21 Haziran 2021 Pazartesi Saat: 18:06

SAADET PARTİSİNDEN ÜNYE CUMHURİYET MEYDANINDA ‘’GEÇİM İTTİFAKI’’ AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanlığı öncülüğünde, Ünye Cumhuriyet Meydanında ‘’hepimizin gündemi geçim derdi’’ konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.
SAADET PARTİSİNDEN ÜNYE CUMHURİYET MEYDANINDA ‘’GEÇİM İTTİFAKI’’ AÇIKLAMASI

Memleketin asıl meselesi seçim değil, geçim diyerek Türkiye’nin dört bir yanında basın açıklaması düzenleyerek halkın zor durumda olduğunu belirten Saadet Partisi Ünye Cumhuriyet Meydanında da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saat 15:30’da Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, 2019 yerel seçim lerde Ünye Belediye Başkanı Adayı Av. Veysel İlhan, 2019 yerel seçim lerde Çaybaşı Belediye Başkan Adayı Aydın Arslan, Ünye Belediyesi Meclis Üyeleri ve Saadet Partisi Ünye İlçe Yönetimi yer aldı.

Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz’in yaptı ğı basın açıklamasında, hükümetin enflasyon yönetiminde başarısız olduğu iddia edilirken esnafların ve vatandaşların zor durumda olduğu belirtildi.

 

Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz yaptı ğı açıklamada;

‘’Değerli basın mensupları, Saadet partililer ve Ünye ’mizin çok muhterem halkı, Saadet Partisi Genel Merkezinin nisan ayı başından itibaren tüm yurt çapında başlatmış olduğu Geçim ittifakı çalışması kapsamında bugün de Ünye ’deyiz. Bilindiği üzere son bir buçuk yıldan beridir salgın hastalıktan dolayı ciddi bir ekonomik kriz içerisindeyiz. Ancak bu sadece salgın hastalıklarla ortaya çıkan bir sonuç değil. Maalesef 2001'den 2002'den bu yana iktidarın uygulamış olduğu ekonomide, dış politika ve iç politikada yapılan yanlışların normal bir sonucu olarak bugüne gelmiş bulunuyoruz. Bundan dolayı işçimiz, esnafımız, emeklilerimiz, çiftçimiz, sanayicilerimiz ve Türk halkı çok ciddi ve ekonomik buhranın içerisinde yaşıyor. Bu gerçekler karşısında maalesef iktidarın ve iktidarın kontrolündeki Medya organlarının ekranlardan millete dayatmış olduğu seçim ittifakını değil milletimiz ve milletimizin derdi olan geçim ittifakını konuşmak istiyoruz. Bu programın temel amacı budur. Açlık sınırının altında bir hayata mahkûm edilmiş emeklimiz, kepenk kapatmak zorunda kalan tüccarımız, sanayicimiz, esnafımız bu sorunlarla boğuşurken maalesef ekranlarda ne siyasiler ne medya patronları ne de gazeteciler meselenin tarafı olması gereken çözüm üretmesi gerekenler bu temel meseleleri konuşmuyor. Efendim A Partisi ile B Partisi ittifak yapacak mı, Saadet Partisi sağ taraftaki ittifakta mı olacak sol taraftaki ittifakta mı olacak gibi suni gündemlerle ülkeyi meşgul etmektedir. Biz de diyoruz ki hayır bizim derdimiz a Partisi ile B Partisi C Partisi ile ittifak etmek değil, bizim derdimiz milletin derdi, esnafın derdi, işçinin derdi, memurun derdi, emeklinin derdi, tüccarın, sanayicinin derdi. Bizim derdimiz Ünye linin derdi, Ordu lunun derdi, Türkiye'nin derdi. Ve biz onlarla ittifak yapmak istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz’in açıklamalarının ardından konuşan Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, ülkemizde olduğu gibi Ünye ilçemizde de onlarca esnafımız siftah yapamadan kepenkleri kapattığını belirtti.

Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin yaptı ğı açıklamada;

Kıymetli misafirlerimiz, basınımızın güzide mensupları, çok değerli Ünyeliler Sizleri hürmet ve muhabbetle selamlıyor; basın açıklamamıza gösterdiğiniz ilgi, alakanız ve katılımınız için şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli hemşehrilerim; ülkemizin, şehrimizin ve insanımızın dertleri her geçen gün katlanmaktadır.

Siyasetteki skandallar, ekonomideki beceriksizlikler ve salgın süreci derken insanlarımız adeta patlama noktasına gelmiştir.

İktidardaki arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve ekonomik krizi gölgelemek için her geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar, içten içe gülüyorlar.

Ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor, beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize dahi fatura ediliyor.

