10 Haziran 2021 Perşembe Saat: 16:13

ÜNYE TSO BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), odaya kayıtlı meslek gruplarının sorun ve taleplerini dinlemek üzere 2. meslek grubu üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte kademeli normalleşmenin ardından kahvaltı programından buluştu.
ÜNYE TSO BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel olarak düzenlediği Meslek Gurubu kahvaltıları kapsamında 2021 yılının ilk kahvaltısını 2. Meslek Grubu üyelerinin ve basın mensuplarının katılımı ile odanın lokalinde 10 Haziran Perşembe günü gerçekleştirildi.

Ayrıca Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği kahvaltı programına Kastamonu Entegre Samsun Fabrika Direktörü Ertekin Dikmen de katıldı.

Yapılan kahvaltıdan sonra Ünye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İrfan Akar basına açıklamalarda bulundu. Başkan Akar:

“Pandemi nedeni ile ara verilen programlarımıza bundan sonra devam edeceğiz. Bugün 2, meslek grupları ahşap, mobilya, orman ürünleri olan gurupları bir araya getirip hasbihal edip var ise bir sorunlarını dinlemek onlara yardımcı olmak açısından buraya geldik. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelen herkese teşekkür ederim. Programlarımıza aralıksız devam edeceğiz. Burada farklı sinerjiler ortaya çıkacaktır. Kesinlikle katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bir araya gelip dertlerimizi sorunlarımızı birbirimiz ile paylaşalım istiyorum” şeklinde bir demeçte bulundu.

Programa katılan Kastamonu Entegre Samsun Fabrika Direktörü Ertekin Dikmen’e de yöneltilen sorular sonrası şu açıklamalarda bulundu:

“Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları havaların iyi gitmesiyle birlikte orman üretimlerinin arttığı dönemler. Bu dönemde bizim günlük girişlerimiz 2 bin tonların üzerine çıkıyor.  Dolayısıyla bir aracın boşaltılması için de belli bir süreye ihtiyaç var. Bununla ilgili eskiye göre bir gecikme var. Ama tedbirlerimizi de alıyoruz. İlave personellerimizin devreye girmesiyle daha süratli günlük 2 bin tonun üzerinde odun boşaltıyoruz. Oldukça yoğun bir boşaltma süreci var. Gelen araçları da bekletmemek önemli. Sabah ormana yüklemeye giriyor, akşam ormandan çıkıyor. Çok bekletmemek bizim de amacımız. Onuna ilgili tedbirlerimiz olacak, hızlandıracağız bu süreci. Orda dumanını gördüğümüz baca ağaç kurutma bacasıdır. Biz yonga levha üretiyoruz. Almış olduğumuz odunu parçalayıp yonga haline, talaş haline dönüştürüyoruz. Bunun da içindeki suyu kurutma ünitelerinden geçirip uzaklaştırıyoruz. Bacadan dışarıya attığımız duman aslında su yüzde 98 buharı. Su buharı da çevreye zararlı değil. Biz tesisimizde fuel oil, mazot yakmıyoruz. Bir miktar odun kabuğu yakıyoruz. Emisyon değerlerimiz Çevre Bakanlığı tarafından izleniyor, denetleniyor. Lisanslarımız, emisyon izinlerimiz hepsi var. Dolayısıyla çevreyi kirletme, havayı kirletme durumumuz söz konusu değil. Böyle bir durum olduğunda zaten lisansımız, iznimiz iptal ediliyor. Bizde on-line izlenen bir sistem var.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : ÜNYE, TSO, BAŞKANINDAN, ÖNEMLİ, AÇIKLAMALAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?