-
BIST 100
15969,15%-1,96
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,60% -0,65
-
GRAM ALTIN
7211,50% 0,08
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA SINAVLAR NASIL OLACAK?
İlkokullarda sınav kalktı mı? Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda yazılı sınav kaldırıldı mı? Ortak sınav, yazılı sınav ile ilgili olarak ne olacak?
2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıfların yazılı sınavları gündem oldu. Konuyla ilgili olarak binlerce veli ve öğrenci; okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda yazılı sınav kaldırıldı mı sorularının cevaplarını aramaya başladı.
Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği’nde birtakım yeniliklere gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan yeni kararlara göre; 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfların yazılı sınavlarına ilikin önemli kararlar alındı.
Ortak sınav test, okul sınavı yazılı olabilecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ülke genelinde yapılacak ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları ‘Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ tarafından hazırlanacak. Ülke ve il geneli ortak yazılı sınav, farklı soru türlerinden oluşabilecek. Yani çoktan seçmeli test ile açık uçlu sorular hem ayrı ayrı hem de bir arada öğrencilerin karşısına çıkabilecek. Ancak ilk aşamada ülke ve il geneli sınavlar sadece çoktan seçmeli test şeklinde olacak. Ortak sınav dışında okul genelinde uygulanacak sınavlar ise sadece açık uçlu sorulardan yazılı yoklama yöntemiyle uygulanacak. Eğer ülke , il ve ilçe geneli ortak sınav kararı alınmazsa okullardaki sınav uygulaması yine ortak olacak. Yani aynı sınıf kademesindeki tüm şubelerdeki öğrenciler ilgili ders için aynı soruları yanıtlamak üzere eş zamanlı sınava girecek.
Ortak sınav tarihleri
Karara göre ortak sınavların tarihleri eğitim öğretim yılının başında ilan edilecek. Zorunlu hallerde sınav tarihleri değiştirilebilecek. Bu eğitim öğretim yılında 1’nci dönem 1’nci sınavları; Ekim ayının son haftası ve kasım ayının ilk haftası, 1’nci dönem 2’nci sınavlar; Aralık ayının son haftası, ocak ayının ilk haftası yapılacak. İkinci dönem için belirlenen sınav tarihleri ise şöyle; 1’inci sınavlar mart ayının son haftası ve nisan ayının ilk haftası, 2’nci sınavlar mayıs ayının son haftası ve haziran ayının ilk haftası. Haftalık ders saati 6 ve üzeri olan derslerde il eğitim, sınıf ve alan konusunda yetkili isimlerden oluşan zümrenin karar almasıyla üçüncü sınav yapılabilecek.
Ünye’de ODAK ‘tan Ramazan Geleneği: Öğrenciler ve Öğretmenler İftar Sofrasında
KİB Nisan'da Seçimli Genel Kurul Yapacak
Ünye Belediye Başkanı Temizlik Personeliyle İftarda
Altınordu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Anıldı
Altınordu'da 303. Sokak İyileştirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
İYİ Parti Ünye’de Birlik Mesajı Verdi: Eski İlçe Başkanları da İftara Katıldı
Bayram Tatili İçin Ordu'ya Otobüs Bileti Fiyatları Açıklandı
Ordu'da Kar Suları Denizin Rengini Değiştirdi
Hüseyin Tavlı kimdir
BAŞKAN GÜLER DEN MESUDİYE YE ÖZEL İLGİ YÜZLERCE MESUDİYELİ AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜ BİRLİKTE DUA ETTİ
Vali, 25 Yıldır Engelli Eşine Bakan Osman Yılmaz'ı Örnek Gösterdi
Anahtar Parti Ordu İl Başkanı İrfan Öksüz Görevinden Ayrıldı
ORDU’DA RAMAZAN GECESİNDE DUYGULANDIRAN ANLAR
Ünye’nin Gururu Yunus Ateş’ten Türkiye İkinciliği
Ünye Belediyesi 17 Gayrimenkulü İhaleyle Satacak
Altınordu'da Muhtarlarla Ramazan İftarı
Selde kapanan yol 3 yıl sonra açıldı, 2 bin 800 metreküp taş duvar yapıldı
Altınordu'da Karapınar'a Yeni Kreş Yapılıyor
ORDU’DA LİSELİLER MÜNAZARA ARENASINDA: 130 OKUL KATILDI, KAZANANLARA PARA ÖDÜLÜ
Ordu'da Bayram Öncesi Sıkı Fiyat Denetimi
ORDU NÖBETÇİ ECZANELER 11 03 2026 ÇARŞAMBA
Altınordu TOKİ Projesi Belirsizliği Sürüyor
Ünye Kadın Spor Kulübü Avrupa'yı Hedefliyor
AKTUDER'den Bölgesel İftar Buluşması
ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN GERİ SAYIM BASLADI HAMARAT TARİH VERDİ
Ünye'de Öğrenci Pansiyonunda Baca Yangını
MHP'li Şanlıtürk'ten iftar tepkisi: Kamu bütçesiyle hayır olmaz
İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Seçildi
Yükleniyor