Biz Saadet Partisi olarak, insanımızın, ülkemizin, devletimizin sorunlarını konuşuyor, iktidarın yanlış politikalarını eleştiriyor ve bunların çözüm yollarını gösteriyoruz.

İktidardaki arkadaşlar ise dertlere derman olmak yerine dertlerden besleniyorlar, onları bilerek büyütüyor ve derinleştiriyorlar.

Her geçen gün sayıları artan mazlumlar, mağdurlar ve mahsunlar ordu su, iktidarın tutum ve davranışlarındaki akılsızlığı ve yanlışları gösteriyor.

Bütün bunlar ehliyet ve liyakatin esas alınmadığı bir yönetim anlayışının doğal sonucudur.

Çetelerin ortaya çıkması, mafyanın türemesi, mide bulandırıcı siyaset-medya-mafya üçgeninin oluşmasının temel nedeni işte bu yönetim anlayışıdır.

Bu anlayışta olanlar ise milletin geçim derdini umursamamaktadır.

Kıymetli hemşehrilerim; yönetme kabiliyetini yitirenler, iyi gün - kötü gün demeden vergi toplayanlar; esnafımızı ve topyekûn insanımızı zor günlerinde yalnız bıraktılar.

Vatandaşın derdi ile dertlenmeyi külfet görenler, kendi itibarları uğruna milletimizin emeklerini israf ettiler.

Kendileri ve yakınları varlık içinde yüzerken, milyonların geçim derdini görmezden geldiler ve maalesef inatla görmezden, duymazdan gelmeye devam ediyorlar.

Yanlış politikalarında ısrarcı olarak ekonomiyi çıkmaza soktular, insanımızı hayat pahalılığına ve geçim sıkıntısına maruz bıraktılar.

İşçiyi, esnafı, memuru, emekliyi dert sahibi yaptı lar. Sanayicimizin, çiftçimizin, besicimizin üretim arzusunu kırdılar; bankalara köle yaptı lar, faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürdüler.

"Devlet olarak zor günlerden geçiyoruz." diyerek insanımızın duygularını sömürdüler; vatandaşımıza zor günlerinde sırt çevirdiler.

Bugün ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de;

Siftah yapamadan dükkân kapatan, pandemiden dolayı iflas eden yüzlerce esnafımız var!

Bu caddelerde, sokaklarda işsiz gezen ve gelecek hayalini yurt dışında yaşamak üzere kuran binlerce gencimiz var!   

Başını yastığa koyduğunda, ay sonu nasıl gelecek, kira ve faturalar nasıl ödenecek diye kara kara düşünmekten gözlerine uyku girmeyen on binlerce insanımız var!

Maalesef, geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var!

Yarınlara umutla bakması gerekirken geleceğe kaygıyla bakan gencecik kardeşlerimiz var!

En büyük hayali sorulduğunda, “Babamın iş bulması ve borçlarımızı ödeyebilmesi” cevabını veren yavrularımız var!

Çocuğunun istediğini alamadığı için evine geç giden ve sabah okula giderken bir simit parası veremediği için hicap duyan nice ana-babalar var!

İçinde bulunduğumuz bu perişan halin bir tek sorumlusu varsa, o da ülkeyi yöneten iktidardır!

Maalesef iktidar meselelere yanlış yaklaşmakta, “ben yaptı m oldu” mantığını esas alan bir yönetim anlayışı ortaya koymaktadır.

Türkiye’mizin bir an öce vakit kaybetmeden bu anlayıştan kurtulması gerekmektedir.

Adeta her gün yapılan zamlar, milletimizin sırtına yüklenen ağır vergiler, esnafımıza bir tülü verilmeyen destekler, işsiz bırakılan insanlarımız...

Ve vatandaşlarımızın çok büyük bir kısmı açlık ve yoksulluk sınırının altında hayata tutunmaya çalışırken, bunca sorunumuz varken, bu sorunların çözümüne ilişkin bir tek doğru adım atılmıyor.

İktidar yanlış yapıyor, daha da kötüsü bu yanlışlıkları bilerek, isteyerek ve hatta inadına yapıyor!

Geçtiğimiz günlerde Sn. Ak Parti Genel Başkanının ifade ettiği; "Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin!" sözlerinden hicap duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

İnsanımızı aç ve yoksul bırakanlar, kendileri değil mi?

Kıymetli hemşehrilerim; müsterih olun, umudunuzu hiç kaybetmeyin! Biz varız!

Biz, yolsuzluğun her türlüsünü, israfı ve verimsiz harcamaları önlemek için buradayız, hazırız.

Yanlış yönetilen kaynakları vatandaşımıza aktarmakta kararlıyız!

Biz, ülkemizde açlık ve yoksulluk diye bir problem, geçim derdi diye bir dert kalmasın diye buradayız, çalışıyoruz ve sizlerle beraberiz.

