Banu Aydın


BİRLİĞİMİZİ YOK ETMEYELİM KADINLARIMIZ…

Hayatın bütün yükünü üstünde taşıyan insanlar; ailesinin, geleceğinin, geçmişinin bütün yüklerini elinde kalbinde taşır.


Kadınlarımız daha küçük yaşta büyük insan gibi yetiştirilmeye başlanıyor aslında daha anaç daha ailesine bağlı yetiştiriliyorlar bir de eksik etek damgası yiyerek. Sen kız çocuğusun bunu oynamamalısın daha bebekken pembe mavi olarak renk tanımı koymuşlar bizlere oysa mavi derinlikti sevgiydi her renk yakışabilir bir kız çocuğuna renklerin dünyası karnavalı cıvıl cıvıl yapar insanın ruhumu ama kız çocuklarının öyle bir karnavalı yok maalesef günümüz toplumlarında hala ayrımcılık hat safhada.

Neden böyle? Neden eşit bir şekilde yaşayamıyoruz. Oysa kadın insan bizlerse insanoğluyuz en önce kavramamız gereken bu bana kalırsa asıl olan bu. Zorla evlendirilen kız çocukları daha küçük yaşta oyuncakları ile oynarken bir anda evliliğin içinde kendini bulan kız çocukları henüz çocuk olmadan kadın damgası alan kız çocukları dünyanın yükünü çekiyorlar aslında. Sadece Türkiye için geçerli değil dünyanın birçok yerinde kadınlara öncelik ayrımcılık hala devam ediyor gizli ve açık bir şekilde devam ediyor. 

Öldürülen kadınlar kocasına karşı geldi diye dayak yiyen susturulan bir çok kadın ailesinin akrabasının çevresinin  zorbalıklarına maruz kalan bir çok genç insan nereye gidiyoruz bizler böyle yolumuz nereye çıkacak bilinmez yerlere sürüklüyor bizi okulundan stajından dönerken canice katledilen Özgecan Aslan, Ceren Özdemir, Pınar Gültekin , Başak Cengiz ve daha yeni ailesinin yanında öldürülen Narin canice katledilen bu kadar insan bunlar duyulan görünen ya görünmeyenler yazık değil mi bu hayata ? Yazık değil mi? 

İnsan düşündükçe kendini bir yere sığdıramıyor aklı almıyor olanları ailesinin göz nuru olarak büyüttüğü geleceğe umutla baktığı çocuklarını onlardan alıyorsunuz. Sömürüyorsunuz duyguları bencilce sadece kendinizi düşünerek son zamanlarda daha da çok artan bu durum maalesef herkesin kanayan bir yarası ve psikopatlıklarınızın faturasını genç nesillerimize ödetmeyi bırakmalısınız bencilce olan ruhlarınızı tedavi etmekten çekinmeyin korkmayın. Toplumun her ferdi ayrı ayrı kıymetli bebeğinden gencine yaşlısına kadar her bir ferdin ayrı ayrı kıymeti vardır ve bizim halkımız kocaman bir ailedir. 

Doğusundan batıya güneye diyorlar ya hani (Altay’dan Tuna ya) bizler böyle çekirdek gibi görülen kocaman bir boyuz imparatorluklar bizim bizi felaketler yıkmaz yıkamaz hatta bir bütün oluruz o yüzden bir birimizin yaralarını sarmak yerine daha çok kanatmayalım. Her insanın her kadının ve çocuğun kıymetini bilelim nihayetinde hepimizi bir kadın dünyaya getirdi unutmamalıyız.

 

     BANU AYDIN

     KÖŞE YAZISI

Ünye Yunus Emre Eğitim Kurumları İftarda Bir Araya Geldi

Aranan 26 kişi yakalandı

Mahmut Özer’den 4 İlçeye Daha Ödenek

Belediye Kaçak Yapıya, Göz mü Yumuyor?

ORDU'DA POLİSLERİN GÖREV SÜRELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

AK Parti Ordu Milletvekili Av. Mustafa Hamarat: “Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye”

ÜNYE'DE RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI BELLİ OLDU

ÜTB; fındık pazarını genişletiyor!

Öğrencilerini Devlet Okullarına Kaptırdılar

Herkes kardan adam yaparken farklı bir tasarıma imza attılar

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35