9390,51%1,20
38,74% 0,39
43,40% 0,27
4146,90% 1,06
6711,63% -0,27
Doğru olan Ordu Şehir Hastanesi ile Ordu Devlet Hastanesinin hizmet vermeye devam etmesidir. Aksi durum Ordu’da sağlık hizmetlerini aksatır.” dedi.
Coşkun açıklamasında;
Ordu ilimizde 900 yüz yataklı bir şehir hastanesinin önümüzdeki yıl olacak ve hizmete girecek olması hem sağlık camiasında çalışan bizleri hem de hastalarımızı, vatandaşlarımızı sevindirmiştir. Gerçekten bu güzel bir gelişme Her ilde olması gereken özlenen bir gelişme. Fakat şunu unutmayalım. Şu anda mevcut Ordu’daki devlet hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinin toplam yatağı 750.
İKİ HASTANE KAPATILIRSA ORDU YATAKSIZ KALIR
Yaklaşık 470 yataklı bir devlet hastanesi yatağımız var. Yaklaşık yine 280 civarında eğitim araştırma yatağımız var. Topladığımız- da yaklaşık 750 yatak yapıyor. Biz bunu 900 yatakla birleştirirsek gerçekten çok büyük bir yatak hizmeti de verilmiş olacak. Ama eğer bu hastaneler, mevcut hastaneler dokuz yüz yataklı hastane yapıydı diye bunlar yok sayılacaksa o zaman sadece 150 yatak civarında bir artış olacak ki bu da Ordu’ya asla yetmeyecektir.
ORDU DEVLET HASTANESİ’NİN MUTLA AÇIK TUTULMASI LAZIM
Özellikle sahada çalışan hekim arkadaşlarımızla da konuştuğumuzda bizim önerimiz bir ilde en az 2 hastanenin yedekli olarak çalışması gerektiğiydi. Çünkü her şeyi düşünmek lazım. Afetler olabilir, salgın hastalıklar olabilir. Başka özel durumlar olabilir. Onun için ilki hastanenin daha doğrusu bir ilde 2i tane yedekli hastanenin mutlaka ve mutlaka olması lazım.
KADEMELİ HİZMET OLMAZSA ORDU ŞEHİR HASTANESİNİ DE HİZMETLERİ AKSAR
Kaldı ki yeni yapılacak şehir hastanesi üçüncü basamak bir hastane olacak. Oysa ilde ikinci basamak hastanenin de olması gerekmektedir. Eğer böyle olmazsa üçüncü basamak özellikle ileri hastalıklar, araştırılması gereken hastalıklarda vereceği güzel hizmetler normal poliklinik hizmetine dönüşecektir ve ikinci basamak hizmeti olarak devam edecektir ki bu da istenmeyen bir şey olacaktır.
ORDU DEVLET HASTANESİNİN KAPATILMASI ORDU’YU ZORA SOKAR
Dolayısıyla her halükarda mutlaka şehir hastanesi yapılsa bile şehirde bir ikinci hastanenin var olması gerektiğidir. Örneğin şu anda devlet hastanesinin yaklaşık 40 bin dönüm yeri var. İkinci bir ek yatay bir ek bina yapılarak ikinci hastane olarak devamı sağlanabilir. Bu da toplumu oldukça rahatlatacaktır.
HEKİM İHTİYACI BİR ŞEKİLDE AŞILIR
Burada en önemli şey bu kadar büyük hastanelere hekim bulabilmektedir. Evet burayı da anlıyorum. Gerçekten bürokrasinin burada çok büyük zorluğu var. Çünkü ülkemizde hekim sayısı çok fazla değil maalesef. Çok aşırı miktarda değil. Bunlar temin etmek oldukça zorlanacaktır ama el birliğiyle vatandaşlarımızın da anlayışıyla, hekimlerimizin de özellikle illerde, bazı illerde fazla yoğunlaşmış hekimlerin de bu hastanelere transfer edilmesiyle ve hekimlere bazı önemli imtiyazlar tanınmasıyla bu eksikliğin de giderileceğini düşünüyorum.
ORDU DEVLET HASTANESİ KAPATILMAMALIDIR
Ordu’da şehir hastanesinin yapılması çok güzel ama mutlaka bir yedeğinin yani ikinci bir hastanenin de konması gereklidir diyoruz. İnşallah bu şekilde de olur. Ordu ilimizde 900 yüz yataklı bir hastane çok ama çok yakışır aksi durum yani şehir hastanesi açıldıktan sonra bu iki hastanenin de kapatılması sağlık sorunlarına yol açacaktır.”