• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

SELİN İZLERİ SİLİNİYOR

ALTINORDU’DA BOZTEPE’DEN KOPUP GELEN AĞAÇ PARÇALARI KÖPRÜ ALTLARINI TIKAYINCA DERE SULARI CADDEYE AKTI. YİNE BOZTEPE’DE HEYELAN SONUCU TAŞKIN SULAR DÜZ MAHALLE’YE AKINCA SEL YAŞANDI.

Gündem 10.07.2023 10:16:00 0
SELİN İZLERİ SİLİNİYOR

 VALİ SONEL VE BAŞKAN GÜLER SABAHA KADAR SAHADAYDI. SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BİRLİKTE ŞEHİRDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

 

Ordu’nun Altınordu İlçesinde dün geceden sabaha kadar etkili olan sağanak yağışların bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Derelerin taştığı, yolların kapandığı afet sonrası Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla temizlik çalışmaları başlatıldı.

 

Metrekareye yer yer 90 kg aşan yağmurun düştüğü Altınordu’da aşırı yağış sonucu Boztepe’den heyelan sonucu gelen ağaç ve toprak yığınları dere yataklarını ve köprü ayaklarını tıkadı. Özellikle tarihi Kemer Köprü yanındaki trafik köprülerinin altı ağaç ve odun parçalarıyla tıkandı. Bunun sonucunda taşan dere suları Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden Barbaros Bulvarı, Sırrı Paşa bölgesine aktı.

 

Yine Boztepe’nin eteğinde bulunan Düz Mahalle’de ve Tarihi Taşbaşı Kilisesinin yanındaki derede taşkın yaşandı. Taşkın suları halk arasında Fidangör olarak bilinen Düz Mahalle ve sahil karayoluna aktı. Ordu-Samsun karayolunda trafik tek şeritten verildi. 

 

VALİ SONEL VE BAŞKAN GÜLER SABAHA KADAR SAHADAYDI

 

Su baskını ve sel afeti yaşanmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı 290 iş makinesi, 822 personel ve paydaş birçok kurum hızlı bir çalışma başlattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tüm ekiplerin çalışmalarını sahadan yönetti. Sabaha kadar sahada bulunan Vali Sonel ve Başkan Güler ekiplerin çalışmalarını yönlendirirdi.

 

Yaşanan sel afeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yağışların çok şiddetli olduğuna vurgu yaptı.

 

Heyelanlar sonrası gelen ağaç ve toprak birikintilerinin derelerde taşkına sebep olduğunu ifade eden Başkan Güler, “Karadeniz’de sellerin olduğu bir dönem. Bizde bu doğrultuda önlemlerimizi almıştık. Ancak Ordu 14 tane dere üzerine kurulan bir şehir. Bütün hesaplarımızı bunların temizlenmesi üzerine yaptık ama iki ayrı yerde heyelanların yaşanması sonucunda ağaçlarla birlikte bütün toprak dere yataklarını ve köprü altılarını tıkadı. Birkaç dakika içerisindeki bu tıkanma temizlendi ama tahribata da sebep oldu. Şimdi de daha fazla olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm hazırlıklarımızı yapmamıza rağmen bunlar meydana geldi. Geçmiş olsun” dedi.

 

TEMİZLEMEÇALIŞMALARINDA YOĞUN TEMPO

 

Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehirde temizlik çalışması başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumları Düz Mahalle, Sırrı Paşa Caddesi, ara sokaklar, Kemer Köprü civarı, Fevzi Çakmak Caddesi, Süleyman Felek Caddesinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Kanalizasyon ve rögarlarda biriken atıklar temizlenirken, çamur birikintilerinin temizliğine Ordu Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı kahraman polis ve askerlerde destek verdi. Çamurdan temizlenen caddelerde yıkama işlemleri gerçekleştirilirken, şehir merkezi kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin pratik, hızlı ve yerinde müdahaleleri ile eski görüntüsüne kavuştu.

CHP Ünye Kadın Kolları’ndan Anneler Günü Mesajı: "Anneler Adalet İstiyor"

Ünye’de Motosiklet ile Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı: 1 Yaralı

BAŞKAN TAVLI, “ANNELERİMİZ, TOPLUMUN TEMELİNİ OLUŞTURAN EN GÜÇLÜ DEĞERLERİMİZDENDİR”

IRMAK CADDESİ’NDE KAZA 1’, ÇOCUK 5 YARALI

Orkun Oral’a Son Veda

ÜNYE BELEDİYESİN'DE HÜZÜNLÜ VEDA

ÜNYE BELEDİYESİ YASAKLADI ORDU BÜYÜKŞEHİR YASAĞI TAKMADI

Kirazbeli'nde Hıdırellez'e Özel Buluşma! Siyaset ve Sanat Aynı Sofrada!

Ordu’da Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Dr. Hıdır Özer Artık Ünye’de de Görevde

Ünye Belediyesi’nde yas, Orkun Oral vefat etti

İSA ÇETİN VEFAT ETTİ

MEHMET BAYLAV VEFAT ETTİ

KENAN EROL VEFAT ETTİ

MEHMET OCAK VEFAT ETTİ

Adem Okçu son yolculuğuna uğurlandı

Ünye’de Uyuşturucu Operasyonu: 350 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi, 4 Gözaltı

Gölevi Özel Eğitim Anaokulu'ndan Ünye Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Ordu’da Jandarma’dan Suç ve Suçlulara Geçit Yok

ÜNYE VE BÖLGE İLÇELERİNİN CENAZE İLANLARI

İYİ Parti ve Bağımsız Meclis Üyelerinden Başkan Tavlı’ya Teşekkür

Ünye'de 350 Milyonluk Yatırım Hamlesiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor

YOĞUN SİS KAZAYA NEDEN OLDU!

MÜGE ANLI EKİBİ ORDU’DA

Ordu Valisi EROL’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlama Mesajı

Ulubey'de Esrarengiz Kayıp! Otomobil Bulundu, İz Yok!

Akkuş’ta Silah Kaçakçılığına Jandarma Darbesi

YENİDEN REFAH'TAN FATSA SANAYİ EMEKÇİSİNE 1 MAYIS ZİYARETİ

Anahtar Parti’den 1 Mayıs’ta Sanayi Esnafına Ziyaret

Ordu’dan Uluslararası Açılım: Antalya’da Spor ve Ekonomi Buluşması

Ordu’da Uyuşturucu Operasyonları: 12 Şüpheliye İşlem

Yükleniyor

JANDARMA GÖZAÇTIRMIYOR ÜNYE FATSA KORGAN DA OPERASYON

ORDU DA UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE ÜSTÜNE DARBE

ORDU DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

FATSA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU KAÇAĞI ,ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA BİR KİŞİ YAKALANDI

AYAKKABI İÇİNE SAKLANAN UYUŞTURUCU ORDU EMNİYETİNDEN KAÇAMADI

3 ARAÇTAN TOPLAM 230 KG UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

ORDU İL JANDARMA’DAN UYUŞTURUCUYA VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK

3 KİLO UYUŞTURUCU İLE ÜNYE GİRİŞİNDE YAKALANDILAR!...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51