı coşkuyla kutlandı.

Gündem 30.08.2024 11:38:00 0
Zafer Bayramı, Ünye’de coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümü, tüm ülkede olduğu gibi Ünye’de de düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında coşku ve heyecanla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümü kutlama programı Tebrikat töreni ile başladı. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Ardından kutlama programı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.  Atatürk Anıtı’na Kaymakam Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya tarafından çelenk sunuldu.

Ünye Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

 “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 102 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır.

Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası, tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. 1900'lü yılların başlarında meydana gelen büyük devletler arasındaki çıkar çatışmaları, dünyada gelişen fikir akımları, sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda birinci dünya savaşı sonunda müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucu Mondros mütarekesi imzalanmış, imzalanan anlaşma ile bin yıldır üzerinde kan dökerek, can vererek yurt edindiğimiz Anadolu toprakları o donemin büyük devlet ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş, ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr antlaşması da ulusumuza dayatılmıştır.

İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlılarımıza, çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak;  Ya İstiklal, Ya Ölüm parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamıştır. Bu özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ilk hedefi son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Özellikle Sakarya meydan muharebesi de hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır.

Artık dünyanın en kahraman, en savaşçı milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığı altında, Türk kuvvetleri düşmana beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı aldatmayı başardı. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etti. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe de vuruldu. Ardından icra edilen takip harekatıyla da 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize döküldü.

30 ağustos zaferi Türk Ordusu’na, Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.

Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk silahlı kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça, başta ulu önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.”

Konuşmanın ardından program okunan şiirler, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından yapılan halk oyunu gösterisi ve Ünye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü sporcuları tarafından yapılan sportif gösterilerin ardından sona erdi.

 

ÜNYE MEDYA TV

Ünye'de Buzlu Yolda Otomobil Yaşlı Adamı Havaya Savurdu

Bebek Ölümleri Raporu TBMM Başkanı'na Sunuldu

Ordu'ya Çikolata ve Fındık Müzesi Geliyor

"Kıyılar Betonlaşamaz!" Ünyeliler Yalı Kumsalı Projesine Karşı Hukuku Arıyor

Aybastı'da Atatürk Anıtı'nın Yeri Tartışılıyor

ORDU’DA PERŞEMBE GÜNÜ KAR TATİLİ OLAN OKULLAR AÇIKLANDI

Ali Şahin Yeniden Perşembe Şoförler Odası Başkanı Seçildi

TKDK Ordu'ya 162 Milyon TL Hibe Desteği Sağladı

Altınordu'da Kar Mücadelesi: 1.668 Km Yol Açık Tutuluyor

Fatsa Belediyespor, Orduspor 1967 Derbisine Hazır

Ordu'da Otopark Arama Derdi Son Buluyor

16 İlde Siber Operasyon: 126 Şüpheli Yakalandı

Ordu'da Gizli Buzlanma Trafiği Durdurdu: Çok Sayıda Kaza

Ordu'da Denetim: 150 Kg İstavrite El Konuldu

Ünye Belediye başkanı Hüseyin Tavlı 'dan Miraç Kandili Mesajı.

Ünye'de Bayramca Millet Bahçesi, Magnetic Kafe ve Acısu Projeleri Tamamlanıyor

Ordu’da Belediye Meclisi’ne Alınmayan Platform: “Yasalara Aykırı Engel Suçtur, Peşinizi Bırakmayacağız”

Ordu ‘da Kışın Zorlu Koşullarına Rağmen, Yürek Isıtan Hizmet Devam Ediyor

Ünye Dizdar Çeşmesi restore edildi

YENİ DÖNEM, YENİ ENERJİ ÜNYE BİLSEK SAHNEDE

Titiz 'den basın kahvaltısında sert çıkışı: "Şehir Sahipsiz, Yönetim Çaresiz"

Başkan Tavlı, Gazeteciler Günü'nde Basınla Buluştu

Ordu'da Rüsumat Gemisi'ne rekor ziyaretçi ilgisi

Ünye Gıda Maddeleri Odası Harun Güdek ile devam dedi.

Altınordu Belediyesi Arıcılara Varroa İlacı Desteği Verecek

Altınordu Belediyesi Personeline Kamu İhale Eğitimi

Altınordu'da İbrahim Baş Parkı Yenilendi ve Güvenli Hale Getirildi

ORDU 'DA SOĞUK HAVA VE KAR DSN DOLAYI TATİL EDİLEN İLÇELERİ VALİLİK DURURDUU

Ünye'de eğitim yolları asfaltlandı

ALTINORDU 'DA 1.100 METRELİK HAT SİL BAŞTAN YENİLENDİ

Yükleniyor

ORDU'DA UYUŞTURUCU VE SİLAH SATIŞINA JANDARMADAN DARBE

ORDU’DA JANDARMA ‘DAN UYUŞTURUCU SATANLARA DARBE

Ordu jandarmadan uyuşturucu operasyonu 10 gözaltı

ORDU ‘DA IUYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK ‘TAN 3 GÖZALTI DAHA YAPILDI

ORDU'DA NARKOTİK OPERASYONLARI: 2 GÜNDE TOPLAM 25 KİLO METAMFETAMİN

Ünye’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9