Değerli arkadaşlar…

Tekrar ifade ediyorum; umutsuzluğa yer yok, karamsar olmaya hiç gerek yok!

Karanlığın en koyu olduğu an şafağın en yakın olduğu andır. Herkes bilmeli ki; şafak yakın!

Evet, dert var, sorun var ama çözüm de var; işte biz buradayız!

Bizler Saadet Partisi olarak insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, insanımızı dinlemek, sesine ses olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hep birlikte bir “Geçim İttifakı” kuralım istiyoruz!

Türkiye'nin bugünkü haline bakıp da üzülen, bunalan, yorulan ve sıkılan her bir vatandaşımıza "Geçim İttifakı"nda bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz.

Çünkü iktidarın yanlış ekonomi politikalarındaki inadı ve insanımızın derdine duyarsız kalması sebebiyle geldiğimiz noktada; sorunlar, sıkıntılar, problemler artık mutfaklardaki tencerelere dayanmıştır.

Biliyoruz ki uzun zamandır giderek daha da pahalıya kaynayan hepimizin evindeki bu tencere; artık kaynamaz hale gelmiştir.

Görüyoruz ki iktidar umursamasa da görmezden gelse de evlerimizdeki bu tencere; aş değil, dert pişirmeye başlamıştır!

İnsanımızın çarşı-pazardan eli boş dönmek zorunda kalması nedeniyle bu tencere; artık dolmaz hale gelmiştir!

Şehrimizdeki, ilçelerimizdeki, mahallelerimizdeki bir çok hanenin ocağındaki bu tencere; artık patates-soğanı dahi bulamaz hale gelmiştir!

İşte bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak;

-Hayat pahalılığına,

-Adaletsiz gelir dağılımına,

-Üretmeyen ekonomiye,

-İşsizliğe,

-Ağır vergilere,

-İtibar uğruna yapılan israflara karşı çıkarak;

“Bu tencerede artık dert değil, aş pişirmek istiyorum.” diyen

Tüm vatandaşlarımızı,

Hepimizin ortak gündemine; Geçim İttifakı’na davet ediyoruz!

Mutfağımıza, evimize, sokağımıza, mahallemize, ilçemize, şehrimize ve de ülkemize hep birlikte sahip çıkalım istiyoruz!

İşimize, aşımıza, kendimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım diyoruz!

Çünkü biz daha iyisine, en iyisine layığız, bizim diğer toplumlardan hiçbir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var.

Biz sadece yanlış yönetiliyoruz ve bunu hak etmiyoruz!

Saadet Partisi olarak bu yanlış yönetim anlayışının sebep olduğu sıkıntılara artık daha fazla katlanmak zorunda değiliz diyoruz.

Şimdi Geçim İttifakı Acil Eylem Planımız çerçevesinde hazırladığımız çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum:

1.İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir.

2. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.

3. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.

4. Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.

5. Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.

6. İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.

7. Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir.

8. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.

9. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.

10. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır.

Bunlar acilen atılması gereken adımlar kıymetli hemşehrilerim...

İnsanımızın, esnafımızın, asgari ücretli çalışanlarımızın hızlı bir şekilde toparlanması ve bir nebze de olsa rahat nefes alabilmesi için hayata geçirilmesi gereken adımlar..

İnanın bunlar zor değil, yeter ki vatandaş odaklı politikalar esas alınsın.

Yeter ki, insanımızın derdini, geçimini önceleyen kadrolar iş başında olsun...

Herkesi bunları düşünmeye, bu sese kulak vermeye ve bu çağrımıza ortak olmaya, milletin derdiyle dertlenen kadroları yetkilendirmeye davet ediyoruz.

Yüzlerimizdeki tebessümü, evlerimizdeki neşeyi, işimizdeki bereketi yeniden kaza nacağımız günler temennisiyle,

Basın açıklamamıza katılımınızdan dolayı her birinize tekrar teşekkür ediyor; sağlıklı ve hayırlı günler diliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Yapılan Basın açıklamasının ardından Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ve beraberindekiler Ünye Cumhuriyet Meydanından hareket ederek Hükümet Caddesindeki esnafları ziyaret ederek programı sonlandırdılar.

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur



Haber Yorumları ( 2 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
sakine odabaşı 21.06.2021 18:20
çok doğru söylemişsiniz ağzınıza sağlık çok teşekkür halkın sesi olduğunuz için.
mehmetcan 21.06.2021 18:19
Ünye Medya Ajans ekibini tebrik ediyorum bu kadar hızlı paylaşımlarından dolayı , saaadet partisini de bu programından doalyı tebrik ediyorum.

Son Haberler

 

ÜNYE MEDYA HABER Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız